Gran victòria blaugrana per seguir invictes

En una nit molt emotiva, en la qual després del partit s’havia de fer l’acte de la retirada de la samarreta d’una llegenda, el nostre estimat Víctor Tomàs, el Barça ha superat al THW Kiel, en uns darrers minuts apassionants. Ha estat handbol de gran nivell el que s’ha vist avui al Palau. Dos grandíssims porters. Dues esquadres de somni. I com no podia ser d’altra manera, cap dels dos equips ha obert forat al marcador. De fet, els locals han anat bona part del matx pel darrere, però com deia Yogi Berra referint-se al beisbol, però que és aplicable a tots els esports, “això no s’acaba fins que s’acaba”. I en el darrer sospir, els homes de Carlos Ortega han estat capaços d’aconseguir dos gols de renda que al cap i la fi els han donat la victòria per continuar invictes al capdavant del grup B de l’EHF Champions League.

A la sortida immaculada dels alemanys, els locals responen amb criteri

Començaven forts els homes de Filip Jicha, una altra llegenda. Avui se citava a Barcelona, part de la història de l’handbol mundial. Entre les aturades de Niklas Landin i els gols de Domagoj Duvnjak, Magnus Landin i Mykola Bilyk, els alemanys obrien forat al marcador, 0-3. Seria el seu màxim avantatge en els seixanta minuts.

Als blaugranes els costava trobar la manera de superar a un Landin que en aquests primers minuts semblava imbatible. La ferida no es feia més gran gràcies a una bona defensa i a un excel·lent Gonzalo Pérez de Vargas, que protagonitzaria durant els seixanta minuts un duel apassionant amb el porter danès. Finalment, Dika Mem inaugura el marcador dels locals. El parisenc també anota el segon, mentre que és Aleix Gómez qui empata el partit a 3. I no s’avancen els locals perquè el tir de Ludovic Fàbregas marxa per sobre la porteria. Avui el català del nord patiria molt davant Landin.

L’empat al marcador continuarà amb els extrems blaugranes aportant amplitud al joc local. Primer Aleix i més tard Aitor Ariño anoten, 5-5. Les coses continuen igual durant una estona amb Ariño fent un parell de gols més, contrarestant els gols que anoten els alemanys, sobretot Harald Reinkind. En el gol que val per l’empat a 7, es lesiona Ariño qui ha de marxar de la pista, substituït per Hampus Wanne. El de Penarth no tornaria a pista. Després d’un gol d’Hendrik Pekeler, una pèrdua de Timothey N’Guessan permet que els visitants tornin a marxar de dos gols després de l’anotat també per Pekeler.

El matx no pot ser més igualat

Superat el minut 15 de la primera meitat, per fi anota N’Guessan, ho havia provat abans sense sort. Els blaugranes passen per moments en els quals estan malament en el control del joc i aixó els fa perdre massa pilotes, però els errors en atac acaben sent corregits per la bona defensa que fan i en darrera instància, gràcies a un excels Gonzalo. El mateix N’Guessan anota el 9-9.

Niclas Ekberg,  que avui només estarà en pista per llançar de forma infalible els cinc tirs des dels set metres dels quals disposarà, avança als seus, abans que Domen Makuc, qui ha substituït a un Luka Cindric molt imprecís, faci l’empat a 10. Els locals, tot i el canvi de central, continuen amb els seus problemes de control de joc i això permet que els alemanys mantinguin la iniciativa al lluminós. Ekberg supera a Emil Nielsen, que ha sortit per intentar, sense aconseguir-ho, despistar al jugador suec. Melvyn Richardson i de nou Makuc mantenen l’empat ara a dotze.

Les pèrdues de pilota per part catalana continuen sent una dificultat afegida, però ara el que fan molt bé els blaugranes és bloquejar llançaments dels rivals, evitant que la pilota arribi neta a la porteria local. Anota Bilyk fent el mateix Wanne des dels set metres. Ja en el darrer minut de la primera part, Jicha demana un temps mort. La jugada alemanya acabarà amb xut des dels 9 metres que és bloquejat per Thiagus Petrus, exhaurint-se els primers trenta minuts de partit amb empat a 13.

Continua el duel de porters

La segona meitat comença sense canvis a les respectives porteries. Els dos porters seran claus en els primers 5 minuts d’aquesta segona part. El duel estel·lar acaba amb només un gol anotat en aquests cinc minuts, es tracta d’un transformat per Rune Dahmke. Per part local, Luis Frade, com ja havia passat en el primer temps, substitueix a Fàbregas qui no pot amb Landin. Tot i això, els forasters des dels set metres, altre cop l’inevitable Ekberg, augmenten el seu avantatge, 13-15.

