Clara victòria d’un Barça molt superior.

Còmoda victòria d’un Barça que ha fet un primer quart esplèndid en atac, anotant, pràcticament, tot el que provava. A partir d’aquí ha viscut de la renda aconseguida, per acabar de rematar la feina en un acceptable darrer període. El Granada tornava al Palau després de 17 temporades. L’últim enfrontament amb els andalusos al coliseu blaugrana data del 4 de maig de 2006, aleshores els blaugranes van guanyar de setze, 85-69, avui ho han fet de divuit.

Primer quart sense màcula pels de casa

Els locals mostraven des de molt aviat com anirien les coses. En el primer atac, triple de Kyle Kuric, titular avui. Li seguien cistelles de James Nanji, qui com Kuric sortia en el cinc inicial, dues cistelles de Nikola Kalinic, i una esmaixada de contraatac del mateix Nnaji per posar cinc punts de renda al marcador favorables als locals, 11-6.

Cap de les dues defenses eren res de l’altre món i en aquestes circumstàncies, l’equip local, amb jugadors de més qualitat no hauria de passar angúnies. Kalinic fa arribar el marge als set punts, avantatge que poc després mantindrà Kuric, 15-8.

Després de cistella visitant, Sarunas Jasikeviicus demana temps mort. En la represa, arriba el segon triple blaugrana del matx, Kalinic, pel 18-10. Una cistella de Rokas Jokubaitis precedeix a un parell de triples de Kuric, a qui els granadins deixen llançar còmodament i això és letal, 26-14.

Amb el Granada mut en atac, un parell de cistelles de Cory Higgins i entremig un altre triple del d’Evansville fan arribar el marge local fins als 19 punts, 33-14. Petit Niang amb una esmaixada dona fe de vida de l’atac andalús abans que Jan Vesely anoti a 9 segons per la fi del primer capítol. Una cistella en els segons finals de Lluis Costa, un exblaugrana, deixa el 35-18 amb el qual es tanca el quart.

Les defenses brillen per la seva absència

El segon quart comença amb un triple de Thomas Bropleh, qui és junt amb Cristiano Felicio les referències ofensives del seu equip. El de Denver acabarà el partit amb 27 punts, mentre que el brasiler en farà 19. El matx continua per les mateixes premisses que en els primers deu minuts de joc, poca defensa i tirs mal puntejats. Vesely culmina un alley-hoop que havia dibuixat Jokubaitis, abans que Higgins aparegui anotant vuit punts, cistella amb addicional, cistella i triple de forma consecutiva per fer arribar la renda local als vint punts, 45-25. Fet que obliga el tècnic Pablo Pin a demanar un temps mort. Anota de nou de tres Bropleh, fet que provocarà la resposta d’Higgins des de més enllà de la línia del 6,75.

Dos triples consecutius del fillol de Michael Jordan estiren la renda local fins als 23 punts, 51-28. Marge que serà el màxim que els blaugranes aconseguiran avui. Davant l’envit blaugrana, no tarda a reaccionar l’equip visitant i gràcies a una cistella de Jacobo Díaz i a un nou triple de Bropleh. El marge ara és de divuit punts, 51-33. Saras demana un temps mort, tot i això, el seu equip no recuperà abans de la fi del primer temps ni la fluïdesa ni l’encert que havia mostrat fins al moment. Higgins falla un triple, mentre que cau també el rebot defensiu dels locals. Els punts dels barcelonistes ara arriben en comptagotes. Anota Jokubaitis un parell de cistelles, però la defensa local fa aigües i això permet un parcial 0-5, culminat per un tir lliure de Prince Ali pel 57-42 amb el qual s’arriba al descans.

Els locals no pateixen tot i que els visitants redueixen el seu desavantatge una mica

La segona part comença amb la mateixa poca intensitat defensiva que s’ha vist fins ara. Nnaji anota cistella i addicional per augmentar lleugerament el marge local, 60-44. Setze punts de renda que mantindrà Oriol Paulí. Una cistella amb addicional de Felicio, ja hem dit que el brasiler era una de les referències forasteres, té la resposta de dues cistelles, Satorasnky i Paulí, aquesta de contraatac, per tornar a augmentar el marge local, 66-49. Marge que creixerà encara més després que el de Praga anoti triple i alley-hoop a passi de Paulí, pel 71-51.

De nou, com havia passat en el segon quart, els locals deixaran d’estar encertats. Fet que aprofiten els forasters per fer un parcial 0-9, amb triple inclòs de Jacobo Díaz, pel 71-60. Moment en el qual el tècnic lituà demana temps mort. Els granadins amaguen en fer una zona 2-3, que de moment els funciona prou bé, però per part local apareixerà Oscar Da Silva per anotar de contraatac i una posterior cistella amb addicional pel 76-62. Després de quatre punts dels forasters, Ali i Christian Díaz, dos punts des de la línia de Vesely, tanquen el tercer capítol, amb el Barça dominant de dotze, 78-66.

Els blaugranes arribaran al llistó dels 100 punts

Els forasters continuen el darrer període defensant en zona 2-3 que van alternant amb l’individual. L’alternativa defensiva granadina no evita els punts de Da Silva amb un cop de palmell, Higgins, cistella i addicional i Vesely després de rebot ofensiu, 83-70. La recuperació del control defensiu per part local els permet augmentar la renda fins als quinze punts, 85-70. Avantatge que creix gràcies a una cistella de Vesely i una contra culminada per Paulí,89-72.

Cinc punts dels visitants sense resposta local, rebaixen l’avantatge local als dotze punts. Una esmaixada de Mike Tobey, els seus primers punts en el matx, seguida d’un tir lliure de Paulí posen el 92-77 a manca de 3.10 per la fi.

Jasikevicius, veient que el matx està sota control, fa sortir a Michael Caicedo, que havia jugat una estoneta en el segon període, i Rafa Villar perquè acabin el matx. Caicedo aprofitarà l’oportunitat per transformar un triple que respon primer Ali, anotant també de tres, i més tard Niang. La cirereta final arribarà en forma de triple anotat per Tobey i un alley-hoop dibuixat pel jove Villar i culminat, posant el Palau dempeus, per Nnaji pel definitiu 100-82.

@PBBMeritxell

Estadística