Empat amb regust de victòria.

Tot i fer un partit excels durant 54 minuts, el Barça ha acabat patint davant el THW Kiel de Filip Jicha. L’equip alemany ha sabut sobreviure a l’onada blaugrana i a més ha acabat per aprofitar cinc minuts de feblesa blaugrana per posar-se amb dos gols de renda a manca d’un minut i vint-i-vuit segons per la fi. Amb tot el Wunderino Arena (el nou nom de la històrica Sparkassen Arena), vibrant amb la victòria, els blaugranes han fet valer el seu gen competitiu anotant dos gols, el segon a manca de vuit segons, després d’una miraculosa mà de Thiagus Petrus que ha aconseguit recuperar la possessió alemanya. El darrer gol de Ludovic Fàbregas ha servit perquè els blaugranes no sortissin derrotats de Kiel. Derrota que hagués estat totalment injusta tal com ha anat el matx.

Magnífica posada en escena dels blaugranes

El partit començava amb una sorpresa a la porteria local, el titular era Tomas Mrkva, enlloc de l’estrella danesa Niklas Landin. Per part blaugrana no hi ha hagut cap novetat i el porter titular ha estat Gonzalo Pérez de Vargas. Ja des de l’inici s’ha vist a un gran Barça. Ben fonamentat en defensa, dos gols de Timothey N’Guessan i un de Dika Mem, donaven dos gols de renda perquè per part local havia anotat Harald Reinkind. Aquest avantatge s’ha mantingut fins el 3-5 gràcies als gols d’Aleix Gómez i Dika Mem. Una errada local permet a N’Guessan fer el 3-6.

Malgrat que Niclas Ekberg retalla el marge català, dos gols d’Aleix Gómez, el segon culminant una contra, amplien el marge fins als quatre gols, 4-8. Després d’una aturada de Gonzalo, la segona del partit, permet que Fàbregas faci el 4-9. El Wunderino Arena es comença a preocupar quan Gonzalo torna a aturar una rematada i Luka Cindric s’eleva des dels sis metres, però Mrkva li atura el llançament. Una nova aturada de Gonzalo tampoc s’aprofita en atac perquè el xut d’Aleix va al travesser. Una exclusió de Mem afavoreix als locals que deixen el marge català en dos gols, 7-9 després de l’anotat per Hendrik Pekeler. Reaccionen els culers recolzant-se en un immens Gonzalo.

Els catalans no aflueixen acabant la primera part amb quatre gols d’avantatge

Primer Jonathan Carlsbogard i a continuació N’Guessan porten l’avantatge altre cop als quatre gols, 8-12. Els alemanys tenen la virtut que saben mantenir-se a una distància assumible, sobrevivint al bon joc visitant. El millor exemple el tenim en el fet que un set metres de l’infal•lible Ekberg i un gol de Stefen Weinhold, serveixen per tornar a ajustar el marcador, 10-12.

Gonzalo continua donant una master-class i en atac els blaugranes estan prou encertats per tornar a obrir forat, 10-15, després dels gols que anoten, Cindric, Blaz Janc i de nou el central croat. Renda que mantindrà l’eslovè. Després de l’enèsim gol des dels set metres d’Ekberg, ara davant Emil Nielsen qui ha entrat per aquest llançament, una falta en atac dels visitants ajuda als locals ha reduir el desavantatge, 13-16, amb Miha Zarabec fent d’home orquestra. Anota Fàbregas, amb resposta del mateix Zarabec, 14-17.

A un minut quatre segons del descans, Carlos Ortega demana temps mort. La jugada acaba amb una rematada per sobre la porteria de CIndric. Ara qui demana temps mort és Filip Jicha. La jugada dissenyada per jugar amb doble pivot i sense porter acaba amb pèrdua local i un xut de Gonzalo que suaument entra poc abans que soni la botzina, 14-18 al descans.

Els visitants mantenen l’avantatge a l’inici de la segona meitat

A la segona part tornen les coses a lloc. Mentre Gonzalo es manté sota els pals catalans, Landin és ara el porter dels alemanys. La possessió inicial és local i això els permet reduir la renda visitant amb un gol del germà del porter, Magnus Landin. Anota Aitor Ariño amb resposta d’Ekberg des dels set metres. Un parell de gols, Mem i Janc, tornen a donar cinc de renda als forasters, 16-21. Una aturada de Gonzalo, precedeix a una discutible decisió arbitral quan xiulen alguna cosa que només han vist ells i la jugada acaba en gol de Vannick Fraatz.

