El Barça perd per manca de respostes defensives

Derrota dolorosa la patida pel Barça davant un Asvel Villeurbanne que ha tingut en dos homes, Nando De Colo i Youssoupha Fall, les claus de la victòria. Els dinou punts, dos d’ells la cistella decisiva del francès, i els divuit rebots del senegalès han estat prou argument per superar a un equip blaugrana, que tot i llançar millor en totes les categories, ha jugat de manera molt incòmoda gairebé els quaranta minuts.

Només al final del primer temps i uns pocs minuts del tercer quart, precisament quan l’equip local arribava a dominar d’onze punts, el seu màxim avantatge avui, 55-44, han estat els únics instants en els quals els locals han transmès la sensació que la victòria era possible. Però de mica en mica els homes de Saras Jasikevicius han anat perdent pistonada fins a arribar al desenllaç final on De Colo ha fet la cistella decisiva a manca d’1 segon tres dècimes.

Mal inici local

Les coses no començaven bé. L’arrencada local ha estat fluixa, tant en atac com en defensa, fet que aprofitaven els francesos per obrir forat, 2-8, amb una cistella de Tomas Satoransky per part local. TJ Parker, el tècnic visitant sorprenia a tothom plantejant ja des de l’inici una defensa zonal, 2-3, que al començament molestava força als locals.

Els homes de Jasikevicius penalitzats per les nombroses pèrdues de pilota, han reaccionat gràcies a la seva millora defensiva i a l’encert de Mike Tobey i de Nikola Miroritc que tornava al Palau després de 177 dies d’absència, ajustant el marcador, 8-10, després d’una esmaixada del de Monroe.

Un primer triple de De Colo trencava la ratxa local iniciant un parcial 0-7, que obliga el tècnic lituà a demanar un necessari temps mort. Els francesos ampliarien el seu avantatge, mentre que en defensa passaven a fer-ho en individual. Tres tirs lliures de Nico Laprovittola, alleugeren el marge francès abans que una cistella de Nikola Kalinic i dos tirs lliures transformats per Rokas Jokubaitis tanquin el quart amb els blaugranes perdent de sis punts, 15-21.

Els locals reaccionen gràcies a l’encert en el triple

A l’inici del segon període torna la defensa zonal dels visitants, alternativa defensiva que Kalinic aprofita per anotar un triple, al qual segueix una cistella de Jan Vesely i dos tirs lliures transformats per Mirotic, 22-23. Parker s’adona que la zona no li funciona ordenant als seus a què defensin altre cop en individual. Els locals han millorat tant en el rebot defensiu com en defensa i això els permet capgirar el marcador gràcies a dos triples consecutius de Kyle Kuric, 30-27.

Els forasters aconsegueixen que els blaugranes no obrin forat al marcador. Responen cistella per cistella a les que anoten primer Mirotic i més tard, Kuric, amb el seu tercer triple de la nit. Una cistella amb addicional de De Colo, torna a posar a l’Asvel al davant, 35-36. La resposta catalana arriba de les mans de Laprovittola qui amb dues cistelles consecutives avança als locals, 39-36.

Parker demana temps mort. Quan el joc es reprèn, els francesos defensaran altre cop en zona 2-3 que aprofitarà Kuric per anotar un triple pel 42-38. El tècnic francès, veient que els locals han trobat la resposta a la seva defensa en zona, la deixarà definitivament en el que resta de partit.

Vesely des de la línia manté els quatre punts de marge abans que en la darrera jugada de la primera part, Mirotic atrapi un rebot ofensiu en un triple fallat per Kuric per fer el 46-40 amb el qual s’arriba al descans. Sis punts que són el màxim avantatge fins al moment pels locals.

Malgrat un bon inici de segon temps, les coses no pinten bé

La bona ratxa barcelonista continuarà en la tornada a la pista. Dos tirs lliures de Mirotic i un alley-hoop de Satoransky a passi de Laprovittola, més cinc punts del montenegrí, cistella i triple, fan arribar el marge català als onze punts que dèiem al començament, 55-44. Un cop arribats a aquest punt, les coses han començat a canviar. Un triple d’Amine Noua, obre la caixa dels trons.

L’atac local comença a fer figa i en un tres i no res, els locals han perdut pistonada. De moment s’ha trampejat la situació amb cistelles de Mirotic, Vesely i dos tirs lliures de Laprovittola, 61-55. Malgrat això la incidència de Fall en el rebot ofensiu francès provoca molts problemes en una defensa que no té resposta per superar el mal de cap que provoca el senegalès. Un tir lliure de Kuric serà el darrer punt anotat en aquest tercer període que acaba amb 62-57 al lluminós.

De Colo i Fall fan impossible la victòria local

Tot i que l’inici del darrer quart és horrorós pels de casa, tirs fallats i pilotes perdudes és el panorama que ofereix el joc culer, l’avantatge es manté després d’una cistella de Satoransky, 64-59. Parker té clar que necessita per intentar guanyar. No és cap secret, torna a posar a pista a De Colo i a Fall que estaven asseguts a la banqueta. Un triple de Charles Kahudi ajusta el marcador abans que Fall, després de l’inevitable rebot ofensiu empati el matx a 64. Immediatament el tècnic lituà demana temps mort.

De nou es torna a perdre possessions i a fallar triples. Fins a tres cops s’erra en el triple en un mateix atac. Qui no falla és Fall que posa als seus al davant, 64-66. El matx queda empatat després de dos tirs lliures transformats per Sanli, però De Colo torna a avançar als seus, tot just abans de l’únic triple de la nit de Laprovittola capgiri el marcador, 69-68. La resposta francesa és un triple de De Colo neutralitzat de forma immediata per Sanli, també de tres, 72-71, quedant 2.21 per la fi.

A partir d’aquí els dos atacs rivalitzaran en errors fins que De Colo, monopolitzant els atacs dels visitants, des de la línia fa el 72-73. El de Morón també de tir lliure avança als locals a manca de 24 segons, 74-73. La jugada francesa la fa, qui si no, De Colo per anotar el 74-75 a 1 segon tres dècimes. Temps mort blaugrana, al qual segueix un altre temps mort demanat per Parker. La sacada és un passi impossible que se li escapa de les mans a Vesely tot just abans que soni la botzina final.

@PBBMeritxell