El Barça acaba patint tot i arribar a guanyar per 22 punts

Un partit que s’ha arribat a dominar per 22 punts, s’ha complicat de manera inexplicable en el darrer quart, fins al punt que a manca d’1 minut 42 segons es guanyava només de quatre punts, 80-76. Finalment, els locals han reaccionat i un triple de Rokas Jokubaitis ha posat la cirereta a la victòria blaugrana.

El Bilbao Basket de Jaume Ponsarnau arribava al Palau amb poques opcions de classificar-se per la copa. Per això ha preparat un partit de perfil baix, coneixedors que l’equip de Sarunas Jasikevicius, durant la temporada ha mostrat certa predisposició a no tancar els partits arribant a complicar-se la vida en moltes ocasions. I avui s’ha repetit la història. El matx semblava decidit a la mitja part, però de mica en mica les coses s’han anat complicant en la represa, arribant al preocupant avantatge de quatre punts al que abans ens hem referit. A partir d’aquí, els locals han sortit del forat acabant de decidir el matx en un final inversemblant.

Els locals obren forat molt aviat

El matx començava amb els locals encertats en el tir. La cistella inicial era de Nikola Kalinic amb resposta en forma de triple d’un dels quatre exblaugranes enquadrats en les files bilbaïnes Ludde Hakanson. Un parell de cistelles de Nikola Mirotic restableixen l’ordre, abans que un nou triple, també d’un exblaugrana, Emir Sulejmanovic, empatés el matx a 6.

Dos triples locals, Mirotic i Nico Laprovittola, donen quatre punts de renda als locals, abans que James Nanji elevi el marge fins als 6 punts, 14-8. Un triple inversemblant de Nikola Radocevic, redueix la renda local. Dos tirs lliures convertits per Sertac Sanli i una cistella de Laprovittola tanquen el primer quart amb el Barça dominant de set punts, 18-11.

La renda blaugrana continua creixent

A l’inici del segon període, Laprovittola decideix dinamitar el partit. El de Morón anotarà quatre triples consecutius amb l’única resposta visitant de dos de tres tirs lliures convertits per Denzel Andersson, 30-13 quan s’han jugat encara no 2 minuts 30 segons del segon capítol. Àlex Abrines s’apunta a la festa anotant també de tres, mentre que de contraatac Jokubaitis fa arribar el marge local als 20 punts, 35-15.

Adam Smith amb dos triples redueix el marge blaugrana fins als catorze punts, 35-21. Moment en el qual el tècnic lituà demana temps mort. Una cistella de Jokubaitis seguida de dos tirs lliures anotats per Tomas Satoransky i un triple de Kyle Kuric deixen el marge blaugrana en disset punts, 42-25. Un triple d’Álex Reyes vol servir de revulsiu, però la resposta local arriba en forma d’esmaixada de Nnaji i tres tirs lliures anotats per Kuric, 47-28. A tres dècimes per la mitja part, Jeff Whitey anota un tir lliure pel 47-29 amb el qual s’arriba al descans.

Comença la davallada

La segona part comença a un Nnaji força endollat. Seus seran els quatre primers punts dels locals en aquesta segona meitat, per fer arribar la renda blaugrana als 22 punts, 51-29. Amb la situació totalment sota control pels locals, les coses es comencen a tòrcer de forma inexplicable. Un parell de pilotes perdudes per Satoransky i Nnaji, més dues faltes antiesportives, Mirotic i Kalinic, donen aire als visitants que de cop es veuen perdent “només” de catorze, 51-37.

Per fer la ferida local encara més gran, Smith anota un nou triple per deixar el marge local en onze punts, 51-40. Temps mort demanat pel tècnic lituà que de moment sembla que serveix. Nnaji, que fins al moment és l’únic jugador local que ha anotat en el quart, finalitza un alley-hoop i transforma cistella i addicional que donen un respir als locals, 56-40. Reyes torna a anotar de tres, abans que de nou Nnaji torni a fer una jugada de tres punts al transformar l’addicional pel 59-43 a 4.19 per la fi del tercer capítol.

Un nou triple inversemblant de Radocevic demostra que l’atac bilbaí està viu. Satoransky amb dues cistelles seguides dona relleu a Nnaji, 63-46. Però els quatre punts anotats pel txec seran un cant del cigne perquè, en el queda de quart cap blaugrana, no s’anotarà res més. Davant la sorpresa de tothom, els homes de Ponsarnau aconseguiran un parcial 0-9 amb triple de Francisco Alonso que deixen el matx en un mocador quan el partit arriba al seu darrer capítol, 63-55.

Un triple de Rokas Jokubaitis serà clau

El darrer quart comença amb un triple de Reyes per deixar l’avantatge local en només cinc punts, 63-58. Jokubaitis assumeix la responsabilitat anotant dues cistelles i un addicional que donen nou punts de renda als locals, 68-59. Els locals tornen a anotar amb regularitat, dos tirs lliures de Sanli, triple d’Abrines i cistella de Kuric, abans que un nou triple d’Abrines faci arribar el marge local als tretze punts, 78-65.

Quan tot sembla, altre cop, sota control, desperten els forasters aprofitant que la defensa dels locals no és massa reeixida. Un triple, el quart i últim d’avui, de Smith rebaixa el marge local als vuit punts, 78-70. Jokubaitis des de la línia, el fa tornar als deu punts. Un parcial 0-6 amb cistelles de Whitey, Hakanson i Sulejmanovic deixen l’avantatge culer en només quatre punts, 80-76 a manca de 1.42 per la fi. Anota Sanli amb resposta d’Hakanson, 82-78.

El triple que anota Jokubaitis quan al partit li queden tan sols 49 segons per jugar-se, serà determinant, 85-78. Els forasters ho intenten, però Withey no pot primer amb Mirotic i després amb Sanli. Qui no falla és Laprovittola, posant la cirereta al matx en forma de cistella i addicional a 24 segons per la fi, pel definitiu 88-78.

En Saras, aprofita que el matx ja està decidit per fer debutar a Elhadji Dame Sarr, un jugador juvenil nascut a Oderzo, Itàlia que juga els darrers 24 segons del partit.

@PBBMeritxell

Estadística