Clara victòria blaugrana en el retorn a les pistes de Kyle Kuric

Després de dues desfetes consecutives, el Barça de Saras Jasikevicius s’ha imposat en la visita del Partizan de Belgrad dirigit pel llorejat Zeljko Obradovic. Els blaugranes han aconseguit la victòria tot i perdre el primer i el darrer període, fonamentant el triomf en uns bons segon i tercer quart. Tot i que un cop més, el matx se li ha fet massa llarg, perquè en el tram final del partit, quan semblava tot sota control, ha encadenat una sèrie d’atacs sense anotar que han envalentit als serbis que han estat a punt de comprometre el què semblava una clara victòria local.

Un triple del reaparegut Kyle Kuric ha calmat la situació fins al punt de permetre als catalans negociar amb solvència la fi del matx. De nou les paraules del tècnic lituà en els darrers partits queixant-se dels seus homes que no saben tancar els partits reflectien una situació que sembla estar lluny d’arreglar-se.

Tot i un bon inici local, els serbis s’imposen en el primer quart

Tot i que els visitants eren els primers en dominar al marcador, la resposta local capgirava la situació amb cistelles de Tomas Satoransky i Nico Lapprovittola i un triple entremig de Nikola Kalinic, 7-4. Els problemes en el rebot defensiu dels blaugranes donen segones opcions als rivals i d’aquí arriba un triple de James Nunnally per l’empat a 7. La resposta en forma de triple de Mike Tobey torna a posar als locals al davant, avantatge que no perdran durant uns minuts en els quals arriba un punt de tir lliure de Sertac Sanli i una cistella de Kalinic pel 13-11.

A partir d’aquí les coses canvien. Els visitants tornaran a portar la iniciativa al marcador, amb Satoransky empatant en una jugada al pal baix que hauria de fer més cops, 15-15. Les errades en atac dels locals donen ales als serbis que amplien el seu avantatge fins als 15-21, després d’una pèrdua d’Àlex Abrines que culmina Zach Leday amb una esmaixada. En Saras demana temps mort. Pausa que serà profitosa perquè els seus homes faran una espectacular jugada que culmina amb una esmaixada Satoransky pel 17-21 amb el qual acaba el primer capítol.

Oscar Da Silva, molt intens en el rebot, serà clau per la revifada blaugrana

El segon quart comença amb un triple fallat per Cory Higgins, malgrat això, la bona actitud defensiva permet als locals recuperar la possessió que acaba amb cistella de Rokas Jokubaitis. Els locals que ara estan més dinàmics que en el primer període, aprofiten una jugada al pal baix de Jan Vesely i una altra brillant jugada que acaba en esmaixada d’Oscar Da Silva per l’empat a 23.

Obradovic que veu que els seus homes han perdut el fil, sobretot per la millora defensiva dels locals, demana temps mort. Anota Zach Leday, però el primer triple d’Abrines en el matx torna a posar als locals al davant. Dos tirs lliures de Ioannis Papapetrou tornen a avançar als visitants, abans que un triple d’Higgins posi als barcelonistes altre cop al davant, 29-27. Es repeteix la jugada anterior, però sent James Nunnally qui anoti tres tirs lliures pel 29-30.

Serà el darrer cop en el matx en el qual els serbis manaran al marcador, ja que un tir lliure i una cistella de Da Silva posen als seus al davant. L’alemany està molt actiu en el rebot, tant defensiu com ofensiu. La defensa blaugrana ara treballa força bé i això permet als locals arribar a manar de nou punts, 39-30 després de cistella de Laprovittola, dos tirs lliures de Sanli, un del base de Morón per una tècnica assenyalada a Obradovic i una espectacular esmaixada de Satoransky després de rebot ofensiu. 39-30 a 1.04 per la fi. Una cistella de Mathias Lessort tancarà l’anotació de la primera part, 39-32.

Els locals amplien la seva renda

La represa comença amb les mateixes bones sensacions que els blaugranes havien donat en el tram final del primer temps. Un parell d’assistències màgiques de Laprovittola sobre Kalinic, permeten al de Subotica anotar còmodament al pal baix, 43-32. Obradovic superat pels esdeveniments ha de tallar el partit perquè se li estan escapant molt aviat les opcions a una possible victòria. Després de l’aturada, el de Morón continua repartint assistències, ara serà Sanli qui anota el 45-34.

A 7.40 per la fi del quart, el tècnic de Cacak, fa un canvi que sembla intranscendent, Danilo Andrusic substitueix a Kevin Punter. Andrusic qui no havia jugat gens en el primer temps, acabarà sent el màxim anotador del partit. Sis segons després d’entrar, anota un triple, encert que repetirà 39 segons més tard, després de dos tirs lliures transformats per Tobey, 47-40. Els serbis semblen haver aturat de manera sobtada el bon moment local, però les bones sensacions pels de Jasikevicius no tarden en reaparèixer.

Els blaugranes arriben a guanyar de quinze punts al final del tercer quart

Un triple de Satoransky seguit d’un tir lliure de Laprovittola, qui fallarà els altres dos tirs dels quals disposa, però transformarà el triple que llança després del rebot ofensiu capturat per Kalinic, recuperen el senderi pels de casa, 54-40. L’avantatge de catorze punts la manté el mateix Laprovittola a 5.16 per la fi del quart. De fet, el marge català continuarà creixent després de cistella i addicional de Sanli i una nova cistella del de Morón, 61-45.

Després de quatre punts consecutius d’Andrusic, qui ja en porta 13 com aquell que no vol, en Saras ha de demanar temps mort. Entre Vesely i Higgins fallen tres de quatre tirs lliures, pel 62-49. Per sort, els locals no perden el control de rebot defensiu i això els permet tornar a ampliar el seu marge amb una altra assistència màgica de Laprovittola que ara aprofita Vesely per anotar al pal baix el 64-49 que hi ha al marcador quan acaba el quart, ja que cap dels dos equips anotarà en el minut i divuit segons finals del període.

Un triple de Kuric serà clau per acabar de dominar el partit

Tot i un triple de Vladimir Brodziansky, el tir de tres anotat per Abrines, segon i darrer de la nit, més una cistella de Jokubaitis, semblen decidir el signe del matx, 69-52. Però a partir d’un temps mort demanat per Obradovic, les coses donaran un canvi radical. Els blaugranes comencen a fallar més del compte mentre els serbis amb un Andrusic encertat, de nou anota de tres, reduiran el marge català fins als onze punts, 69-58.

A 5-06 per la fi del matx, fa la seva reaparició Kuric qui no jugava des del 2 d’octubre davant el Baskònia, partit en el qual va rebre un cop al cap que el va portar a l’hospital. El Blaugrana rep el jugador dempeus i ovacionant-lo. En plena foscor de l’atac blaugrana, el d’Evansville que porta poc més d’un minut a pista anota un triple que calma la situació, 72-58.

Després d’una cistella de Jokubaitis, Andrusic, sempre ell, anotarà tres tirs lliures als quals segueix un triple d’Alen Smailagic que torna a posar un ai al cor dels blaugranes, 74-66 a 2.16 de la fi. Amb la defensa treballant bé, Higgins des de la línia anotarà tres de quatre tirs lliures, als quals segueix una cistella de Jokubaitis pel 78-66. Una cistella final d’Andrusic, qui ha acabat els 17 minuts 40 segons que ha jugat amb 23 punts, deixarà el definitiu 79-68 al marcador.

@PBBMeritxell