Clara i merescuda victòria d’un Barça força superior

La competició europea tornava al Palau Balugrana després de gairebé tres anys. El darrer partit de la, aleshores, Copa d’Europa va ser el que es va jugar el 16 de febrer de 2020, poc abans de la declaració de pandèmia per la COVID. Aquell diumenge, visitava el coliseu blaugrana l’equip de la Ligùria italiana, l’Hockey Sarzana. Avui, 1075 dies després, el que ens ha visitat és l’equip de la Toscana, l’Hockey Club Forte Dei Marmi, en el que juguen vells coneguts, com l’exblaugrana Marc Gual, Pedro Gil i l’Enric Torner. El matx ha estat intens i molt disputat tot i que el joc ha estat dominat per un equip blaugrana que un cop més ha mostrat la seva qualitat, aconseguint una clara victòria.

El domini local no tarda gaire a materialitzar-se al marcador

De fet, ja des de la sacada inicial, el ritme de joc blaugrana ha enfonsat als italians al voltant de la seva porteria defensada per Riccardo Gnata. Els locals no han tardat massa en inaugurar el marcador. Una jugada per la dreta de l’atac d’Helder Nunes acaba amb un passi lateral a la seva esquerra per on apareix Ignacio Alabart qui amb un remat creuat sec i dur supera a Gnata per sota. És el minut 5.35 quan puja l’1-0 al lluminós.

Els visitants no tenen esma per buscar la porteria defensada per Sergi Fernández i això obliga el tècnic dels italians, el català Roger Molina a demanar un temps mort. Després de la pausa, les coses milloren pels italians que ara troben la manera de superar, això si en comptades ocasions, la bona defensa culer tot i que en darrera instància no poden amb el de Calvià que atura les rematades que li arriben.

Tot i la millora italiana, arriba el segon gol blaugrana. La jugada és molt similar a la del primer gol. Ara és Sergi Panadero qui circula per la dreta de l’atac local. Sense cap jugador rival que el molesti, fa un passi al cor de l’àrea italiana on es troba Helder Nunes qui amb un toc subtil de l’estic desvia la bola lluny de Gnata. És el minut 11.59 quan el 2-0 puja al marcador.

Els italians troben un respir en la pilota aturada

El matx continua sota control local, però sense generar prou rematades per continuar augmentant la renda. La manca de rematades dels homes d’Edu Castro dona un respir als italians que ho aprofiten per refer-se. Ells tampoc generen massa atacs, però trauran profit d’una jugada fortuïta. Una topada de Panadero amb Domenico Illuzzi és considerada pels àrbitres com mereixedora de targeta blava pel de Vic. L’encarregat d’executar el llançament directe és Federico Ambrosio, qui amb una brillant execució supera a Sergi Fernández. És el minut 14.10 quan puja a l’electrònic el 2-1. Un resultat que no reflecteix, ni de bon tros, el que s’està veient a la pista. Massa premi per l’equip de la Toscana.

El matx continua sota control culer, però es continua evidenciant una mancança d’efectivitat davant Gnata. Situació que no s’acaba de solucionar ni en el temps mort que demana el tècnic de Vigo a manca de 3.20 per la fi de la primera meitat. A 40 segons del descans, el marcador de faltes està 5 pels locals i 9 pels italians. A cinc segons del final del primer temps Illuzzi veu una targeta blava que Pau Bargalló no aprofita perquè Gnata li guanya la partida en el seu xut. Sense que es torni a moure el marcador, s’acaba la primera part.

Els primers minuts de la segona meitat són els millors dels locals

La segona meitat no pot començar millor. Al cap de 25 segons, una jugada de Bargalló acaba amb una rematada del de Sant Sadurní que amb prou feines atura Gnata. La bola queda solta, recollint-la Joao Rodrigues qui estava a l’aguait. El xut del d’Oeiras, ara si, supera al d’Asiago. És el 3-1 que puja al marcador en el minut 25.25.

El tercer gol local deixa força tocat al conjunt visitant que no tarda a rebre un altre gol. Torna a ser Bargalló qui condueix la bola per la dreta de l’atac local. El seu passi a l’àrea el controla Rodrigues qui fa una rematada creuada lluny de Gnata. És el minut 27.26 quan al lluminós puja el 4-1. En un tres i no res, el matx ha quedat gairebé resolt. Amb els italians incapaços de trobar escletxes en la bona feina al darrere dels locals, tindran una nova ocasió de fer gol en una jugada aïllada i com en el gol de la primera part, a pilota aturada. És el minut 30.29, quan Sergi Llorca veu targeta blava per una topada amb Federico Ambrosio. Ell mateix és l’encarregat d’executar el tir directe. Aquest cop, però, no enganya a Sergi Fernández qui atura el llançament del jugador visitant.

Els blaugranes acaben la feina aconseguint un parell de gols més

Tot i que els blaugranes estan jugant amb un jugador menys, Illuzzi comet una clara falta sobre Nunes, que és considerada de targeta blava. L’encarregat d’executar-la és Ignacio Alabart. El d’A Coruña fa un llançament dur després d’amagar en fer una jugada, de fet tocarà la bola abans de rematar, superant a Gnata per sobre les seves guardes. És el minut 31.08 quan al lluminós puja el 5-1.

Els locals, que continuen jugant amb tres jugadors de pista, es veuen abocats a defensar en triangle davant la pressió italiana. Fins que en el minut 32.14 un tir de Gual supera a Sergi Fernández. El gol foraster és anul·lat per falta prèvia.

Amb els locals controlant a plaer el matx, no tarda a arribar un nou gol local. Ara és Sergi Llorca qui condueix la bola per la dreta del seu atac. Un passi a l’àrea l’aprofitarà magistralment Panadero per fer una rematada d’esquena a la porteria de Gnata, amb un subtil toc d’estic, que supera per sota al porter italià. És el minut 34.04 quan el 6-1 puja al marcador.

Amb el matx sota control, els blaugranes continuen dominant el joc sense permetre arribades davant Sergi Fernández. En el minut 43.06, els italians cometen la desena falta. Aquest cop, l’execució d’Alabart no pot superar a Gnata, ja que el tir del gallec surt per damunt la porteria italiana. Tot i l’ample domini local, una jugada aïllada d’Enric Torner acabarà amb un xut creuat per sota des de l’angle superior de l’àrea local que Sergi Fernández no pot aturar. És el minut 47.28 quan puja a l’electrònic el 6-2 que serà el resultat final.

@PBBMeritxell