La defensa permet als blaugranes aconseguir una victòria convincent

Victòria clara en la tornada a Fontajau d’un Barça molt actiu en defensa i prou encertat en atac per no passar angúnies al final. El partit dels blaugranes podria haver estat rodó si no fos per un darrer tram de la primera part en el qual, de forma incomprensible, l’atac s’ha ensorrat tot permetent que els locals amb un parcial 15-5, en els darrers 4 minuts 26 segons dels primers 20 minuts, fossin capaços de donar-li la volta al marcador. Tot ha tornat a la normalitat a l’inici del segona part, quan els blaugranes han capgirat el resultat, ara per 10 punts, renda que ha estat impossible de recuperar pels gironins.

Bon inici visitant

El matx començava força bé pels visitants. Entre Nikola Kalinic i Tomas Satoransky portaven la iniciativa en el marcador. És cert que les tres primeres cistelles blaugranes eren contrarestades pels locals Fins i tot s’han arribat a posar al davant, 8-6, però els homes d’Aíto, molt exigits no han pogut aturar el canvi de ritme que han imposat els forasters. Els triples de Nico Laprovittola i Nikola Mirotic, seguits d’una esmaixada després de contraatac del de Pogdorica, ell mateix havia recuperat la pilota en defensa, obrien de debò un ampli forat al lluminós, 8-14.

Reacciona de forma immediata Aito Garcia Reneses demanant un temps mort que no servirà de res, perquè el marge blaugrana augmenta després de cistella de Sertac Sanli, 8-16. Marge que continuarà augmentant gràcies a les cistelles que anoten primer Kalinic, amb rebot ofensiu inclòs, a continuació Kyle Kuric, i finalment Rokas Jokubaitis qui falla un addicional, 10-22. Després d’un nou temps mort demanat per Aíto, serà Pol Figueras qui anoti pel 12-22 amb el qual s’acaba el primer capítol.

Amb tot sota control, inexplicablement, l’atac blaugrana es congela

El matx sembla molt ben encarat pels visitants, i més després de dos tirs lliures transformats per Jokubaitis. A més, el rebot defensiu blaugrana no dona segones oportunitats als locals i aquesta sempre és una bona notícia. Malgrat que una cistella de Vesely fa tornar els 10 punts de renda pels blaugranes, de mica en mica es va perdent l’agressivitat en atac i això, de forma molt subtil, va minant la renda aconseguida. Saras Jasikevicius s’ho veu a venir i demanar un temps mort amb 8 punts de renda al lluminós. Marge que creixerà una mica més, gràcies a dos tirs lliures anotats per Jokubaitis, 21-30 quan queden per jugar-se 4.26 de la primera part.

Com hem dit al començament, aquí començarà un petit calvari pels blaugranes. Els locals amb la moral a prova de ferro, i ben conduïts per Quino Colom, van anotant, mentre que als visitants se’ls arronsa el canell. Kuric dona fe de vida des de la línia amb els forasters dominant de set, 25-32. Un triple de Figueras obre la porta a l’esperança gironina amb en Saras demanant un altre temps mort. El seu equip està guanyant tan sols de quatre, 28-32.

Kameron Taylor deixa el matx en un puny, 31-32, tot just abans que Mirotic converteixi un triple pel 31-35. Taylor torna a ajustar el matx amb un nou triple, amb els blaugranes malbaratant els seus atacs. Una cistella de Jaume Sorolla tanca el primer temps amb els gironins manant al lluminós, 36-35.

El tir exterior dels visitants torna a funcionar

L’inici de la segona meitat veurà un intercanvi de cistelles que mantindran, durant una bona estona, el matx força igualat. Anota Vesely amb resposta en forma de triple de Jeremiah Hill.  Mirotic també converteix un triple i a continuació serà Laprovittola qui s’apunta a la festa, també des de més enllà del 6.75, per deixar el matx empatat a 43. Després d’una bona defensa, Kalinic finalitzarà un contraatac amb un alley-hoop dibuixat pel base de Morón pel 43-45. Aquesta cistella farà molt de mal als locals. L’atac gironí no se’n surt i Mirotic ho castiga amb un nou triple pel 45-48.

Tot i que Colom fa oposicions a ser un malson pels visitants, entre un triple de Satoransky i dos tirs lliures de Mirotic donen aire als culers, 47-53. Ja fa estona que el rebot defensiu blaugrana està sota control i això perjudica i molt als locals. Un triple convertit per Laprovittola, un més, fa arribar el marge barcelonista als vuit punts, 48-56. Vuit punts que mantindrà el de Morón, tot i la falta antiesportiva assenyalada a Mirotic. Dos tirs lliures de Sanli fan arribar la renda visitant als deu punts, 60-70. Renda que es reduirà lleugerament després d’un triple de Marc Gasol i una cistella de Laprovittola pel 53-62 que hi ha al marcador al final del tercer període.

La defensa blaugrana serà clau en el darrer quart

El darrer capítol comença fort. Triple de Colom i triple de Laprovittola. L’argentí tornarà a convertir un triple per fer arribar la renda visitant als deu punts, 58-68. El matx torna a estar sota control blaugrana. De fet, els atacs gironins no troben la manera de fer-li mal a la bona defensa que estan fent els barcelonistes. Malauradament, els homes de Jasikevicius no ho aprofiten per obrir més forat al marcador, perquè fallaran fins a cinc triples de forma gairebé consecutiva. Curiosament, és una fase del partit on el que es guanya en defensa se’n va per l’aigüera en atac. Un cop anoten els locals fa el mateix l’home sense por, Jokubaitis, pels 60-70 a 5.44 per la fi del partit.

Els locals, que han arribat al bonus, permeten que de tir lliure el marge blaugrana sigui ara de catorze punts a manca de 4.42. Han anotat Satoransky i Oscar Da Silva. D’una falta antiesportiva comesa pel jugador alemany, els locals només en treuen un punt, mentre que Àlex Abrines transforma dos tirs des de la línia pel 61-76 a 4.02.

Amb un avantatge de quinze punts, els forasters afluixen un pèl la pressió defensiva i això permet un intercanvi de cistelles que tal com estan les coses només fan que afavorir als blaugranes. Jokubaitis anota cistella i triple, fent arribar la renda als setze punts, 65-81 a menys de 3 minuts pel final. En Saras fa sortir a James Nnaji i Oriol Paulí donant el matx per decidit. Jokubaitis anota un tir lliure, mentre que Taylor converteix el darrer triple de la nit. Paulí anota el 71-84 i de nou serà Taylor qui signi el definitiu 73-84 al culminar un contraatac amb una safata. És el punt final al matx.

FCB

Estadística