Clar triomf d’un Barça força superior

Victòria còmoda d’un Barça molt superior a un R Betis que ha evidenciat molts problemes defensius. Per entendre el clar triomf local cal tenir en compte que els homes de Saras Jasikevicius han dominat gairebé durant els quaranta minuts les dues pintures i a més han tingut millors percentatges en el tir. Excepcional pel que fa als llançaments de dos, transformant 25 dels 29 tirs llançats, un impressionant 86% d’encert, mentre que en el tir de tres han estat en els seus números habituals, arribant l’encert a un espectacular 40% dels llançaments (14 de 35). Amb aquestes xifres poc podia fer l’atac bètic que amb prou feines han sobreviscut, gràcies sobretot a l’actuació del seu tirador estel·lar, Shannon Evans, autor de 23 dels punts visitants.

Tot i un bon inici visitant, els blaugranes acaben dominant el primer quart

El començament del matx ha estat el moment en el qual els verds i blancs, avui taronges, han dominat durant uns minuts al lluminós. Aprofitant un tir de tres fallat per Nikola Mirotic, li han donat la volta a la cistella inicial de James Nnaji. Una cistella d’Evans, qui fallava l’addicional, posava al davant als forasters 2-4. A partir d’aquí les coses s’han normalitzat. Amb Mirotic i Rokas Jokubaitis anotant, els locals tornaven a dominar. La renda de dos punts la mantenia Kyle Kuric, abans que un 0-5 amb un triple de Darius Bertans, tornés a avançar als visitants, 8-9.

L’avantatge bètic que ha arribat als tres punts, 8-11, s’ha començat a desfer de forma definitiva a partir del moment, ja amb Sertac Sanli a pista, en el qual els locals han controlat el rebot defensiu mentre que es millorava l’encert en atac.

Després d’un tir lliure de Mirotic, Sanli anotava després de rebot ofensiu, abans que un triple de Nikola Kalinic obris forat, 14-11. Forat que arribava als cinc punts després d’una cistella de Kuric. Mirotic anotava de tres amb resposta de BJ Johnson també en forma de triple, 19-16.

Després d’un tir lliure transformat per Evans, arribaven una cistella de Mirotic i un triple de Cory Higgins que feien arribar la renda local als set punts. Luis Casimiro respon amb un temps mort, però Mirotic convertirà un triple per fer arribar el marge als vuit punts. Renda que es mantindrà pels locals gràcies a un cop de palmell sobre la botzina de final de quart d’Oriol Paulí, 29-21.

Un parcial 12-0 dels locals serà decisiu

Milloren les coses pels visitants a l’inici del segon període. Mentre els locals anoten un triple, Higgins, els verds i blancs fan cinc punts que redueixen el marge català als sis punts, 32-26. A partir d’aquí, les coses es compliquen pels forasters perquè no poden aturar la sagnia que provoca un atac blaugrana que supera la defensa rival amb molta facilitat.

En qüestió de poc més de tres minuts, els barcelonistes aconseguiran un parcial 12-0 que comença a deixar les coses clares. Una cistella d’Higgins, dos triples, un d’Oscar Da Silva i un altre del mateix Higgins, culminant la ratxa amb un parell d’esmaixades de Nnaji donen als locals un avantatge de divuit punts, 44-26 que deixa el matx en franquícia pels locals.

Molt haurien de canviar les coses perquè els sevillans arribin a tenir alguna possibilitat de victòria. L’atac visitant dona fe de vida gràcies a Evans que transforma un parell de tirs lliures. Però els locals responen amb un triple de Da Silva que serveix per augmentar la renda fins als 19 punts, avantatge que mantindrà Pauli culminant una contra. Dos tirs lliures transformats per Da Silva fan arribar la renda local als vint punts, abans que un triple de Kuric l’elevi als vint-i-tres a poc més de dos minuts pel descans, 54-31. Cinc punts dels andalusos, amb un triple de Bertans, tanquen la primera part amb el Barça dominant de divuit punts, 54-36.

Un Jan Vesely estel·lar deixa sense opcions als bètics

El tècnic lituà que de moment està fent una bona rotació, fa sortir a pista a Jan Vesely inèdit en la primera meitat. El pivot txec es convertirà en la referència a les pintures pels seus companys. Seus són els primers 4 quatre punts dels blaugranes en aquest tercer capítol. Un triple de Jokubaitis fa arribar el marge local als vint-i-cinc punts, 61-36. De tant en tant hi ha alguna batzegada visitant, principalment en atac, com ara un parell de triples anotats per Johnson i Bertans que redueixen una mica la ferida, 61-42, però al joc bètic li manca continuïtat.

Una cistella amb addicional de Mirotic posa aigua al vi de la pujada d’adrenalina dels forasters. A més torna a aparèixer Vesely, tant en atac com en defensa, per acabar d’enfonsar les poques aspiracions que a hores d’ara els hi queden als sevillans. Dues esmaixades i una cistella al pal baix del pivot txec disparen el marge blaugrana fins als vint-i-nou punts, 71-42. Una nova flamarada bètica vol ser el revulsiu, però els triples anotats per Johnson i Aleksandar Cvetkovic no passen d’anècdota. Higgins anota cistella i tir lliure abans que Vesely anoti el 76-50. L’inevitable Evans anotarà dos tirs lliures pel 76-52 que hi ha al marcador quan s’arriba al darrer període.

James Nnaji pren el relleu

Amb Vesely altre cop assegut a la banqueta, els blaugranes donaran el cop definitiu al matx firmant un inici espectacular del darrer capítol. Amb Nnaji de jugador estel·lar, seus seran vuit dels primers onze punts anotats pels locals en el quart període, els locals fan el que volen a les respectives pintures. Als punts del nigerià s’afegeix un triple de Jokubaitis que deixen un definitiu 87-52 a l’electrònic.

Queden per jugar-se 6.51, però el matx ha quedat totalment decidit. Per part visitant qui anota és Evans, qui sinó, amb Jokubaitis responen amb un nou triple, 90-54, obligant a Luís Casimiro a demanar un temps mort, més formal que altra cosa. Da Silva anota un altre triple abans que Paulí transformi dos tirs lliures pel 95-58.

Un nou triple de Johnson, qui avui n’anotaria quatre, és respost per Kuric deixant el marge local en 36 punts. Avantatge que mantindrà Jokubaitis, abans que un triple del d’Indiana permeti ultrapassar la barrera dels cent punts per part local, 102-65. Nnaji serà l’encarregat de tancar l’anotació local des de la línia del tir lliure, abans que un parell de cistelles de Johnson i un tir lliure dels tres de consecutius llançats per Evans certifiquin el definitiu 104-70 amb el qual finalitza el matx.

@PBBMeritxell

Estadística