Una exclusió de Petter Overby no l’aprofita Mem al perdre el duel amb Landin, però en l’atac local torna a aparèixer Gonzalo. La seva aturada precedeix el 17-22 anotat per Janc. Però com hem dit abans, els alemanys sobreviuen gràcies als petits detalls, una aturada per aquí, un gol per allà.. Landin torna a fer de les seves, i això permet que els alemanys ara perdin de tres, 19-22 amb gols de Magnus Landin i Reinkind. Els gols d’Ariño i Mem mantenen els quatre d’avantatge, amb el gol alemany anotat per Weinhold, 20-24, quan Jicha demana un temps mort.

Els alemanys, com era d’esperar, reaccionen

El marcador varia poc, perquè als gols locals anotats per Reinkind i Ekberg, des dels set metres, tenen la resposta d’Aleix Gómez, també des dels set metres, i Luis Frade, 22-26 quan estem a punt d’entrar en els darrers 13 minuts del partit. A partir d’aquí la defensa alemanya augmenta la seva intensitat.

Després d’un gol de Duvnjak, els blaugranes s’encallen en atac i a més Luis Frade és exclòs. Miraculosament, Fàbregas recupera la pilota, però Mem torna a perdre la partida davant Landin. Per la seva banda, una nova aturada de Gonzalo no és aprofitada perquè Cindric perd la pilota. Amb els blaugranes defensant en 5-1 amb Janc d’avançat, anota Zarabec, deixant la renda catalana en només dos gols, 24-26. El Kiel de mica en mica està reduït l’avantatge del rival aprofitant que, com hem dit, s’ha mantingut dins del matx suportant estoicament el desplegament dels visitants.

A poc més de vuit minuts per la fi, Ortega demana un temps mort. El Kiel canvia la seva defensa i ara ho fa amb 3-2-1. Tot i el canvi defensiu, anota N’Guessan amb resposta d’Ekberg per deixar-ho tot igual. Ara el central blaugrana és Melvyn Richardson qui perd la pilota. El contraatac local que sembla gol segur és aturat meravellosament per Emil Nielsen qui ha substituït a Gonzalo. Ariño fa el 25-28 a menys de set minuts per la fi.

Jicha s’ho juga tot a una carta i fa jugar als seus sense porter. Anota Ekberg, abans que Landin li guanyi la partida a Mem. Un gol de Pekeler deixa el marge català en un sol gol, 27-28. N’Guessan falla una passada que hagués deixat sol a Ariño davant Landin i la contra germànica acaba en empat a 28 després del gol anotat per Ekberg.

Quan semblava tot perdut, els blaugranes aconsegueixen un valuós empat

Queden 3.41 quan Ortega demana el seu darrer temps mort. El Kiel torna a defensar 6-0. Ariño perd el duel davant Landin i com a conseqüència un gol de Weinhold avança per primer cop als alemanys en el partit, 29-28. El Barça ara està molt exigit. Janc ocupa la posició de central, amb Cindric assegut a la banqueta. La defensa local no deixa escletxes i Aleix ha de llançar sense gaires opcions. Landin, com era d’esperar, li atura el tir. Qui no falla és Duvnjak a l’hora de posar al seu equip manant al marcador per dos gols, 30-28 quan queden un minut i divuit segons.

Patrrick Wiencek el fornit pivot alemany és exclòs. Anota Janc des dels sis metres a 59 segons per la fi. Jicha demana el seu darrer temps mort quan queden 27 segons. La jugada alemanya torna a ser sense porter. La mà esquerra de Petrus intercepta la pilota, amb Mem recollint-la. Tot i que el francès cau a terra, té temps de fer una passada a Janc que la passa a Fàbregas col·locat en la línia dels sis metres. El de Banyuls-Sur-Mer, s’ho pren amb calma i el seu xut val per l’empat a 30, quan queden 8 segons per jugar-se. Els alemanys ho intenten, però la defensa catalana ho fa bé, provocant una falta des dels 10 metres que s’estavellarà contra la barrera amb el rellotge a zero.

EHF

Estadística