Els blaugranes tornen de la pausa nadalenca amb una victòria.

El Barça ha superat al darrer classificat de l’OK Lliga amb solvència tot i que els de l’Alt Penedès han plantejat un partit obert intercanviant atacs amb els líders de la competició sense cap mena de recança. Al final, la qualitat dels locals s’ha acabat imposant com no podia ser d’altra manera.

Tot i el bon inici local, els visitants no es donen per vençuts

Ja des de l’inici del partit, s’ha vist com els homes d’Antoni Aranda plantejaven un matx sense complexos. Òbviament, el control del joc ha estat blaugrana amb un parell d’arribades d’Ignacio Alabart que posaven a prova a Xus Fernández. No tardaria a arribar el primer gol. Ha estat després d’una llarga jugada local que ha acabat en banda dreta de l’atac blaugrana on Joao Rodrigues, molt escorat, veu desmarcat a Helder Nunes, molt a prop del pal esquerre de la porteria rival. El d’Oeiras li ha fet arribar la bola que rematada per Nunes superava amb un xut creuat per la dreta al porter visitant. Era el minut 2.54 quan l’1-0 pujava al lluminós.

Immediatament, Aranda demanava temps mort. El partit no ha canviat gens. El Vilafranca ha continuat jugant sense dèries, tot i el clar domini local. Les rematades dels homes d’Edu Castro se succeïen trobant la resposta del bon treball d’un Xus Fernández molt exigit. A partir del minut 9 de partit, el tècnic local començava les seves rotacions habituals amb un primer canvi, Marc Grau entrava per substituir a Sergi Llorca. En el minut 9.08, un xut des de fora l’àrea de Gabriel Villares sorprenia Carles Grau molt tapat per l’intens trànsit de jugadors. Era el sorprenent empat a 1. El tècnic de Vigo ha aprofitat l’avinentesa per culminar la completa rotació dels quatre jugadors de pista.

Després de l’empat foraster, la rèplica local és contundent

La resposta al gol visitant no ha tardat a arribar més que quinze segons. En un atac que deixava a la defensa forastera un pèl oberta, Sergi Panadero situat en el vèrtex inferior de l’àrea visitant ha fet un xut ras i creuat que ha superat a Xus Fernández per la seva esquerra. Era el 2-1 que pujava a l’electrònic en el minut 9.23.

Els visitants han insistit buscant les pessigolles a Carles Grau, el porter blaugrana, però el de Lloret responia amb seguretat. En el minut 15.50 arribava una targeta blava assenyalada a Joan Vázquez. L’encarregat del xut directe ha estat Pau Bargalló que superava a Xus Fernández amb certes dificultats. Era el 3-1 que deixava el matx encarrilat pels locals.

El partit ha seguit sense variacions amb un Vilafranca ambiciós que intentava augmentar el seu compte de gols sobretot amb tirs llunyans que Carles Grau resolia sense gaires problemes, mentre que els locals feien el seu joc habitual, arribant un munt de vegades a fer remats que el porter foraster aturava. En el minut 19.04, una jugada per la dreta de Panadero acaba amb un passi a la banda contrària on es troba Marc Grau qui xuta a mitjana alçada superant a Xus Fernández, és el 4-1. Resultat que no es mouria abans del descans malgrat els molts remats fets pels locals.

L’inici de la segona meitat és molt igualat

La segona meitat començava amb un Vilafranca que ha continuat plantejant un partit obert i sense cabòries. De fet, la manera de jugar dels forasters provocava un cert anar i venir que afavoria als visitants que no es tancaven al darrere, fet que segurament hauria estat un desastre per ells. En el minut 30.19 es produeix un canvi poc usual, Pol Ferrer substitueix a Xus Fernández sota els pals de la porteria defensada pels forasters. Tot i el canvi de porter, els blaugranes continuaran sense trobar la manera d’augmentar el seu compte de gols.

En el minut 31.59 s’assenyala la novena falta al Vilafranca. No tardarà en arribar la desena falta visitant. Serà en el minut 34.18 quan Sergi Llorca es disposa a llançar el xut directe que aturarà Ferrer. L’aturada del jove porter vilafranquí serveix per fer créixer l’autoestima dels de l’Alt Penedès que continuen intentant arribar als voltants de la porteria defensada per Carles Grau, tot i la bona defensa que fan els homes de Castro. En el minut 9.16, Alabart culmina, amb un toc deliciós per sobre Ferrer, una jugada per la dreta d’Helder Nunes que el de Barcelos finalitza amb un passi a l’esquerre per on entrava el d’A Coruña. És el 5-1.

Els blaugranes acaben per assegurar el triomf

Poc més de dos minuts més tard arribarà el sisè gol local. En el minut 43.14 la defensa visitant comet un clar penal sobre Helder Nunes. El de Barcelos és l’encarregat de xutar-lo. El seu tir surt fora per l’esquerra de la porteria. La jugada la continua el mateix Nunes, després d’un rebuig, la bola queda en possessió del mateix jugador portuguès qui passa per darrere la porteria visitant, el de Barcelos ara per la dreta, on fa un aixeca i pica que supera Ferrer. És el minut 43.29 quan el 6-1 puja al marcador.

El matx continua sense sorpreses amb un Vilafranca cada cop més ambiciós. Els blaugranes ho intenten, però els seus xuts són producte de jugades massa individuals, com si fossin conscients que la victòria no es pot escapar. Amb Marc Grau resolen amb solvència els intents de marcar dels forasters, s’arriba al darrer minut de joc. Els locals han comès en la segona part una sola falta, havien comès set en els primers 25 minuts, quedant-se a dues de la fatídica desena. Curiosament, en qüestió de sis segons, en el 49.33 i el 49.39, cometran dues faltes més que permeten a Arnau Ribas fer el llançament directe amb el qual, després de superar a Grau, serveix per deixar el definitiu 6-2 al marcador.

@PBBMeritxell