Un gran Barça s’imposa amb claredat a un Lleida ambiciós

Un Barça compacte, fort defensivament i molt esmolat en atac ha superat a un Lleida que no ho ha posat gens fàcil en els cinquanta minuts de joc. Tot i que els locals s’han avançat molt aviat al marcador, els jugadors d’Albert Folguera no han abaixat els braços, buscant en tot moment discutir-li als blaugranes el domini del joc. Els dos equips s’han posat d’acord a l’hora d’oferir un bon partit d’hoquei que finalment s’ha decantat pels barcelonistes per la gran classe del seu planter.

Les coses no poden començar millor pels locals

Com hem dit, gairebé en la primera rematada local arribava l’1-0. Ha estat una jugada que iniciada per Helder Nunes qui després d’una recuperació defensiva, ha fet una passada llarga, fent arribar la bola a on era desmarcat Pau Bargalló, tots dos situats a la banda esquerra de l’atac local. Per la seva part, el de Sant Sadurní ha fet un passi al mig de l’àrea per on ha aparegut Joao Rodrigues a tota velocitat guanyant l’esquena de la defensa. El portuguès totalment desmarcat ha fet un xut creuat a boca de canó que ha estat impossible per Elagi Deitg. Era el minut 1.07 quan l’1-0 pujava al marcador.

Si el tècnic visitant volia plantejar un partit tancat a l’espera d’una contra, el pla de partit li ha saltat fet miques només començar. La bona notícia ha estat que els lleidatans han intentat, segurament, com pretenien des del començament, jugar de tu a tu, conscients de la dificultat que suposa fer-ho davant el Barça i en el mateix Palau Blaugrana.

El cert era que els locals han disposat de més ocasions per augmentar l’avantatge al lluminós, però el porter visitant feia una molt bona feina, com en una rematada molt perillosa de Bargalló que salvava in extremis. De mica en mica, els lleidatans construïen els atacs que eren tallats de soca-rel per la bona actitud defensiva dels homes d’Edu Castro. Tot i això, els forasters han tingut un parell d’arribades molt perilloses que Sergi Fernández s’encarregava d’aturar, en una demostració de la seva classe.

Resposta immediata a l’empat lleidatà

Superat el minut 13 de partit arribava una decisió arbitral que castigava amb targeta blava a Pau Bargalló per una falta en una zona de poc perill. L’encarregat d’executar el llançament directe ha estat Jepi Selva qui superava amb un tir de molta qualitat al de Calvià. Era el minut 13.15 quan l’empat a 1 pujava a l’electrònic. Els locals han continuat dominant el matx. No era un domini aclaparador, perquè els de la Terra Ferma, es defensaven amb molt d’ordre, però els locals posaven a prova reiteradament al porter lleidatà.

En el minut 16.40, Edu Castro ha demanat un temps mort. Un parell de minuts més tard arribava el segon gol local. Ha estat una jugada en solitari d’Helder Nunes qui des de la banda esquerra del seu atac ha fet una trajectòria paral·lela a la porteria cap a la dreta per acabar etzibant un xut creuat que superava per la seva esquerra a Deitg. Era el minut 19.18 quan el 2-1 pujava al marcador. A partir del segon gol local, els atacs dels forasters s’han incrementat, però Sergi Fernández s’encarregava en darrera instància d’impedir que els rivals anotessin més gols. Els dos equips han tingut ocasions, com una molt clara de Joao Rodrigues i una de Joan Cañellas a 22 segons del descans, que no han superat als respectius porters. Sense que es tornés a moure el marcador, els dos equips han marxat als vestidors.

Els locals augmenten el botí

La segona part començava de manera molt similar a com havia anat la primera. Atacs per les dues bandes amb els porters posant la cirereta a la impecable feina defensiva dels dos equips. El partit s’ha començat a decidir a partir del minut 31. Una recuperació en defensa de Joao Rodrigues a mitja pista, li ha permès avançar cap a la part dreta de l’atac local. Un cop a prop de l’àrea ha fet un passi al cor de l’àrea des d’on ha rematat Bargalló a l’escaire dret de la porteria de Deitg. Era el minut 31.35 quan el 3-1 pujava al lluminós.

Aquest gol ha deixat, per uns instants, molt tocats als visitants. Fins al punt de permetre poc després una pujada per la dreta del mateix Bargalló qui ha fet un passi a la seva dreta, on recollia la bola Helder Nunes qui després de fer una trajectòria en perpendicular a la porteria ha xutat una canonada a l’escaire esquerre de la porteria lleidatana, fent inútil l’estirada de Deitg. Era el minut 32.22 quan el 4-1 pujava al marcador.

En qüestió de 47 segons el partit s’havia posat impossible pels homes de Folguera. El tècnic lleidatà ha demanat un temps mort per recuperar moralment als seus homes. A partir de la pausa, han continuat jugant com ho estaven fent, però sense arribar a la porteria de Sergi Fernández com ho havien fet a l’inici de la segona meitat.

Els blaugranes no en tenen prou

Per la seva part, els blaugranes no han afluixat buscant afegir més gols al compte. L’actitud defensiva lleidatana ha millorat i les rematades no trobaven el forat per on superar a Deitg. Una recuperació a mitja pista d’Ignacio Alabart li ha permès arribar a la rodalia de la porteria rival acompanyat per Sergi Llorca. El d’A Coruña ha fet un moviment cap a la dreta per descol·locar a Deitg. Quan el porter s’ha vençut anant a terra, arribava el passi al mig on el de Caldes ha superat amb comoditat a Deitg. Era el minut 42.22 quan els locals aconseguien el 5-2.

El matx ha canviat molt poc. Els locals han continuat buscant més gols. El mateix feien els jugadors visitants, que conscients que el matx estava impossible volien recuperar la moral anotant més gols. En el minut 44.52 els àrbitres assenyalen penal en una jugada un pèl embolicada a favor de l’equip visitant. Jepi Selva superava Sergi Fernández pel 5-2.

Amb tot decidit, en el minut 46.16 els àrbitres mostraven targeta blava a Joan Cañellas. Pau Bargalló superava Deitg en el llançament directe pel 6-2 definitiu. El tram final del partit ha estat igual d’intens amb una arribada pels visitants que resolia Sergi Fernández mentre que les dues ocasions de gol que tenia Helder Nunes eren desactivades per un magnífic Deitg. Sense que es tornés a moure el marcador s’ha acabat el matx.

@PBBMeritxell