Victòria sense brillantor

En un partit poc brillant, el Barça ha aconseguit la seva desena victòria a l’ACB al desfer-se d’un Saragossa molt treballador, sobretot en el rebot, departament en el qual ha superat a l’equip local. Els homes de Saras Jasikevicius han necessitat de la millor versió del jove Rokas Jokubaitis perquè ni Tomas Satoransky, ni Nico Laprovittola, se’n sortien prou bé a l’hora de dirigir l’equip a pista. Finalment, l’encert en el triple, tot i el fluix percentatge, ha estat la raó fonamental perquè els locals obtinguessin al final el triomf.

Bon inici visitant

De fet, les coses no començaven gairebé pels barcelonistes, els quals demostraven poca esma i poc encert en el tir en aquests primers minuts de joc. Això permetia que els aragonesos obrissin forat al marcador molt aviat, 0-7, gràcies a les cistelles de Stefan Jovic i Tryggvi Hlinason i al triple anotat per Justinian Jessup.

Per part blaugrana, poca intensitat i molt desencert a l’hora de provar el tir de tres, fins que de cop desperta la fera. Tres fogonades en forma de triple, Nikola Mirotic, Laprovittola i Satoransky deixen el matx empatat a 9. Després dels triples consecutius, l’atac local tornaria a estar a les fosques, i això ho aprofitaven els forasters per tornar a obrir forat al lluminós, això si, ara més petit, 9-13.

En atac, els locals trobaven una font de producció un tant inesperada. El jove James Nnaji, superava a la seva parella de ball a la pintura visitant, aconseguint fins a cinc punts, tres de tir lliure i una cistella que servia per mantenir als locals molt a prop al marcador, 14-15. Una cistella del jove Aday Mara fa arribar la renda forastera als tres punts quan finalitza el primer quart, 14-17.

Reacció local en el segon quart

Ja en el segon període, amb els aragonesos fent una defensa zonal 2-1-2 que els hi durarà poca estona, els locals reaccionen amb un parcial 13-2 que destarota la feina feta pels visitants fins al moment. Una cistella d’Oscar Da Silva, sis punts de Jan Vesely, cinc d’en Kyle Kuric, cistella i triple, capgiren el marcador fins al 27-19.

De res ha servit el temps mort demanat per Porfi Fisac per intentar aturar la sagnia. La defensa blaugrana ha treballat bé, tancant perfectament el seu rebot defensiu i per aquí se li veuen les costures a l’equip aragonès. Però el guió tornarà a canviar. De cop i volta es perd el control del rebot defensiu i els blaugranes tornen a patir. El tècnic lituà intenta avançar-se als problemes que veu a venir tot demanat un temps mort, que com en el cas del demanat pel tècnic dels visitants, servirà entre poc i gens.

Tot i uns bons minuts de Jokubaitis, cistella i triple, més un alley-hoop culminat per Vesely, els forasters reaccionaran amb un parcial 7-12 que deixa les coses molt ajustades, obligant Jasikevicius a demanar un altre temps mort. Un parell de cistelles locals, Mirotoc i Àlex Abrines, amplien la renda local. El tercer triple de Jessup, el darrer que anotarien avui els visitants, torna a deixar en quatre punts la renda local. Dos tirs lliures al final del primer temps anotats per Christian Mekowulu, la deixaran en dos punts, 38-36, quan s’arriba al descans.

Rokas Jokubaitis lidera els millors minuts dels blaugranes en el partit

Malgrat que fa la sensació que les coses comencen bé pels locals a l’inici de la segona meitat, 43-38, després de triple de Laprovittola i cistella al pal baix de Mike Tobey, una pèrdua del base de Morón i una falta antiesportiva assenyalada a Tobey, permeten que els forasters empatin el matx a 43.

L’atac local torna a despertar de la mà de Mirotic en finalitzar una contra i dos tirs lliures de Tobey per donar quatre punts de renda als locals. Avantatge que serà de cinc després d’una cistella al pal baix anotada per Da Silva.

El matx entra en una fase de desencert per part dels dos equips que ofereixen una horrorosa selecció de tir. Seran gairebé quatre minuts de desgavell ofensiu en els quals només s’anoten dos punts de tir lliure, transformats per Vesely. La part positiva pels locals és que els rivals no anoten res i per això quan per fi arriba una cistella, en joc, Jokubaitis, el marge local és d’onze punts, 55-44. Després d’una cistella de Mara, el triple convertit per Jokubaitis, el millor blaugrana avui, deixa el 58-46 que hi ha al marcador quan s’arriba al darrer quart.

El Saragossa aprofita el poc encert local per ajustar el matx

El marge de dotze punts sembla prou ampli per a poder negociar els últims deu minuts de partit amb certa tranquil·litat. Les coses comencen bé. Un alley-hoop entre Jokubaitis i Nnaji porta la renda als catorze punts. Però l’atac local es torna a enfosquir, fet que aquest cop no comparteixen els visitants.

Un altre parcial 0-7, obre la porta a una possible reacció forastera. Jasikevicius li veu les orelles al llop i talla el partit. Anota Kuric, però els homes de Fisac no es donen per vençuts. Aprofitant dos tirs lliures fallats per Nnaji i els problemes que ara mateix té el rebot defensiu culer, els aragonesos retallen el marge local fins a deixar-lo en tan sols cinc punts, 62-57.

Un triple de Da Silva i una cistella inversemblant de Laprovittola tranquil•litzen la situació fent arribar la renda local als deu punts, 67-57. Moment en el qual Fisac demana temps mort.

Les cistelles de Jessup i Hlinason posen un ai al cor culer, 67-61, quan queden 2.55 per jugar-se. Ara és Jasikevicius qui demana un temps mort. A partir d’aquí el matx entra en un despropòsit. Cap dels dos equips està encertat i es passaran més de dos minuts intercanviant errades. A 19 segons per la fi, Laprovittola amb un punt des de la línia, certifica la victòria blaugrana. Jessup serà l’encarregat, també des de la línia, en posar el punt final, 68-63, a un matx que no passarà a la història per la seva qualitat.

@PBBMeritxell

Estadística