La remuntada blaugrana no arriba a temps.

Després d’un partit que ha estat un frec a frec constant, els blaugranes tot i guanyar el darrer quart, han acabat perdent per una mala gestió dels darrers 14 segons del partit en els quals, Nico Laprovittola ha trobat el ferro en lloc de la xarxa. Que el partit ha estat igualat ho demostra el fet que cada equip s’ha emportat un quart, el segon pels locals, i el darrer, com hem dit, pels forasters, mentre empataven els altres dos. En aquesta situació, els petits detalls són decisius i en aquest sentit, els blaugranes no han sabut, no han pogut gestionar millor el temps que els hi quedava al rellotge. Anem a pams.

Bon inici de partit sense continuïtat

El matx començava amb comandament local. Un triple de James Webb III obria les hostilitats. Tot i que Jan Vesely reduïa el marge taronja des de la línia, una sèrie de pilotes perdudes dels forasters permetien que els locals manessin de quatre punts després d’un segon triple de Webb. Una cistella de Tomas Satoransky seguida d’un tir lliure anotat per Kalinic, deixaven les coses molt ajustades, 6-5. Els blaugranes gràcies a la bona aportació de Vesely obrien un forat al lluminós, després d’una cistella de Nikola Mirotic, una altra del pivot txec, un triple de Laprovittola i dos tirs lliures anotats per Vesely, 8-14 al marcador.

En aquests moments del matx, les coses anaven bé pels de fora perquè al dominar el rebot defensiu no concedien segones opcions a uns locals que no trobaven la manera de llançar amb comoditat per la bona tasca defensiva dels visitants. Dos punts més de Vesely, el txec en portava vuit en aquest moment del matx, manté l’avantatge, abans que un altre triple de Laprovittola l’enfili fins als set punts, 12-19.

A partir d’aquí les coses canvien. Els blaugranes comencen a perdre el control del seu rebot defensiu i els taronja es refan, perquè ara qui no troba bones posicions de tir és l’atac visitant. La situació no es redreça ni passant per la banqueta per un temps mort demanat pel tècnic lituà. Punt a punt es desfà la renda forastera fins que després d’un tir lliure anotat per Vesely, un cop de palmell de Kyle Alexander empati el matx a 20 tot just quan sona la botzina de final del primer capítol.

Els taronges acaben la primera part dominant de tres punts que acabaran sent claus

Les males sensacions segueixen a l’inci del segon període. Els forasters continuen sense anotar tirs de camp i a més en el tir lliure no passen del 50%. Rokas Jokubaitis n’anota un, mentre que per part local, tot i que no estan massa encertats, un triple de Klemen Prepelic eleva el seu marge als cinc punts, 26-21.

La resposta blaugrana serà un parcial 0-5, un tir lliure d’Oscar Da Silva, i cistelles de Mike Tobey i del mateix Da Silva per l’empat a 26. Tornaran a escapar-se els locals amb un avantatge de quatre punts després d’una pilota perduda per Da Silva. Un triple de Kyle Kuric i un tir lliure de Vesely empaten de nou el matx ara a 30. Una cistella amb addicional de Jaime Pradilla dona tres punts de marge als locals. Cory Higgins trenca la maledicció blaugrana en el tir lliure anotant els dos que prova, abans que un triple de Jonah Radebaugh faci tornar el marge local als quatre punts, 36-32.

El partit es converteix en un intercanvi d’errors entre els dos equips fins que Jasikevicius demana un temps mort a 2.26 per la fi. Anoten els locals mentre que per part blaugrana ho fa Vesely. Un triple de Bojan Dubljevic fa arribar la renda local als set punts, 41-34. Laprovittola transforma dos tirs lliures i el mateix fa Mirotic per deixar la renda local en tres punts al final de la primera meitat, 41-38.

Igualat tercer període

Tot i que la segona meitat comença amb els visitants fallant un parell de triples, els blaugranes gràcies a la màgia del base argentí i l’encert de Mirotic li donen la volta al marcador. El de Morón primer anota cistella més addicional i posteriorment un triple, mentre que el de Pogdorica transforma dos tirs lliures i un contraatac per aconseguir cinc punts de renda, 43-48. Els locals responen de forma immediata, cistella de Jasiel Rivero i triple de Dubljevic per l’empat a 48. Laprovittola continua a la seva i insisteix amb un altre triple.

Amb els locals responen a prop de la cistella, els barcelonistes rebran de forma consecutiva dues faltes en atac, Kalinic i Vesely, que desestabilitzen el seu joc ofensiu abans que arribi una jugada prou estranya. Vesely fa una esmaixada quedant-se per uns moments penjat del cèrcol. Medhi Difallah, àrbitre francès amb pinta de culturista, decideix castigar l’acció amb una falta tècnica molt sospitosa. El tir lliure l’aprofita Prepelic per posar més distància al marcador. Avantatge que arribarà als cinc punts després de tres tirs lliures anotats pel mateix Prepelic, 58-53.

Superada aquesta fase de decisions arbitrals, si més no, curioses, els dos equips intercanvien punts, amb Kuric anotant un parell de cistelles i Laprovittola transformant dos tirs lliures. Quan s’acaba el quart, les coses estan com al final de la primera part, 62-59 pels valencians.

Els locals marxen de deu punts

Un triple de Jared Harper decideix a Jasikevicius a demanar un temps mort que sembla precipitat, perquè al matx li queden 9 minuts i 23 segons per jugar-se. Després d’un triple de Laprovittola, arriben dos tirs lliures de Xabi López-Arostegui i una cistella de Harper pel 69-62.

Queden 7.05 per la fi i el tècnic blaugrana demana un altre temps mort. La jugada visitant acaba amb una nova falta en atac de Vesely. Una falta posterior de Laprovittola permet que Harper faci el 71-62 des de la línia. Entre un triple de Kuric i les cistelles que anoten Satoransky i Tobey tallen la ratxa local per deixar en tan sols 3 punts la renda taronja, 72-69.

En una situació que comença a ser angoixant pels valencians, el triple que anota Radebaugh els fa pujar l’ànim. De fet, els locals tornen a ampliar la seva renda ara fins als deu punts, 79-69. Queden 3.19 per jugar-se quan el tècnic lituà demana temps mort.

Derrota ajustada

A partir d’aquí la ratxa local queda tallada mentre que per part visitant un punt del base argentí i dos de Satoransky també des de la línia seguits d’un triple del de Morón deixen el marge local en tan sols quatre punts, 79-75. El problema és que els forasters van contra el rellotge.

Hi ha temps mort local. A 1.04 Rivero no falla des de la línia. Anota Laprovittola. Els locals fallen en atac i a 15 segons per la fi, Mirotic transforma el seu primer triple de la nit dels vuit que ha llançat per deixar el desavantatge en un sol punt, 81-80. Nou temps mort local. L’obligada falta que fa Kalinic permet a Chris Jones transformar els dos tirs lliures per mantenir els tres punts de renda pels locals, 83-80.

Els visitants disposen de 14 segons 9 dècimes per jugar. Laprovittola no s’ho pensa gaire fent un tir força precipitat. El triple no entra ni de conya. En la lluita pel rebot Àlex Abrines comet falta sobre Jones qui falla un dels dos tirs lliures pel 84-80 per acabar de decidir l’enfrontament. El triple final de Kalinic és un brindis al sol.

FCB