El Barça pateix però guanya

En un partit amb dues parts molt diferenciades, el Barça ha aconseguit el que cap altre equip havia fet aquesta temporada, emportar-se la victòria de l’Hall XXL Nantes, la pista on l’equip local era, fins avui, inexpugnable. Per fer-ho possible, l’equip dirigit per Carlos Ortega, ha hagut de patir molt en la segona meitat. En una pletòrica primera meitat, havien obert forat al lluminós, 16-22. La segona part ha estat una altra cosa i els blaugranes han necessitat posar-se el vestit de feina per aguantar, a base de treball i sacrifici, els intents desesperats dels homes de Gregory Cojean de donar-li la volta al marcador. El cor i la consistència dels blaugranes no ho han permès.

La bona defensa blaugrana, clau en el bon inici de partit

Les coses començaven força bé pels visitants, perquè tot i que Alexandre Cavalcanti inaugurava el marcador, els gols de dos dels tres mosqueters blaugranes, Timothey N’Guessan i Dika Mem canviaven el signe del matx, 1-2. Avantatge que es mantindria uns minuts en els quals hi ha hagut intercanvi de gols, amb Ludovic Fàbregas i un intens Luka Cindric, qui aportava dues dianes pel 4-5.

La defensa blaugrana comença a treballar bé i això permet que un nou gol de Fàbregas amplií el marge fins als dos gols 4-6. Gonzalo Pérez de Vargas evita que els locals siguin capaços d’aprofitar una pilota perduda per Cindric per anotar. En canvi, qui si ho aprofita és Mem per fer primer el 4-7 i posteriorment el 4-8 després d’una altra gran aturada del de Toledo. El central croat anota abans que N’Guessan rebi una exclusió que els locals aprofitaran per reduir el marge foraster als tres gols gràcies a un tir des dels sis metres de Jeremy Toto, 6-9.

Els dos equips intercanvien pèrdues i recuperacions fins que Fàbregas culmina un contraatac pel 6-10. Després d’un gol de Kauldi Odriozola, Mem disposa d’un set metres que trobarà el pal dret de la porteria defensada per Andreas Hofmann en lloc de la xarxa, però de nou una recuperació, ara de Jonathan Carlsbogard evita un gol francès recuperant la pilota en defensa.

Els locals no troben la manera d’aturar el bon joc visitant

La renda blaugrana de quatre gols es manté gràcies als anotats per Blaz Janc, Cindric i de nou Janc, 9-13. Moment en el qual Cojean decideix canviar de porter, Ivan Pesic substitueix a Hofmann. Un gol de Melvyn Richardson, 10-14, és el precedent a un temps mort demanat pel tècnic francès. L’aturada li servirà de poc al tècnic local perquè Gonzalo fa de Gonzalo i dues aturades seves són el precedent dels gols anotats per Hampus Wanne i Fàbregas, pel 10-16 a menys de 7 minuts pel descans.

Reaccionen els locals amb dos gols anotats pels extrems, Odriozola i Valero Rivera Folch amb N’Guessan fent dos gols consecutius per mantenir els cinc de renda, 13-18. Una pèrdua de Rok Ovnicek la castiga Wanne des dels set metres per fer tornar la renda blaugrana als sis gols, 13-19. Marge que es manté després d’un gol de Fàbregas, qui està fent una feina increïble des dels sis metres, 14-20. Els locals anoten per dos cops rebaixant la renda forastera, però en els darrers minuts de la primera part, Janc i N’Guessan tornen a augmentar-la per acabar els primers 30 minuts amb el Barça dominant de sis, 16-22.

La desgràcia s’acarnissa amb els forasters

La segona part comença amb canvi del central blaugrana, Domen Makuc, entra al partit per primer cop, substituint a Cindric. Després d’una aturada de Pesic a un xut de Makuc, les coses es començaran a complicar. N’Guessan ha de deixar la pista perquè rep un cop a la mà que li produeix una fissura. Per tant, el de Massy no tornarà a jugar avui.

