El Barça, efectiu en atac i seriós en defensa, s’emporta la victòria de Múrcia

Un Barça solvent en atac i aplicat en defensa, ha guanyat a Múrcia, pista tradicionalment complicada pels blaugranes, de manera clara. Tot i la claredat final, no ha estat fins al tram final del tercer quart quan el partit s’ha començat a decidir. Ha calgut l’aparició de Nico Laprovittola anotant un parell de triples per començar a desfer la confiança local.

Ja en el darrer quart del matx, el conjunt dirigit per Sarunas Jasikevicius ha pogut obrir forat al marcador. Fent molt de mal a un equip local que s’ha acabat de desesperar perquè no ha pogut solucionar el problema que li generava la defensa blaugrana i amb el rellotge de partit que continuava corrent en contra seva. En canvi, la primera meitat ha estat completament diferent. Un Mürcia amb la moral alta, convençut que tenia les eines suficients per discutir-li la victòria als barcelonistes. Creença que s’ha anat desmentint a mesura que el matx s’anava desenvolupant. I en això cal destacar la capacitat blaugrana per patir i no perdre mai la concentració fins que el mur local ha caigut fet miques.

Els locals comencen bé, però els blaugranes són capaços de posar-se al davant

Com era d’esperar, el matx començava amb un equip local que marcava territori en defensa no deixant tirs fàcils als rivals. Els primers minuts, després d’un triple fallat per Àlex Abrines, han estat un duel dels homes alts, anotava Artem Pustovy i responia Jan Vesely, fins al 4-4. El tir exterior visitant no superava la bona defensa murciana i passava el mateix amb l’atac local que tampoc podia amb la defensa visitant.

Nikola Kalinic avançava per primer cop en el partit als blaugranes abans que els locals gràcies a un tir lliure de James Anderson i una cistella de Jordan Davis tornessin a dominar. Ha estat el cant del cigne murcià, perquè els homes de Jasikevicius han respost amb un parcial 0-5, triple d’Abrines i cistella de Sertac Sanli, qui havia entrat per Vesely, pel 7-11. Aquests quatre punts de marge tindran una gran importància en els minuts següents.

Sito Alonso demana un temps mort per evitar que la ferida augmenti, conscient que, quan els visitants dominessin amb certa claredat al lluminós, el seu equip tindria força problemes. Un triple d’Anderson ajusta el marcador, però entre, primer Cory Higgins anotant dos tirs lliures i una cistella i posteriorment Nikola Mirotic, faran tornar la renda blaugrana als quatre punts als quals abans ens hem referit, 13-17. Resultat amb què finalitza el primer capítol.

Frec a frec en el segon període

El segon quart comença amb una cistella de Tarvis Trice que respondrà Kyle Kuric amb dos triples consecutius que obliguen el tècnic local a tallar altre cop el partit, 15-23. L’avantatge el mantindrà Rokas Jokubaitis, amb els locals augmentant la intensitat defensiva i carregant el seu rebot ofensiu. Els visitants passen per un mal moment en atac, amb massa pilotes perdudes. Fet que permet una remuntada local fins a deixar el marge català en tan sols dos punts.

Dos tirs lliures de Jokubaitis faran tornar els quatre de marge, avantatge que poc després serà de sis punts gràcies a una cistella d’Higgins, 25-31. Marge que es mantindrà després que Abrines i Kuric anotin des de la línia sis punts, quatre per part del d’Indiana, aprofitant el fet que els locals estan ja amb el bonus, 31-37. Una cistella final de Nemanja Radovic deixarà al marcador la ja famosa renda de quatre punts favorable als blaugranes, 33-37, quan s’acaba la primera meitat.

Dos triples de Laprovittola marquen el camí

La segona part comença amb una cistella de Mirotic, poc productiu avui, després de rebot ofensiu. La resposta local arriba e

n forma de triple d’Anderson, autor de quatre triples en el partit, 36-39. Com a l’inici del matx, la millor opció per anotar dels visitants és Vesely, qui anotarà un parell de cistelles per fer arribar el marge blaugrana als set punts. Marge que quedarà en quatre després d’un triple de Tomàs Bellas, 39-43.

Les cistelles que anoten primer Mirotic i posteriorment Kalinic serveixen per recuperar i mantenir els sis puts amunt, 41-47. Cal destacar la feina de Pustovyi que a hores d’ara porta anotats ja 12 punts. Una nova pilota perduda permet que els locals completin, amb un triple d’Anderson, un parcial 5-0 que deixa el matx molt ajustat, 46-47. Una falta tècnica assenyalada a Sadiel Rojas, permet que Mirotic augmenti des de la línia la poca renda que els queda als visitants, abans que un cop de palmell d’Abrines faci tornar els quatre punts amunt, 46-50.

Dos tirs lliures d’Anderson retallen el marge culer abans que Laprovittola, cap punt anotat fins ara, transformi un triple que Radovic respondrà també de tres. El de Morón insisteix amb el seu segon triple al qual seguiran dos de tres tirs lliures del base argentí pel 53-58 a 2.19 per la fi del tercer capítol. En defensa, els blaugranes tanquen el seu rebot, mentre Vesely aconseguirà dues cistelles més per continuar la ratxa d’encert foraster. Un triple sobre la botzina de Laprovittola tanca el tercer quart amb el Barça dominant de vuit punts, 57-65.

Els visitants poden, finalment, obrir forat al marcador

Ja en el darrer capítol, els locals retallaran el marge de vuit punts gràcies a un tir lliure d’Ilimane Diop i una cistella de Radovic. La ratxa local és tallada per Vesely qui anota el 60-67. Ara els atacs locals s’estavellen contra la defensa blaugrana fet que permet que el marge visitant torni a créixer després d’un punt de tir lliure de Sanli i dos d’Higgins que fan arribar la renda blaugrana als deu punts, 60-70 a 7.39 per la fi.

Amb el Múrcia entrant ja en el bonus, la renda creix amb un tir lliure de Laprovittola. Moment en el qual Sito Alonso demana temps mort. Fet que no li servirà de res perquè, entre un tir lliure de Sanli i un nou triple de Laprovittola, el marge culer arriba ja als tretze punts, 62-75. Han passat 58 segons de l’anterior temps mort, quan el tècnic madrileny en demana un altre. Un triple d’Anderson dona, en principi, la raó al tècnic local, però serà un miratge.

Els blaugranes controlen amb solvència el final de partit

Per part blaugrana és Sanli qui anota després d’un cop de palmell en un rebot ofensiu. El pivot turc fallarà dos tirs lliures, circumstància que els locals no aprofitaran mentre que qui si ho fa és Higgins per recuperar una pilota en defensa, acabant la jugada amb una safata pel 65-79. Un tir lliure per una tècnica a Trice per flopping l’aprofita Kuric per tallar una ratxa de quatre punts dels locals, 69-80. Anota Sanli pels tretze punts de renda.

Ara els atacs locals són precipitats perquè el rellotge no s’atura i cada cop els queda menys temps per una impossible remuntada. Sanli a 1.31 per la fi deixa el matx decidit perquè amb la seva cistella la renda catalana arriba als quinze punts, 69-84. Un triple d’Anderson són els darrers punts locals, mentre que Jasikevicius amb el partit guanyat fa sortir a pista a Oriol Paulí i James Nnaji. Precisament, el jove nigerià serà qui posi la rúbrica al partit atrapant un rebot ofensiu i anotant pel 72-86 final.

FCB

Estadística