Gran victòria en la visita blaugrana a la Mà d’Elies

Després d’una extraordinària segona part, en la qual ha dominat en els dos cantons de la pista, el Barça ha aconseguit una brillant victòria en la seva visita a la Mà d’Elies. En els primers 20 minuts, la tova defensa interior dels blaugranes permetia massa cistelles fàcils dels macabeus, però de la mà, no d’Elies, sinó de Laprovittola, el matx s’igualava gràcies a l’encert en el triple.

En la segona meitat, sota el lideratge d’un imperial Cory Higgins, s’ha millorat al darrere, mentre que en atac es feien millor les coses i tots col·laboraven per anotar, fet que ha acabat per desesperar a uns locals que no han suportat la resiliència blaugrana.

Bon inici dels visitants

El matx començava bé pels forasters que dominaven a l’inici de l’enfrontament gràcies a la versatilitat de Satoransky i la prodigiosa mà del de Morón per manar 4-5. Avantatge que ampliaria el base txec amb un triple pel 4-8. Els locals ajustaven la seva defensa, sobretot en la pintura, per empatar el matx a 11, tot i un triple ara de Mike Tobey.

Dos triples més, dels sis que anotaria avui el base argentí, fan arribar al renda blaugrana altre cop als quatre punts, 13-17. Marge que primer amplia Tobey, des de la línia, i més tard, amb un punt de tir lliure, Rokas Jokubaitis, 15-20. El primer triple macabeu, John Dibartolomeo, redueix la ferida local, que torna a créixer gràcies a una cistella amb addicional convertit per Nikola Kalinic, 18-23. Una darrera cistella de Baldwin IV, que Vesely no pot corregir en el triple que llança a la desesperada sobre la botzina, deixa el 20-23 amb el qual acaba el primer capítol.

Els macabeus reaccionen

Un segon triple de Dibartolomeo, no n’anotaria cap més, serveix per empatar el matx a 23. Ara qui apareix en atac és Àlex Abrines per anotar el seu primer triple que serveix per tornar a avançar als seus. El problema dels blaugranes es que continuen defensant de manera massa tova a prop de la cistella i això permet als macabeus gaudir de posicions còmodes per anotar.

Una nova cistella de Baldwin IV, que avança als locals, obliga a Saras Jasikevicius a demanar temps mort. Oded Kattash, el tècnic israelià aprofita l’avinentesa per ordenar que els seus defensin en zona 2-3. Tot i el canvi defensiu, Abrines pot capgirar un marcador que tornaran a dominar els locals gràcies a un triple de Bonzie Colson. Baldwin IV, rep una falta tècnica que Higgins no aprofita, sent Sertac Sanli qui empati el matx a 30.

Durant una bona estona els dos equips intercanvien pèrdues i tirs fallats i això fa que el marge local no ultrapassi els dos punts, 32-30, fins que Abrines anoti tan sols un tir lliure per deixar el marge groc en un sol punt. Entre Vesely i Laprovittola, aquest com no podia ser d’altra manera, convertint un triple, empaten a 36 a manca de 2.08 per la mitja part.

Un parell de cistelles locals els hi donen avantatge de quatre punts, abans que primer Higgins des de la línia i a continuació Vesely el facin desaparèixer, 40-40, a 32 segons pel descans. Després de temps mort demanat per Kattash, la possessió és blaugrana a manca de cinc segons. La jugada acabarà fatal pels interessos visitants. La sacada de Kalinic acaba a les mans d’Alex Poythrees qui fa un passi a Colson qui transforma un triple pel 43-40 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

La millora en defensa, permet agafar avantatge als forasters

Les coses comencen malament pel Barça a la represa, pilota perduda per Sanli i els macabeus amplien el seu marge fins als cinc punts, 45-40. Es continua defensant molt tou a prop de la cistella. Per sort, en atac Satoransky i Kalinic, anoten, el serbi fent una esmaixada aprofitant que s’ha quedat sol. La renda local continua sent de cinc punts, fins que els àrbitres li assenyalen la faltà tècnica de sempre a en Saras. Perdent de sis, un parell de triples de Laprovittola deixen en no res la renda local.

En ple desconcert groc, una cistella després de rebot ofensiu de Tobey, posa als blaugranes al davant per primer cop en aquesta segona meitat. Avantatge que tot i una pèrdua del de Morón, s’ampliarà fins als quatre punts després que anoti Vesely, 50-54. La mà d’Elies comença a patir. Satoransky manté els quatre punts d’avantatge, abans que una cistella d’Austin Hollins i un triple de Lorenzo Brown capgirin el marcador i alhora revifin la moral de la grada.

Ara qui apareixerà serà Higgins qui tornar a avançar als forasters. Una protesta de Kattash acaba en falta tècnica que transforma Laprovittola, abans que un triple d’Abrines faci arribar l’avantatge culer als cinc punts, 57-62. El rebot defensiu blaugrana que fins al moment havia estat controlat, passa per problemes i això permet als macabeus reduir la renda visitant, 61-62. Resultat amb el qual s’arriba al darrer capítol.

Els macabeus queden esmaperduts quan el marge visitant arriba als onze punts

La renda blaugrana creix primer fins als quatre punts després d’un triple d’Higgins, per arribar a continuació als cinc punts d’avantatge gràcies a Sanli. Tot i els evidents entrebancs pels quals passa el rebot defensiu visitant, amb els homes alts molt castigats per les faltes personals, els grocs no treuen profit en atac. Qui si en treu és el Barça després d’un triple de Tobey que deixa la Mà d’Elies glaçada, 62-70 a 5.48 per la fi. El temps mort demanat per Kattash no serveix de res, perquè qui anota és Higgins i ho fa de tres, fent arribar la renda forastera als dos dígits, 62-73. Tot i una cistella amb addicional de Poythrees, la Mà d’Elies comença a callar.

La Mà d’Elies es comença a buidar

A 4.16 per la fi, el quart dels Baldwin decideix fer-se fonedís i s’autoelimina al provocar una segona falta tècnica que l’envia als vestidors. Higgins converteix el tir lliure abans que Satoransky faci arribar la renda altre cop als onze punts, 67-78 i posteriorment faci una assistència a Tobey perquè el de Monroe esmaixi el 69-80. El marge el mantindrà Higgins abans que una falta antiesportiva de Lorenzo Brown permeti a Abrines transformar quatre tirs lliures pel 73-86 a 1.01 per la fi.

La Mà d’Elies es comença a buidar de seguidors grocs, mentre els pocs blaugranes que hi són, gaudeixen de la victòria. Amb el matx decidit, els forasters es relaxen una mica tant en defensa com en atac i això ho aprofiten els macabeus per maquillar el resultat. Dos tirs lliures de Brown, seguit d’una cistella de Poythrees i una nova cistella de Brown després de pèrdua de Satoransky en la sacada de fons deixen el definitiu 79-86 per la primera victòria blaugrana en poc més sis anys, ja que l’últim cop que es va guanyar a la Mà d’Elies va ser el 3 de novembre de 2016 per 69-79.

@FCBbasket