Victòria complicada en la visita a l’Astroballe

El Barça s’ha emportat la victòria en la seva visita a l’Astroballe de Lyon després d’un matx força igualat, en el qual cada equip ha dominat un quart en cada part. El triomf final s’ha decantat per l’equip català perquè en els moments finals del partit, quan es jugaven les garrofes, han sabut millorar en defensa, mentre que atac apareixia un excel·lent Cory Higgins qui assumint la responsabilitat ha transformat vuit punts que han estat cabdals pel triomf.

Tot i un bon inici dels forasters, els francesos dominen el primer quart

El matx s’iniciava amb un Barça molt efectiu de cara a cistella. Clau en aquests minuts, el domini del rebot defensiu, tot i la presència de Youssoupha Fall a pista. Dos tirs lliures de Nico Laprovittola i una cistella de Nikola Kalinic obrien un petit forat al lluminós, 4-0. Renda que augmentaria gràcies a una cistella de Kyle Kuric i un triple del base de Morón, 4-9.

Tot i un triple del menut Parker Jackson-Cartwright, un cop de palmell de Nikola Mirotic tornaria als 4 punts el botí foraster, 7-11. A partir d’aquí s’ha produït un canvi d’escenari. Els locals han augmentat la seva intensitat tant en defensa com en atac. L’ofensiva local buscava arribar amb bones posicions a prop de la cistella catalana i això no ho sabien aturar els deixebles d’en Saras Jasikevicius. A més Fall era un problema per la seva envergadura. De tot plegat, els francesos aconseguirien un parcial de 8-0 que els donava el primer parcial per 15-11.

Els triples d’Àlex Abrines donen avantatge als visitants

El segon capítol comença amb els blaugranes encara negats en atac. La sequera durarà fins al minut 2.27 de joc en aquest quart quan anota Sertac Sanli. S’havien passat més de set minuts sense anotar res. Tot i això, la notícia positiva era que el marge local només era dels mateixos quatre punts del final del primer període, perquè els homes de TJ Parker tampoc havien anotat cap punt abans de la cistella del turc que deixa el marge local reduït a només dos punts, 15-13. Un triple de Rokas Jokubaitis i una cistella d’Higgins obliguen Parker a demanar un temps mort, perquè de nou els visitants dominen a l’electrònic, 17-18.

La defensa local no pot aturar els atacs blaugranes que continuen dominant, 21-22, després de cistelles d’Àlex Abrines i Oscar Da Silva. Els homes de Parker es tornen a posar al davant, tot just abans que dos triples consecutius del mallorquí trenquin per l’espinada a l’equip local que es troba per sota al marcador amb un desavantatge de 7 punts, 21-28. Una falta antiesportiva assenyalada a Jan Vesely per un cop de colze a Fall, permet als francesos recuperar-se, però Abrines torna a castigar des de la línia de tres, abans que Vesely faci arribar el marge als 9 punts des de la línia, 24-33.

Els locals ara passen per greus problemes en defensa i això ho aprofiten els catalans per augmentar el seu marge gràcies a quatre punts seguits de Jokubaitis, 26-37. Kalinic en fallar un tir lliure deixarà en 10 punts la renda forastera, 28-38. Fall farà molt de mal dins la pintura visitant al dominar el rebot i això li permet reduir un pèl l’avantatge culer, 31-38, abans que una cistella de Mirotic i una altra sobre la botzina de final de la primera meitat d’Abrines segellin el segon capítol amb el Barça dominant de 9 punts, 33-42.

Mal inici de segona part pels blaugranes

L’inici del segon temps és decebedor. En atac les coses funcionen fatal, fallant tirs i perdent pilotes, mentre que per part francesa treuen profit de les dificultats que genera Fall en les dues pintures. El marge de nou punts desapareixerà en un sospir, perquè els locals faran un parcial de 12-0 que capgira el marcador en un tres i no res, 45-42.

És un moment cabdal. L’home sense por, Jokubaitis, assumeix el risc anotant una cistella providencial que desperta als companys. S’afegeix un triple de Mirotic que empata el matx a 47. Empat que mantindrà Sanli abans que entre Higgins i Mirotic tornin a posar al Barça al davant, 49-53. Després d’un temps mort demanat pel tècnic local, Jokubaitis recupera una pilota en defensa culminant la jugada amb una safata pel 49-55. Avantatge que de nou reduiran els francesos aprofitant l’envergadura de Fall.

En el següent atac visitant, Sanli comet falta, la quarta, en la lluita pel rebot. Inexplicablement, els àrbitres li assenyalaran una tècnica per no aixecar prou el braç a l’hora de reconèixer l’evident falta personal. Esperpèntic. Sigui com sigui, entre la falta i la tècnica, el d’Edirne ha de marxar a la banqueta per cinc faltes.

Malgrat l’entrebanc, els forasters recuperen, gràcies als tirs lliures, tres anotats per Mirotic i dos per Higgins, el domini al lluminós, 56-60. Higgins mantindrà el marge abans que Mirotic transformi un tir lliure per una falta tècnica assenyalada a Retin Obasohan . Els locals anoten mitjançant Jonah Mathews pel 60-63 que hi ha al marcador quan queden 10 minuts de joc.

Els locals li donen la volta al marcador

Com havia passat en el segon període, les coses tampoc comencen bé pels forasters a l’inici del darrer període. Es fallen un parell d’atacs i els locals poden capgirar el marcador després d’una cistella de Mathews i dues de Charles Kahudi que donen tres punts de renda als locals, 66-63. Aquest cop, la resposta blaugrana, de nou Jokubaitis, tarda menys a arribar. Des de la línia anotarà dos punts que a hores d’ara són un bàlsam.

Amb Mirotic tornant a pista, els locals insisteixen, sent el montenegrí qui, també de tir lliure, ajusti el marcador. Un triple de Zaccharie Risacher, amb el seu pare a la grada, encén l’Astroballe, 71-67. Vesely anota apagant una mica el foc local. A partir d’aquí la defensa blaugrana millora força. Sense concedir arribades senzilles, un triple d’Abrines serveix per posar de nou als visitants al davant, 71-72.

Apareix Higgins

Els locals ja fa estona que estan en el bonus i això ho aprofitarà Higgins per aconseguir anotar des de la línia, quatre tirs lliures que capgiraran el marcador, 73-76. Tot i un temps mort de Parker, el seu atac s’estavella en el ferro. Els visitants ara defensen amb dents i ungles, i una nova cistella d’Higgins fa arribar la renda forastera als cinc punts, 73-78 quan queden per jugar-se uns escassos 86 segons. Anota Fall, desactivat fins ara en aquest darrer període, abans que de nou Higgins transformi una cistella lateral pel 75-80 a 45 segons per la fi.

Un rebot defensiu d’Abrines permet que Mirotic deixi el 75-82 final des de la línia. Queden 29 segons quan Parker demana un temps mort. La jugada local acabarà amb un triple impossible de Kahudi amb Vesely capturant el rebot. Només hi ha temps per una jugada visitant, que finalitza amb un triple fallat per Mirotic. Els blaugranes han guanyat el matx i el bàsquet-average, recordem que en la primera volta els francesos havien guanyat al Palau d’un sol punt, 74-75.

@PBBMeritxell