Un magnífic Barça s’emporta la victòria en una pista molt complicada.

Tot i tornar a perdre el darrer quart, el Barça s’ha emportat la victòria en la difícil pista monegasca, redimint la derrota patida la setmana passada al Palau. El matx ha tingut un jugador determinant, Nikola Mirotic, el seu triple al final de la primera meitat ha estat premonitòri del que acabaria passant.

Bona sortida blaugrana

El matx s’iniciava amb una jugada de cistella amb addicional del montenegrí. Per part local responia un encertat Donatas Montiejunas que treia profit tan dintre com fora la pintura. Tot i una esmaixada de Sertac Sanli, els locals es posaven al davant, abans que una assistència de Nico Laprovittola deixés sol a Nikola Kalinic pel 6-7.

Els locals insistien, però dos triples consecutius, Mirotic i Cory Higgins, obrien forat al lluminós 8-13, obligant a Sasa Obradivic a demanar un temps mort. Un triple de l’exblaugrana Adrien Moerman dona vida a l’atac local, però els visitants responen també de tres, gràcies a Mike Tobey. Una darrera cistella local, altre cop Moerman, tanca el primer capítol amb el Barça dominant de 3, 13-16.

Els visitants no perden el control del partit en un segon quart culminat per un gran triple de Mirotic

El segon quart comença amb un equip blaugrana massa erràtic en el llançament de tres. Es fallen fins a 4 triples, circumstància que els locals no aprofiten perquè només anotaran una sola cistella, això sí triple per part, altre cop, de Moerman per empatar el partit a 16. Molta culpa del fet que els locals no hagin tret més rendiment la té la bona defensa exterior que fan els visitants i el seu domini del rebot defensiu. Un triple de Kyle Kuric i una cistella de Jan Vesely mantenen el domini foraster, 18-21.

Quan els locals han reduït el seu desavantatge a un sol punt, el tècnic lituà demana temps mort. Serà oli en un llum. Les cistelles de Vesely i Higgins tornen a ampliar la renda visitant on era, 22-25. Tot i que Montiejunas torna a ser la referència del seu equip en atac, porta ja 8 punts, un triple d’Oscar Da Sílvia, eleva el marge català als quatre punts, marge que es mantindrà tot i un nou triple del lituà, perquè Kuric també encerta de tres, 27-31.

Ara qui apareix és Mike James que està fent fins al moment un partit productiu. Els dos tirs lliures anotats pel de Portland, deixen el marge visitant en només dos punts, 29-31 a manca d’1 segon i tres dècimes. En Saras demana temps mort i aquest cop la jugada dissenyada acabarà de la millor manera. Passi llarg de Kalinic a Mirotic qui aprofita el metro que li dona el seu defensor per clavar un triple inversemblant des de gairebé mitja pista i sobre la botzina, 29-34.

Bon tercer perìode d’un gran Barça

La segona part comença de manera perfecta pels blaugranes. Gràcies a l’encert en el tir i a una defensa que compensa alguna pilota perduda, els homes de Jasikevicius obriran forat al lluminós. Els triples de Satoransky i Mirotic, més una cistella de contraatac del base de Morón, fan arribar el marge català als onze punts, 31-42. Tot i el temps mort que demana Obradovic, la festa blaugrana continuarà. Triples de Laprovittola i Satoransky eleven l’avantatge als disset punts, 31-48.

Els llums d’alarma s’encenen a la banqueta local. James cada cop agafà més protagonisme, però continua sense estar encertat en el tir exterior, 35-48. Una cistella de Mirotic fa tornar els quinze punts d’avantatge abans que un triple d’Elie Okobo doni esperances als del principat, 38-50. La bona ratxa local la talla Vesely culminant un contraatac.

Després d’un temps mort d’en Saras, Sanli anota un triple que deixa glaçat la sala Gaston Medecin, que patirà una nova sotragada quan Higgins transformi un triple que fa arribar la renda catalana a la seva màxima expressió avui, 40-58. Un triple de Donta Hall i una cistella d’Okobo reduiran el marge fins als 15 punts, perquè Laprovittola ha sumat des de la línia dos tirs lliures deixant el 45-60 que hi ha marcador quan s’arriba al darrer quart.

Tot i no fer un bon darrer quart, els forasters mantenen sense patir gaire el domini al marcador

Estem en el capítol final que com és últimament habitual els blaugranes no acostumen a guanyar. I avui tornarà a repetir-se la història. Els locals anoten quatre punts de manera massa fàcil. El tècnic lituà, força escamat, no dubte en demanar un temps mort. Però la teràpia no té massa efecte. Mirotic transforma només un tir lliure, mentre que en defensa es perd el control del rebot. Per part local, una mica amoïnats perquè no queda gaire temps, James s’encarrega de monopolitzar els atacs.

Per fi arriben notícies positives. Satoransky anota abans que un rebot ofensiu de Mirotic es converteixi en una assistència quan Kalinic anota de tres, 53-66 a 5.04 per la fi. Obradovic demana un temps mort. Les coses no acaben de millorar pels locals per la bona actitud dels blaugranes a l’hora de defensar. Una esmaixada culminant un contraatac de Vesely deixa les coses en franquícia pels forasters 55-68 a manca de 2.22. Però el matx encara no s’ha acabat.

Els locals, de la mà d’un omnipresent James, no es donen per vençuts. Un triple fallat, tres pilotes perdudes i una falta antiesportiva de Satoransky donen una mica d’emoció al final del partit, 61-68. Okobo falla un triple clau, però Higgins no ho acaba d’aprofitar perquè només anota un tir lliure, 61-69. Un espectacular tap de Vesely sobre James evita una fàcil cistella local, però la jugada acaba en cistella John Brown perquè els blaugranes no han controlat el seu rebot defensiu. La sort és que al partit només li queden 3 segons i una dècima. Temps mort d’en Saras per ordenar jugar en camp contrari on Kalinic falla un triple deixant com definitiu el 63-69 que hi ha al marcador.

@PBBMeritxell