Tot i la baixa del lateral francès, els homes d’Ortega mantindran la renda aconseguida fins al moment. Dos llançaments des dels set metres transformats per Wanne ho certifiquen. Una recuperació de Mem permet a Fàbregas anotar a porteria buida el 18-25. Ara el Nantes arrisca molt, alguna cosa ha de fer per intentar capgirar el marcador, i Aleix Gómez també a porteria buida fa el 19-26.

Després d’un gol de Thibaud Briet, arriba la segona desgràcia del dia pels blaugranes. Langaro tot sol fa un mal gest caient a terra amb evidents signes de dolor. Les males sensacions es confirmaran al final del partit, el brasiler pateix una fractura del tendó d’Aquil•les que el mantindrà allunyat de les pistes durant, almenys, uns sis mesos.

Els francesos redueixen el marge català a la mínima expressió

De cop i volta Carlos Ortega s’ha quedat sense laterals esquerres. Havent d’improvisar sobre la marxa, posa de lateral a Makuc, mentre Cindric ocuparà la posició de central. La dolorosa lesió de Langaro té una repercussió evident en els atacs blaugranes que a partir d’ara seran molt menys eficaços i sense frescor. De fet, els visitants es passaran 3 minuts sense anotar, fins que Mem faci el 21-27, però després d’un magnífic contraatac de Makuc, pel 21-28, l’atac blaugrana entrarà en una fase de desencert.

Els tirs erràtics els atura Pesic, qui a mesura que passen els minuts es va fent cada cop més gran i la porteria francesa cada cop més petita. Per sort una exclusió de Valero Rivera Folch, l’aprofiten els blaugranes per anotar un parell de gols, Mem i Aleix, que tranquil•litzen la situació momentàniament, 23-30 en el minut 41.40.

Després de dos gols locals, Ortega veient que Gonzalo no ha tocat pilota en la segona meitat, opta per fer entrar a Emil Nielsen. D’entrada el canvi no sembla millorar la situació perquè els locals continuen reduint el marge blaugrana, 28-31, amb el gol visitant anotat per Makuc. En el minut 45.29, el tècnic malagueny demana temps mort. Amb xuts de Mem i Makuc aturats per l’ara gegantí Pesic, el marge blaugrana arriba a ser d’un sol gol, 30-31.

Emil Nielsen lidera la reacció final dels blaugranes

La situació encara es complicarà més perquè Richardson tampoc supera a Pesic. L’atac local acaba amb una aturada grandiosa de Nielsen, la primera que fa des de la seva entrada a pista. L’oportunitat es repetirà pels francesos, perquè Janc no pot amb Pesic i Valero Rivera Folch llança, però el seu tir va al pal dret. Qui no falla des dels set metres és Wanne pel 30-32. També des dels set metres anota Valero Folch, abans que entre Richardson i Wanne, aquest de contraatac, ampliïn el forat, 31-34 a 7.25 per la fi.

Cojean demana temps mort. Tot, encara, és possible. Nielsen fa una enorme aturada a tir del central francès Lucas De La Breteche. Malauradament, Mem perd la pilota, sent altre cop Nielsen qui salvi la situació, ara a tir de Pedro Portela. Aquests instants de cert dramatisme continuaran un parell de jugades més. Aturada de Pesic a Richardson, amb Fàbregas recuperant la possessió en defensa abans que Janc faci el 31-35 a menys de cinc minuts per la fi.

Tothom que està al Hall XXL Nantes, és conscient que el matx s’està decidint en aquests moments. Anota Briet. En l’atac visitant Pesic li atura un xut a Wanne, però el rebuig del porter va fora, per tant, possessió visitant. Un xut de Richardson és bloquejat per la defensa, però el francès recupera la pilota en defensa i Fàbregas fa el decisiu 32-36 a 1.50 per la fi.

Amb la moral dels locals feta miques, Nielsen farà dues aturades consecutives que precedeixen al vuitè gol de Fàbregas en el matx pel 32-37 Quan queden 29 segons per la fi, Cojean demana un incomprensible, des de tots els punts de vista, temps mort. Una pausa que només pot entendre ell. La darrera jugada local acaba en gol pel definitiu 33-37 amb el qual finalitza el matx.

EHF

Estadística