Treballada victòria per continuar com a líders de grup

El Barça ha necessitat fer una extraordinària segona meitat per aconseguir una gran victòria davant un HBC Nantes molt encertat en atac i amb una gran defensa. Els homes de Carlos Ortega han anat a remolc en el marcador durant bona part dels primers quaranta minuts de joc. La combinació d’una molt bona defensa i un atac esmolat dels visitants, feien anar de corcoll a uns blaugranes que, perjudicats pels problemes físics de Dika Mem que l’han obligat a jugar només en defensa molts minuts, no dominaven el matx. Tot i això, les bones prestacions dels locals en atac, els han permès arribar a perdre d’un sol gol al final del primer temps.

En el segon, els barcelonistes han demostrat que la victòria a Colònia del juny passat no va ser casualitat. Sobreposant-se als nombrosos entrebancs pels quals estaven passant, els blaugranes han tret el millor de si mateixos. Amb un Ludovic Fàbregas espectacular en atac i un Emil Nielsen prodigiós sota els pals, han estat capaços de fer el que durant molts minuts semblava impossible i és aconseguir la victòria per continuar invictes a la competició.

L’atac blaugrana respon al desplegament ofensiu de l’equip francès

Els visitants començaven forts. Entre Alexandre Cavalcanti, Valero Rivera i Lucas De La Breteche s’enfilaven fins a l’1-3, amb Timothey N’Guessan fent l’únic gol local. Cal destacar el fet que Dika Mem sortia de la pista en atac mentre que sortia a defensar quan la possessió era visitant. Malgrat el bon inici del rival, i que els blaugranes no anotaven davant Viktor Hallgrimsson, perquè fins i tot aturava un set metres executat per Aleix Gómez, una aturada de Nielsen, de les poques que faria en la primera meitat, permetia que un parell de gols de Fàbregas, immens el partit del francès, servissin per a l’empat a 3.

Els visitants no s’han deixat impressionar i han tornat a dominar ara de dos gols, 3-5, amb els locals jugant molt incòmodes per culpa del sistema defensiu muntat per Gregory Cojean. Els locals per la seva part, també s’esforcen en defensa i aconseguiran un parcial 4-0, amb gols de Melvyn Richardson, Dika Mem, Hampus Wanne i Blaz Janc que capgiren el marcador posant al Barça al davant, també de dos gols, 7-5. Renda que es mantindrà una bona estona, concretament fins a l’11-9. Amb els gols blaugranes anotats per Wanne, des dels set metres, Janc, qui n’anotarà un parell, i Luis Frade, l’encert en atac dels locals els ha permès manar al lluminós durant una estona a pesar de que l’atac francès supera amb certa facilita la defensa barcelonista.

Malgrat els problemes en defensa, s’arriba al descans un gol per sota

Hi ha intercanvi d’aturades des dels set metres dels dos porters i de tot plegat l’equip visitant surt beneficiat perquè pot arribar a empatar a 11. Empat que es manté tot i un gol de Richardson. Després d’un xut al pal de Mem, Linus Persson posa al davant al Nantes a l’electrònic, 12-13.

El tècnic malagueny veient que Nielsen ha tocat molt poques pilotes, decideix fer sortir a Gonzalo Pérez de Vargas per defensar la porteria local. El de Toledo, tampoc estarà gaire més encertat. Tant és així que després d’un gol de N’Guessan, el Nantes dominarà de dos gols, 13-15. Carlos Ortega decideix demanar un temps mort. Ara qui se n’ocuparà de jugar de central és Richardson mentre Luka Cindric s’asseu a la banqueta.

Entre Janc i Wanne mantenen les coses sota control, 15-16, abans que Cojean demani un temps mort ja en el darrer minut de la primera meitat. El gol que anota Jorge Maqueda, el respon Richardson pel 16-17 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors. Tal com han anat les coses, perdre d’un gol no és un mal resultat pels locals.

Les coses continuen molt ajustades a l’inici de la segona meitat

Sense que hi hagi canvis a les porteries comença la segona part. Les coses continuen, més o menys, com estaven. Cindric i Aleix Gómez empaten a 18, el gol del de Sabadell anotat des dels set metres. Empat que mantindrà N’Guessan i després altre cop Cindric. L’atac francès continua superant la defensa local que ajuda molt poc a un Gonzalo que com abans Nielsen no està tocant massa pilota. Després d’un set metres transformat per Valero Rivera, els forasters s’avançaran de dos gols amb un gol de Thibaud Briet, 21-23.

La situació que comença a ser delicada perquè estem ja en el minut 10 de la segona meitat, s’arregla una mica gràcies a un gol de N’Guessan i a una recuperació defensiva de Jonathan Carlsbogard que ell mateix culmina per l’empat a 23. Després del 23-24 aconseguit per Theo Monar, Carlos Ortega decideix sacsejar l’equip fent tornar a Nielsen a pista. Serà una decisió clau, perquè el danès ara si que serà decisiu. Després de dues aturades seguides de Nielsen, els locals seran capaços d’aconseguir un parcial 4-1, amb tres gols de Fàbregas, amb el francès fent una feina brutal en la línia dels sis metres, i un d’Aitor Ariño que tornarà a posar al Barça al davant en el marcador, 27-25, superat ja el minut 16 d’aquesta segona meitat.

Els locals resisteixen l’embat francès

El marge de dos gols es manté amb penes i fatigues, gràcies a un gol de murri del més llest de la classe, Aleix Gómez, qui aprofita una intercepció d’Ariño per superar a Hallgrimsson que estava un pèl avançat. Ara si que la defensa local treballa de valent ajudant a Nielsen, i la feina al darrere té premi en atac. Cindric i Janc superen altre cop al llargarut porter visitant per donar tres gols de marge, tot un tresor, quan queden menys de 9 minuts de partit, 30-27.

Els locals a base de molt treball estan superant la poca presència de Dika Mem en atac. Els francesos no es donen per vençuts ni de conya, però els costa molt superar la bona defensa local amb un mur central encapçalat per Petrus i Carlsbogard. Tot i això, anoten per deixar la renda catalana en tan sols dos gols. En els següents atacs, els dos equips en lloc d’intercanviar gols, s’intercanvien pilotes perdudes, fet que afavoreix als locals que són els que ara dominen al marcador.

Amb un Nielsen decisiu, els blaugranes arribaran al seu màxim avantatge en el tram final del partit

Cojean demana un temps mort. Fa sortir a Valero Rivera per Baptiste Damatrin qui havia jugat des de l’inici de la segona meitat ocupant l’extrem esquerre de l’atac del Nantes. La jugada francesa acaba amb pilota perduda i ara qui demana temps mort és Ortega. El tècnic malagueny li demana un esforç final a Dika Mem, el parisenc traurà forces, de no sabem on, per fer el 31-28.

Per acabar d’arrodonir la feina Nielsen li atura, com ja havia fet en la primera meitat, un set metres a Valero Rivera.Fet insòlit que el català falli dos cops en un partit des de la seva distància preferida. Això fa que quan anota N’Guessan, el marge local arribi als quatre gols, 32-28. Anota Briet, fent el mateix Mem. Una nova aturada de Nielsen a un xut des dels sis metres de Rivera, encén un Palau que arriba a l’èxtasi quan Aleix fa el 34-29 que serà definitiu perquè Nielsen abaixa la persiana i Carlsbogard no pot amb Hallgrimsson en un contraatac.

@PBBMeritxell

Estadística