Victòria treballada

Tot i jugar amb poca brillantor, l’encert en el triple i la millora del rebot defensiu en el tram final del matx han permès als blaugranes endur-se la victòria de la seva visita a Lugo, trencant de la millor manera possible la ratxa de dues desfetes consecutives.

El matx que començava bé pels blaugranes, s’ha anat complicant a mesura que passaven els minuts. El partit s’ha igualat, arribant-se al darrer quart amb empat a 61. El domini dels nervis i el fet de disposar del bonus per les faltes locals, han minimitzat els errors en el tir d’uns visitants que han tancat el rebot defensiu a temps.

Al bon inici blaugrana, responen els locals per endur-se el primer quart

Com hem dit, les coses començaven bé, tot i les nombroses baixes que patia l’equip dirigit per Sarunas Jasikevicius. James Nnaji era el pivot titular, per la baixa de Sertac Sanli. El nigerià ha respost amb un parell de cistelles, que junt amb una esmaixada d’Oriol Paulí i una cistella al pal baix de Nikola Mirotic, donaven un primer avantatge de quatre punts als forasters, 4-8.

El marge creixia després d’una cistella amb addicional del mateix Nnaji pel 6-11. Un triple de Toni Nakic volia posar aigua al vi, però els visitants responien amb un triple de Paulí i dos tirs lliures de Tomas Satoransky pel 9-16. Tot i que comencen els problemes en el rebot defensiu blaugrana, un punt de tir lliure de Nnaji manté als visitants al davant, ara de sis punts, 11-17.

Els gallecs reaccionaran anotant alguna cistella de manera massa fàcil, fent un parcial 8-0, que culmina Sergi Garcia amb un triple per empatar el matx a 19. L’empat es mantindrà després d’un tir lliure anotat per Kyle Kuric i un triple de Mike Tobey, 23-23, abans que una cistella de Nemanja Nenadic avanci als locals, 25-23. Resultat amb el qual s’arriba a la fi del primer capítol.

Els visitants aprofiten el segon període per marxar als vestidors dominant de tres punts


Tot i que el segon període començava amb una pèrdua de Satoransky, els locals no ho aprofitaven, i el mateix jugador txec empata el matx a 25. Els visitants es tornaran a avançar després d’un tir lliure de Nikola Kalinic i una cistella de Rokas Jokubaitis, 25-28. Els locals aprofiten les errades en el tir dels visitants per capgirar el marcador, 29-28. Dos tirs lliures transformats per Jokubaitis tornen a posar als blaugranes al davant, 29-30.

Després de quatre punts dels locals i un temps mort de Jasikevicius, arribarà un triple de Mirotic per empatar el matx a 33. Empat que es mantindrà després de les cistelles que anoten Nnaji i Jan Vesely, 37-37. Un triple de Scott Bamforth, el jugador estrella per part gallega, torna a avançar als locals. La resposta blaugrana serà un parcial 0-6, amb dues cistelles de Vesely i una de Kalinic pel 40-43 que hi ha al marcador quan el matx arriba al descans.

El bon inici blaugrana de la segona part no té continuïtat

L’inici blaugrana de la segona meitat serà espectacular. Fins a tres triples consecutius, dos de Laprovittola i un de Mirotic, trenquen per l’espinada als homes de Veljko Mrsic, 44-52, obligant el tècnic croat a demanar temps mort. L’aturada té el seu efecte i els visitants perdent el ritme que portaven. Reapareixen els dubtes, perdent massa pilotes i tornant a fallar tirs oberts. De fet, els homes de Jasikevicius es passaran més de tres minuts sense anotar. El que primer ho fa és Satoransky, de tir lliure i fallant-ne un, 50-53.

Els locals es posaran al davant, 54-53, abans que Laprovittola assumeixi la responsabilitat en atac anotant cinc punts consecutius, una cistella i un triple, que tornen a capgirar el lluminós, 54-58. Però com ja ha passat abans, els locals es refan anotant també cinc punts seguits, cistella de Bamforth i triple de Justus Hollatz, que tornen a capgirar el marcador, 59-58. De tir lliure empata Satoransky, abans que una esmaixada de Nnaji, bon partit del nigerià, doni dos punts de renda als forasters. Renda que no es mantindrà perquè Vesely no fa com Sergi Quintela i falla dos tirs lliures per deixar el matx empatat a 61 a manca del darrer acte.

Els visitants han de picar pedra per mantenir-se al davant al marcador

Les coses comencen fatal a l’inici del darrer quart. Mirotic falla un triple, el rebot defensiu blaugrana no acaba de rutllar i a Kalinic li assenyalen una falta tècnica per flopping. La primera acció positiva dels blaugranes en el quart, una recuperació defensiva de Kuric, acaba amb esmaixada de Satoransky i addicional que serveixen per posar altre cop als visitants al davant, 62-64. Resultat que es capgira a conseqüència d’un triple anotat per Sergi Garcia.

Quan el marge local arriba als tres punts, 67-64, en Saras talla el joc. La defensa local comet una errada en un tir al pal baix de Mirotic qui disposarà d’un tir addicional per empatar a 67 a 5.53 per la fi. El rebot defensiu blaugrana millora a temps i una pèrdua de Jokubaitis no té conseqüències. Qui si anota és Kalinic amb assistència de Laprovittola. Després de temps mort demanat per Mrsic, els locals fallen mentre que qui no ho fa és Kalinic des de la línia de tir lliure, 67-71.

L’experiència sempre té un efecte positiu

Una falta antiesportiva de Jokubaitis, deixarà com a botí només un punt de tir lliure de Quintela. Laprovittola, aprofitant que els gallecs ja estan en bonus, transforma dos tirs lliures pel 68-73 a 2.49. Amb la defensa blaugrana fent una bona feina, el de Subotica anota tan sols un tir lliure a 2.19, 68-74. Sergi Garcia falla un triple abans que els àrbitres sancionin de forma desproporcionada i injusta una caiguda de Kalinic com flopping. Com és la segona tècnica ha d’abandonar la pista, desqualificat.

Els locals treuen profit del desastre arbitral amb Bamforth anotant el tir lliure i una cistella posterior pel 71-74 a 1.24 per la fi. Una nova pèrdua de Satoransky no és aprofitada pels locals perquè Bamforth falla un tir de dos. El triple que anota Mirotic a manca de 34 segons sembla clau, però després de temps mort local, és Hollatz qui anota de tres per fer tornar l’emoció al partit, 74-77.

Queden 14 segons i Jasikevicius decideix demanar temps mort. La jugada no té gaire misteri. Passi a Kuric qui rep falta a 12 segons. El d’Indiana anota el segon per deixar el resultat final de 74-78, perquè els intents de triple primer de Nakic i després d’Hollatz van al ferro. Sense temps per res més, es confirma la victòria blaugrana.

FCB

Estadística