En el minut 36.30, Carlos Ortega demana temps mort. Les coses no acaben de funcionar i ha de fer quelcom. El malagueny, veient que l’opció Luka Cindric com a central no acaba de rutllar, opta pel pla B, donant el comandament de les accions a Makuc. L’eslovè respondrà i ho farà davant el pitjor rival possible. Tot i una rematada al pal de Wanne, en l’atac visitant la defensa local recupera una pilota i Aleix fa el 14-15 sense porter.

Amb els alemanys dominant altre cop de dos gols, 14-16, Wanne des de l’extrem després de circular per la línia de sis metres empata a 16. El matx, com es pot comprovar, està sent apassionant. Landin atura un set metres a Wanne abans que li bloquegin un xut a l’Aleix sense porter per l’exclusió de Dahmke. Això permet que els visitants tornin a dominar de dos gols, 16-18.

Els blaugranes, amb un Domen Makuc estel·lar, es posen per fi al davant al marcador

Fàbregas torna a entrar a pista, abans que Aleix sigui exclòs per llançar una pilota que frega el cap de Landin. Els alemanys s’equivoquen en fer el canvi i Petter Overby ha de ser exclòs perquè a pista haurien d’haver-hi sis jugadors i ell és el setè. No s’han adonat que no havien finalitzat l’exclusió de dos minuts assenyalada a Dahmke. Tot i això, un altre set metres d’Ekberg fa arribar la renda visitant als tres gols, 16-19.

Amb l’atac blaugrana patint molts problemes hi destacarà un jugador que serà determinant, jugador que fins al moment no ha tingut gaires minuts. Però avui, en el millor escenari possible i davant un rival de gran entitat, és el dia escollit per Makuc per doctorar-se cum laude. Dos gols seus retallen el marge alemany, 18-19. A partir d’aquí, el Kiel atacarà el que queda de partit amb set jugadors de pista i sense porter.

El noruec Sander Sagosen apareix per fer el 18-20 abans que els gols que anoten primer Blaz Janc i més tard Dika Mem empatin el partit a 20 quan queden per disputar-se 14.27. Després d’una nova pèrdua blaugrana, ara de Janc, Jicha demana temps mort. Anota Pekeler amb resposta de Makuc. Una bona acció defensiva permet que Hainel Langaro posi per primer cop al Barça al davant al marcador, 22-21.

Els locals defensen perfectament l’atac de set que planteja Filip Jicha

Estem en el minut 49.12. Ekberg, un martiri des dels set metres, fa l’empat a 22. A un xut al pal de Makuc el segueix una aturada de Landin davant Aleix, això passa abans que un gol de Dahmke torni a avançar als alemanys, 22-23. Ara la defensa alemanya és força més agressiva, estem en els minuts claus i no volen concedir res.

Després d’un gol de Mem, una aturada de Gonzalo és el precedent d’un gol de Makuc per tornar a avançar als locals, 24-23. Els alemanys fan atacs llargs. Falla un xut Duvnjak fet que aprofita Makuc per fer un passi de fantasia a Fàbregas qui anota el seu únic gol en el partit pel 25-23 a menys de 5 minuts per la fi. Ara qui xuta fora és Dahmke.

Malauradament, l’atac local acaba en pèrdua de Mem, però la possessió és recuperada immediatament per Wanne. Makuc, forçat pel passiu que provoca els atacs llargs dels locals, xuta fora. L’atac alemany, recordem de set, acaba en aturada de Gonzalo.

Carlos Ortega demana temps mort quan queden 2.19 de partit. Amb el Kiel defensant 3-2-1, una entrada duríssima de Steffen Weinhold sobre Makuc, acaba amb targeta vermella per l’alemany a 1.57 de la fi. Els alemanys acabaran el matx amb un jugador menys a pista. Langaro perd la possessió i això permet que Bilyk faci el 25-24.

Estem ja en el darrer minut de partit i els locals necessiten un gol per guanyar el matx. N’Guessan és l’encarregat de fer des de punt feble el definitiu 26-24 perquè l’atac alemany no pot amb la defensa blaugrana.

Arriba el moment màgic de la nit

I després del matx, la festa en la qual Víctor Tomàs rebria el reconeixement de la gent blaugrana a les seves 18 temporades al primer equip.

Felicitats Víctor per ser ja una llegenda eterna del Palau Blaugrana. T’estimem!!!!

@PBBMeritxell

Estadística