Victòria blaugrana davant un animós PAS Alcoi

Clara victòria del Barça davant un PAS Alcoi que ha vingut al Palau a jugar-li de tu a tu al conjunt barcelonista. De fet, en algunes fases del matx, els homes de Lorenzo Pastor han dominat el joc obligant a que la defensa local hagués d’estar a gran nivell. Els homes d’Edu Castro han respost i en darrera instància Carles Grau, el titular avui sota els pals locals, qui solucionava la papereta.

La bona sortida forastera és tallada de soca-rel per un Barça molt eficàç

Que les coses no serien còmodes pels locals s’ha pogut comprovar només començar el matx. Els visitants que han fet la sacada inicial, han atacat sense cap tipus de recança. Però el de Lloret no es deixava sorprendre. De mica en mica, els barcelonistes han començat a jugar al seu nivell i després d’un parell de rematades de Pau Bargalló arribava el primer gol. Era una jugada per la dreta conduïda per Sergi Panadero, el de Vic fa un passi al cor de l’àrea per on apareix Bargalló qui amb un suau toc supera al porter foraster Marc Grau conegut com a Guiri. És el minut 4.56 de joc quan l’1-0 puja al lluminós.

El gol canvia poc les coses. Els alacantins intentaran arribar amb claredat davant Carles Grau, amb els blaugranes tallant qualsevol mal de cap amb una molt bona actitud defensiva. El segon gol dels locals, no ha tardat. Ha estat de nou Bargalló qui en una jugada en solitari puja desmarcat per l’esquerra del seu atac, després de fer una trajectòria cap a la seva dreta, quan es troba en la perpendicular de la porteria etziba una rematada de pala que acaba amb Guiri recollint la bola del fons de la xarxa, és el 2-0 que puja a l’electrònic en el minut 5.55. Pastor intenta recuperar la moral dels seus jugadors demanant un temps mort.

Els blaugranes continuen dominant amb claredat el marcador

El que aconsegueix el tècnic dels visitants és que els seus homes no es deixin anar. De moment, Intenten sorprendre a Carles Grau, però no hi ha manera. Per la seva part, Edu Castro fa els canvis habituals, avui amb Joan Pascual participant plenament en la rotació de vuit jugadors. Amb els canvis no disminueix l’eficàcia local. En el minut 9.32 arribarà el tercer gol blaugrana. Es tracta d’una jugada per l’esquerra de l’atac local per conduïda per Sergi Llorca. El de Caldes acaba fent un passi enverinat al segon pal on es troba Joao Rodrigues, el d’Oeiras despista a Guiri i la bola per sota les guardes del porter supera la línia de gol. És el 3-0.

Una mica més d’un minut més tard, els atacs dels alacantins tenen premi. Una conducció per la dreta del seu atac de Gonzalo Pérez acaba amb Helder Nunes fent falta dins de l’àrea. Els àrbitres assenyalen el corresponent penal. Llançat pel mateix Pérez és aturat per Carles Grau, la bola després de rebotar en la tanca lateral torna a ser controlada pel jugador visitant que ara si supera per sota al de Lloret. És el 3-1 aconseguit en el minut 10.22.

Tot i que per uns instants els alacantins tenen la moral pels núvols, no tarda en arribar la resposta blaugrana. Nunes recupera una pilota en defensa, fa un passi a la dreta on és Marc Grau. El de Lloret fa un passi al segon pal on es troba Sergi Llorca lliure de marca. La gran jugada col·lectiva acaba amb el 4-1 anotat en el minut 13.11. La sèrie de gols locals no canvia gens la filosofia dels alacantins que continuen buscant arribar davant Carles Grau.

Els locals aprofiten el bon moment del seu atac per obrir forat al lluminós

Els blaugranes, que continuen estant eficaços, no tarden a sumar un altre gol. Una llarga jugada dels homes d’Edu Castro acaba amb Joan Pascual dominant la bola darrere la porteria que defensa Guiri. El jove blaugrana fa un passi a la seva esquerra on es troba Marc Grau molt a prop de la porteria visitant. El seu tir va a l’escaire esquerre superant Guiri. És el minut 16.40 quan el 5-1 puja al marcador.

De nou Pastor demana temps mort. Poc després, en el minut 16.57 Pérez fa un clar penal sobre Panadero. Joao Rodrigues entra per executar-lo, però el seu tir és aturat per Guiri. En un segon intent, el d’Oeiras tampoc pot superar al porter foraster. Tres minuts després, Bargalló està sol en paral•lel a la porteria per la banda esquerra, fa una trajectòria cap a la dreta i quan està en perpendicular al marc defensat per Guiri fa un xut que supera al porter visitant. És el 6-1 que puja al lluminós en el minut 20.17.

A partir d’aquest gol, els blaugranes es relaxen un pèl, fet que aprofiten els forasters per crear perill, ben resolt per Carles Grau. Però a manca de 2.19 pel descans, arribarà l’únic gol en jugada dels alacantins. Ferran Formatjé puja sol per banda dreta i sense que ningú li surti al pas, en l’únic error de la defensa local en els cinquanta minuts, pot fer un xut que supera Carles Grau des de lluny. És el 6-2. La primera part acabarà amb una clara ocasió de Bargalló que treu Guiri i el mateix passa a l’àrea local on Carles Grau evita un nou gol visitant in extremis.

El marcador es mourà poc en la segona meitat

La segona meitat serà igual d’entretinguda però sense tants gols. El PAS Alcoi continua buscant la porteria de Carles Grau, mentre que per part blaugrana una rematada de Nunes va al pal dret de la porteria de Guiri. Els alacantins encara fan el seu joc alegre, però en defensa els blaugranes estan molt atents a l’hora de tallar passis i rematades.

De nou l’eficàcia local tindrà premi. Un xut llunyà de Panadero des de pràcticament mitja pista, situat a la banda esquerra de l’atac local, es converteix en un passi gràcies a que molt oportunament Sergi Llorca desvia la bola fent impossible que Guiri l’atrapi. És el 7-2. En el minut 38.39 Pastor demana un temps mort. Gairebé dos minuts més tard, en el 40.21, Pérez veu una targeta blava. L’encarregat d’executar el tir directe és Sergi Llorca qui no pot amb Guiri. Nou segons més tard, en el 50.30 qui veu la targeta blava és Marc Grau. Ivan Morales no falla anotant el 7-3.

En el tram final del partit, els blaugranes mantenen, sense angúnies, el resultat

Aquesta fase del matx és de clar domini visitant, amb rematades esporàdiques dels locals que ara ja no estan tan eficaços com han estat abans. Una clara ocasió de Morales la salva un immens Garles Grau. De fet, els locals es dediquen a mantenir la intensitat defensiva amb un PAS Alcoi que ho continua intentant sense poder tornar a superar al porter de Lloret.

A 2.33 per la fi, els blaugranes cometen la seva novena falta, fet que no tindrà conseqüències perquè no en faran cap més. Ja en el tram final del partit, els locals arribaran a disposar de rematades de Nunes, Bargalló i Rodrigues que Guiri atura. Sense que es mogui el marcador, el matx s’acaba i els barcelonistes es consoliden al capdavant de la classificació com a líder en solitari.

@PBBMeritxell