Gran triomf blaugrana després de dominar de cap a peus el partit davant el Reus Deportiu

Grandiós triomf d’un Barça infinitament superior a un Reus Deportiu que prou ha fet en sortir del Palau amb una desfeta prou honorable tal com s’ha desenvolupat el matx. Els blaugranes han estat perfectes en la transició atac-defensa durant els 50 minuts de partit i com a premi ha aconseguit una clara victòria que el reafirma al capdavant de la classificació de la lliga regular.

Els blaugranes controlen el partit sense cap angúnia

A partir de la sacada inicial, els visitants han intentat controlar la situació, però molt aviat s’ha pogut veure que el guió del matx seria un altre. Un cop recuperada la pilota, eren els locals els que posaven setge a la porteria de Càndid Ballart. Les rematades de Pau Bargalló i Ignacio Alabart eren la prova del cotó per al porter dels reusencs.

I com es veia a venir, el primer gol no ha tardat a arribar. Ha estat un control de Bargalló en una bola que s’havia elevat. El de Sant Sadurní fa una passada a Helder Nunes, que xuta obligant a Ballart a fer una aturada complicada, l’esfèrica surt rebotada cap al mig de l’àrea on és Joao Rodrigues. El d’Oeiras remata de primeres superant al porter foraster. És el minut 6.27 quan l’1-0 puja al marcador.

Immediatament Jordi Garcia demana un temps mort. Els seus homes crearan un cert perill que Sergi Fernández resolt amb l’ajuda del pal dret en l’ocasió que té Francesco Compagno. A partir d’aquí, torna el domini aclaparador dels locals, els quals disposaran d’una bona colla d’ocasions que tornen a posar a prova a Ballart. El partit ara està sota control local de forma gairebé total, gràcies al fet que en defensa estan a un gran nivell impedint que els forasters creïn massa perill.

Quan els visitants es troben amb un gol, la resposta local deixa les coses clares

En una falta mol clara de Sergi Aragonès sobre Sergi Panadero, el jugador visitant veurà targeta blava. Com que la falta ha estat dins de l’àrea s’assenyala penal. Curiosament, Bargalló creu que els àrbitres han assenyalat falta directe. Quan l’àrbitre d’àrea li fa veure el seu error, el que es disposa a executar la pena màxima és Helder Nunes. El de Barcelos no falla i el 2-0 puja al marcador en el minut 16.42.

Altre cop hi ha temps mort demanat pel tècnic reusenc. En el minut 20.54, els àrbitres assenyalen penal a l’àrea blaugrana en una falta de Bargalló sobre Marc Julià. L’encarregat d’executar-lo és Aragonès qui tampoc falla. És el 2-1 que per uns moments reafirma l’autoestima dels visitants.

L’alegria els durarà poc als forasters perquè els locals tornen a apropar-se a l’àrea defensada per Ballart. Una primera rematada de Bargalló l’atura el porter reusenc, però no pot fer-ho en una rematada de Joao Rodrigues. La jugada s’ha iniciat per la banda dreta Alabart. El d’A Coruña, veu forat per la seva banda i gràcies a un augment de velocitat pot marxar del seu defensor. Quan arriba a l’alçada de la porteria, fa un passi enrere que Joao Rodrigues només ha de tocar suaument la bola per superar a Ballart. És el minut 21.18 quan el 3-1 puja al lluminós. El tercer gol local enfonsa als reusencs perquè s’adonen que el seu pla de partit no s’assembla gens al que està passant a la pista. El partit arriba al descans sense que es torni a moure el marcador.

Els locals no afluixen a l’inici de la segona meitat

La segona part comença amb els blaugranes buscant la porteria de Ballart. Malgrat això qui crea perill és Aragonès qui intenta superar al porter local, però la seva rematada és rebutjada per Sergi Fernández. Qui no falla és Nunes. Bargalló, situat a prop de la tanca del fons, entra dins l’àrea per la banda esquerra, fent una passada al segon pal on és el de Barcelos lliure de marca. El tir ras del portuguès supera per sota a Ballart. És el minut 28.14 quan el 4-1 puja a l’electrònic.

Poc després, els blaugranes arriben a la novena falta, mentre el Reus només en té cinc. El matx continua dominat pels de casa que continuen creant força ocasions de gol. En el minut 35.26 arribarà el cinquè gol local. Sergi Llorca treu de forma ràpida una pèrdua visitant per exhaurir els deu segons a la seva pista, la bola arriba a Marc Grau que fa un passi al cor de l’àrea on remata Sergi Panadero superant Ballart. És el 5-1. A més a més, les coses se li continuen complicant als roigs-i-negres perquè ara són ells els que arriben a les nou faltes.

Els blaugranes es relaxen una mica a partir del seu vuitè gol

El partit és de clar domini blaugrana que no permet cap alegria a un Reus desbordat. En ple vendaval, una passada en diagonal des de gairebé mitja pista de Nunes a Joao Rodrigues, deixa al de Barcelos sol davant Ballart. El xut per alt del portuguès acaba al fons de la xarxa. És el minut 41.46 quan puja el 6-1 al marcador. Els locals no en tenen prou i poc després arriba el setè gol. Marc Grau recupera una bola en defensa i després d’una curta cursa amb un xuit a mitja alçada supera Ballart. És el minut 43.18 quan el 7-1 puja al lluminós.

Un parell de minuts més tard, en el 45.56 els àrbitres assenyalen la desena falta als locals. Marc Julià l’aprofita per fer el 7-2. Un minut després arriba la desena falta reusenca. Ara qui la llança és Bargalló qui supera amb un aixeca i pica a Ballart. És el minut 46.38 quan puja al marcador el 8-2.

El partit entra a l’últim minut amb tot decidit, Sergi Llorca està a punt de superar altre cop a Ballart, però el porter li endevina l’acció. El subsegüent contraatac agafa a la defensa blaugrana mal col·locada, és el seu únic error en 50 minuts de joc, i això ho aprofita Aragonès per fer una passada que remata Guillem Jansà per fer el definitiu 8-3 quan al matx li queden 7 segons per jugar-se. Òbviament no hi ha temps per res més.

El resultat d’avui tanca una setmana màgica pels blaugranes que han derrotat als seus màxims rivals de forma consecutiva en tan sols quatre dies.

@PBBMeritxell