Aquest cop sí que s’ha guanyat en el darrer quart

Després d’una bona primera meitat, el Barça s’ha complicat la vida en el tercer període en el qual, els homes d’Ibon Navarro s’han arribat a posar al davant al lluminós. Guanyant de tres punts, als locals els hi quedava passar la prova del nou del darrer quart, perquè com és notori, és quan els locals els hi arriben els mals. Avui els barcelonistes han resolt amb prou solvència aquesta prova de foc per acabar superant a un Unicaja que en el moment de la veritat s’ha quedat sense cap possibilitat per culpa de la bona defensa local i els seus propis errors.

Bon inici blaugrana

Com dèiem, el matx començava bé pels homes de Saras Jasikevicius. Ben dirigits a pista per Tomas Satoransky, el triple inicial de Nico Laprovittola, que s’afegia d’aquesta manera a la festa argentina, respost, també de tres, per Jonathan Barreiro, li seguien dues cistelles del base txec, la segona un triple, que deixaven en cinc punts la renda catalana, 8-3. Marge que mantindria Nikola Kalinic culminant un contraatac.

Els andalusos eren capaços de fer un parell de cistelles, la segona un triple de Dylan Osetkowsli, que empataven el matx a 10. Malgrat això, els blaugranes no patirien massa, perquè gràcies a un triple de Mike Tobey i a tres punts des del tir lliure de Kalinic, feien arribar la seva renda als sis punts, 16-10. Marge que retallaria Kendrick Perry amb un triple pel 16-13. Una esmaixada de Tobey a 3 segons del final del quart, deixa en cinc punts la renda blaugrana al final del primer capítol, 18-13.

Domini local en el segon quart

Tobey continuarà encertat a l’inici del segon període, seus seran els primers set punts del seu equip en aquest segon període. Un cop de palmell, un triple i una cistella, que serveixen per fer arribar l’avantatge local als 10 punts, 25-15, obligant el tècnic visitant a demanar temps mort. Quan la renda local creix una mica més, després d’una cistella de Kyle Kuric, un triple de Tyler Kalinoski rebaixa el marge local.

L’avantatge blaugrana tornarà als deu punts després d’un tir lliure transformat per Rokas Jokubaitis, 28-18. Un triple de Nikola Mirotic, l’allarga fins als onze punts, sent altre cop Kalinoski qui posi aigua al vi amb un triple. Ara és Jasikevicius qui talla el partit. Tot i que, el rebot defensiu local passa per algun entrebanc, la circumstància no és aprofitada pels malaguenys que veuran com els locals tornen als deu punts amunt amb una nova cistella de Tobey, 33-23. Oscar Da Silva és l’encarregat d’augmentar la renda que arriba de nou als dotze punts després dels quatre anotats per l’alemany, 37-25. Aquest cop el passi per la banqueta els funciona als malaguenys que anotaran cinc punts, cistella de Will Thomas i segon triple de Barreiro per deixar en només set punts la renda local quan s’arriba al descans, 37-30.

Els visitants reaccionen

A l’inici de la segona meitat les coses no funcionen gairebé pels blaugranes. Mirotic perd una pilota, per a continuació fallar un triple. Això permet que el marge local es redueixi fins als tres punts, 37-34. El de Pogdorica, es refà tot seguit. Anota un sol tir lliure, per a continuació anotar una cistella, 40-36. De fet, l’ajustament que es veu al marcador dona ales als andalusos que comencen a creure en una possible victòria. A una cistella de contraatac de Laprovittola, li segueix una cistella amb addicional de Melvin Ejim, que precedeix a una nova cistella de Perry per deixar la renda local en tan sols un punt, 42-41. Anota Mirotic després de rebot ofensiu, havent de sortir de la pista poc després per unes molèsties en la cama dreta.

Després d’una cistella de Satoransky, les anotacions primer de Tyson Carter i Augusto César Lima capgiren el marcador, 46-47. El tècnic lituà demana immediatament temps mort. Entre una esmaixada de Vesely, els seus dos primers punts del partit, i dos tirs lliures de Laprovittola serveixen per tornar a manar de tres punts, 50-47. Moment en el qual un triple d’Osetkowski empata el matx a 50. Entre una cistella de Jokubaitis i un punt de tir lliure de Vesely es tanca el tercer període amb el matx molt viu, 53-50.

Jokubaitis pren les regnes de l’equip

Tal com marquen els precedents, hi havia una certa inquietud a l’inici del darrer capítol del partit. Qui prendrà la responsabilitat en atac és Jokubaitis. Seus seran sis punts cabdals que serveixen per contrarestar la primera cistella del quart feta per Perry, 59-54.

I aquí es produeix una jugada sorprenent. Ibon Navarro demana temps mort quan la pilota està en joc. Jokubaitis perd la possessió i la botzina sona abans que el tècnic dels malaguenys anul·li el temps mort. El tècnic comença a discutir amb els anotadors. La veu del tècnic va pujant de to i la cosa acaba com era d’esperar, falta tècnica assenyalada al tècnic. Aleshores Navarro recrimina als anotadors que la tècnica es culpa seva. El to continua pujant i els àrbitres han de fer panys i mànigues per no assenyalar-li una segona tècnica, que des de qualsevol punt de vista hagués estat totalment merescuda.

El tir lliure el transforma Kuric, com ho fa en dos tirs lliures posteriors per fer arribar el marge català als 8 punts, 62-54 quan queden 5.52 per la fi.

L’Unicaja acaba per perdre el nord

El rebot defensiu culer es refà dels problemes pels quals havia passat. Un triple d’Osetkowski retalla el marge que tornarà als nou punts després que Laprovittola transformi tres tirs lliures, un per una tècnica assenyalada a Dario Brizuela i dos per falta personal comesa pel mateix Brizuela que deixen el 66-57 al lluminós a manca de 4.46 per la fi.

Brizuela anota la que serà darrera cistella en joc del seu equip, perquè a partir d’aquí l’atac visitant perd tot el sentit. La selecció de tir dels forasters és horrible i això ho aprofitaran els locals, que han tancat el rebot defensiu a pany forrellat, per ampliar augmentar el seu avantatge de manera còmoda. Vesely anotarà els següents cinc punts, amb alley-hoop a passi de Satoransky inclòs pel 71-59. S’afegiran al compte dos tirs lliures de Laprovittola i finalment una cistella de Da Silva després de lluitar pel rebot. Ejim tancarà l’anotació del partit transformant un sol tir lliure pel definitiu 75-60.

@PBBMeritxell

Estadística