Els blaugranes cauen a Istanbul

El Barça no ha superat la prova del Sinan Erdem, tot i el bon primer quart que han signat els homes de Saras Jasikevicius. De nou Vasilije Micic amb la col·laboració de Will Clyburn, ha estat decisiu en el tram inicial de la segona meitat. A partir d’aleshores tot i els intents desesperats dels visitants per tenir opcions a una possible victòria, l’ofici dels otomans els ha permès dominar el matx amb prou solvència.

Poca renda pel bon primer quart fet pels visitants

El matx començava amb encert turc des de l’exterior. Triples de Micic i Elijah Bryant amb l’única resposta de dos tirs lliures transformats per millor dels visitants, Nico Laprovittola, 6-2. Tot i aquest bon inici local, el control del rebot defensiu dels barcelonistes els permet redreçar la situació gràcies a un parcial 2-11, amb cistella i addicional de Nikola Kalinic, cistella del base argentí i sis punts consecutius de Sertac Sanli, triple i cistella amb addicional pel 8-13.

La resposta turca torna a ser des de l’exterior, triple d’Achille Polonara al que respondran primer Àlex Abrines, també de triple i Kalinic per l’11-18 a menys de tres minuts per la fi del primer capítol. Els turcs intenten reaccionar, malgrat que la bona defensa catalana no els dona massa opcions, 13-22 després d’una cistella de Rokas Jokubaitis i dos tirs lliures de Cory Higgins. Una darrera jugada en les acaballes del quart amb cistella i addicional de Bryan Dunston, deixa un cert regust amarg després d’uns bons deu minuts dels culers.

Els turcs li donen la volta al matx aprofitant el mal segon quart dels blaugranes

Les coses no comencen bé pels forasters en el segon quart. Mentre Abrines falla un triple, Rodrigue Beaubois transforma el que prova deixant l’avantatge dels blaugranes en tan sols tres punts, 19-22. El primer triple del de Morón refà la moral blaugrana, 21-25, però els locals aprofitaran les escletxes que té la fluixa defensa que fan els visitants. Les cistelles de Laprovittola i Higgins mantenen al Barça per davant al marcador.

Ara la defensa visitant concedeix cistelles massa còmodes a un Anadolu amb les idees prou clares. Malgrat això, l’encert ofensiu dels visitants els permet anar trampejant, triple d’Abrines i cistella de Sanli després de rebot ofensiu, 32-34. Els triples d’Isaiah Taylor i Amath M’Baye, tot i una cistella de Sanli, posa al davant al lluminós als locals, 38-36.

El marge turc continua creixent fins que un triple de Tomas Satoransky serveix per deixar la renda local en un sol punt, 40-39. Tot i això, els homes d’Ergyn Ataman no pateixen per anotar de tres. Ho fa Clyburn, però amb resposta de Laprovittola pel 43-41. Dos tirs lliures anotats per M’Baye donen als locals quatre punts de renda quan el matx arriba al descans, 45-41.

Els blaugranes són incapaços de refer-se

L’inici del tercer quart, serà horrible pels visitants. Primer Micic es converteix en un malson, més tard s’afegeix a la festa turca un encertat Clyburn. Es comença a dibuixar un drama per l’equip català, ja que la seva única resposta són tirs fallats i pèrdues de pilota. Quan els blaugranes se n’adonen ja perden de dotze, 53-41.

Una falta antiesportiva de M’Baye sobre Kalinic és aprofitada pels visitants per convertir els dos tirs lliures més un triple d’Abrines pel 53-46. Quan sembla que els blaugranes poden revifar, el bon moment no s’acaba d’aprofitar perquè primer Abrines i després Laprovittola fallaran els triples que proven. Tot i que Higgins transforma un tir lliure per una tècnica assenyalada a Bryant i una cistella posterior, Micic treu profit del fet que els visitants ja estan en el bonus per anotar des de la línia pel 58-46.

Els visitants intenten reaccionar en el tram final del tercer període

Un triple d’Higgins refà la moral blaugrana, però el marge rival és massa ampli, 58-49. A 3.30 per la fi del quart Saras Jasikevicius li recrimina a Kalinic la seva actitud defensiva. El de Subotica respon al tècnic qui culmina la discussió enviant-lo al vestidor. Expulsió que tot i l’intent d’Higgins per reconduir-la s’acaba produint poc després.

Amb aquesta mala maror a l’ambient, l’atac foraster s’estavella davant la forta defensa turca que no permet cistelles fàcils. El marge local torna a créixer, 62-49, abans que dos tirs lliures del fillol de Michael Jordan, i dos triples, Abrines i Sanli, alimentin la fe blaugrana amb el 66-57 que hi ha al marcador al final del tercer acte.

Els blaugranes mantenen la il·lusió tot i que amb poca convicció

Tot i que sembla possible una revifada visitant, l’inici i del darrer període torna a ser poc propici pels forasters. Mentre els turcs anoten cinc punts, els blaugranes no ho faran fins que Ergyn Ataman rep una falta tècnica. El corresponent tir lliure el transforma Laprovittola pel 71-58. Els blaugranes, malgrat els problemes pels quals passa el seu rebot en les dues pintures, són capaços de retallar lleugerament l’avantatge local, 76-68, després de dues cistelles d’Oriol Paulí, dos triples Higgins i Laprovittola, i una cistella també de l’argentí.

Per si de cas, Ataman demana un temps mort. Amb el Barça defensant en zona 2-3, començarà un duel de canoners. A un triple de Bryant li respon el de Morón, s’afegeix Micic i de nou serà l’argentí qui anoti de tres per mantenir la il·lusió dels pocs culers que hi ha al pavelló, 82-74.

Els locals negocien amb solvència la revifada forastera

Il·lusió que es desfarà quan Clyburn transforma cistella i addicional pel 85-74. El matx practicament està decidit, perquè queda poc temps i a més els blaugranes continuen patint molt per anotar. Tot i això, els catalans no afluixaran. Anota al pal baix de Sanli, amb resposta en forma de triple de Clyburn, 90-76. Una cistella d’Higgins serveix de poc, com passarà amb un triple de Sanli, 90-81.

Malgrat el poc temps que li queda al matx, els catalans continuen insistint, cistella i triple de Laprovittola per deixar el marge local en només sis punts. 92-86. Malauradament, l’argentí perd una pilota clau que Polonara aprofita per acabar de decidir el matx a 2 segons per la fi. Jasikevicius demana temps mort per tenir possibilitats d’anotar. Abrines malbarata l’acció en trepitjar la línia lateral. Ara qui demana temps mort és Ataman. Al tècnic dels turcs, la jugada li sortirà rodona i el matx acaba amb cistella de l’inevitable Clyburn pel 96-86 final.

@PBBMeritxell