Supercampions!!!!

El Barça ha aconseguit la seva primera Supercopa Ibèrica d’handbol a l’imposar-se al FC Porto en un partit que no s’ha acabat de decidir fins a la segona meitat. Els portuguesos han fet una gran primera part obligant als blaugranes a treballar de valent en defensa per evitar que els homes de Magnus Andersson fossin capaços de dominar al marcador. De fet, els avui visitants s’han mantingut amb possibilitats al marxar als vestidors perdent de quatre gols, 14-10, però els primers minuts del segon temps han estat finalment decisius.

Inici a ritme baix

El matx començava amb un sorprenent Sebastian Frandsen qui sota els pals portuguesos evitava els gols dels blaugranes, el mateix feia Gonzalo Pérez de Vargas, per això el primer gol tardava en arribar. Ha estat en el minut 3.33 quan el jove Martí Soler, l’extrem esquerre titular avui, de fet jugaria els seixanta minuts, feia l’1-0. Els homes d’Andersson responien amb un parell de gols del jugador cubà Pedro Valdés. Empataria Melvyn Richardson que era el central blaugrana titular, abans que des dels set metres anotés Pedro Cruz.

La igualtat al marcador ha continuat una estona amb Ludovic Fàbregas fent un parell de gols des dels sis metres. Els avui locals recuperaven el comandament al lluminós després d’una recuperació en defensa i un gol de Jonathan Carlsbogard, 5-4. L’avantatge la mantindria Blaz Janc. El ritme del partit era força baix i això quedava evidenciat en un marcador prou escarransit. En el minut 15.10, Magnus Andersson demana temps mort. Empaten els portuguesos, abans que Gonzalo fes de Gonzalo, fent un parell d’aturades força meritòries.

Al final de la primera meitat, els blaugranes obren un petit forat al marcador

Els blaugranes aprofitaran una exclusió de Leonel Fernandes per arribar per primer cop en el matx a un marge de dos gols, 8-6 després dels anotats per Luis Frade des dels sis metes i Carlsbogard des de lluny aprofitant que Frandzen estava fora de la seva àrea. De mica en mica, la defensa catalana millora i això permet, junt amb la bona feina de Gonzalo, ampliar la renda, fins al 10-7, amb gols de Janc i Martí Soler.

Torna a anotar Janc abans que Domen Makuc, qui ara ocupa la posició de central, faci el 12-9. Avantatge que arribarà als quatre gols poc després, gràcies a una bona acció defensiva i a un gol de Dika Mem, el primer del seu compte particular, havia fallat els seus tres primers llançaments, culminant un contraatac,13-9.

Durant uns minuts els dos equips intercanvien pèrdues i recuperacions amb bones aturades dels dos porters fins que Miguel Alves fa el 13-10. A 3 segons de la mitja part, anota Richardson el 14-10 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Els portuguesos resisteixen fins que…

La segona part comença sense canvis a les porteries. On sí que hi ha un canvi és en la posició de central del Barça, que ara ocupa per primer cop en el matx Luka Cindric. El croat no estarà gaire temps a pista. Primer anota Fàbregas i després d’una pèrdua de Mem és Víctor Álvarez qui fa el 15-11. L’atac blaugrana torna a perdre una pilota, però la recupera Fàbregas, abans que es repeteixi la seqüència amb una nova pèrdua i recuperació del pivot de Banyuls-sur-Mer. La jugada acaba amb un xut de Richardson al pal.

Ara mateix, l’atac dels avui locals és un desgavell. Anota Fernandes abans que ho faci Fabio Magalhaes per deixar les coses molt ajustades, 15-13. Carlos Ortega no espera més i treu de la pista a Cindric per fer jugar de central a Richardson. Anota Martí Soler, amb resposta de Rui Silva. Anota Richardson i ara qui respon és Magalhaes. Dos gols blaugranes, Makuc i Mem, obliguen el tècnic suec a demanar un temps mort. Gonzalo farà una aturada abans que arribin dos gols de Mem, el primer des dels set metres, per obrir definitivament forat al lluminós, 21-15 en el minut 11.49 de la segona part.

…Gonzalo i Dika Mem diuen prou

Els dos equips intercanvien gols, amb el Porto jugant amb set jugadors de pista. Mem torna a anotar dos gols, un des dels set metres i Carlsbogard anota, altre cop, sense porter, 24-17 quan el matx entra en els seus darrers quinze minuts.

El matx perd part de l’esma, perquè el Porto és conscient que no té res a fer. Un gol de Martí Soler fa arribar la renda blaugrana als vuit gols, 25-17, avantatge que manté Richardson poc després.

Amb Gonzalo fent màgia sota els pals, entre Mem i Luis Frade estiren la renda fins als deu gols, 28-18 a menys de 9 minuts per la fi. El tècnic malagueny decideix fer sortir a Djordje Cikusa per jugar al lateral esquerre. Makuc fa el 29-19.

Els portuguesos aprofitaran un parell de remats fallats per Makuc per retallar el marge català als set gols, 29-22. Artur Parera i el jove Cikusa faran junt amb Richardson els darrers tres gols que deixen el definitiu 32-24 al marcador que proclama com a primer campió de la Supercopa Ibèrica al Barça.

Felicitats, CAMPIONS!!!!

FCB & EFE