Impressionant victòria blaugrana en la visita a Aalborg

Després d’un altre partit frenètic, els blaugranes han superat amb nota la prova de la Sparkasse Danmark Arena, feu de l’Aalborg danès. El partit es plantejava com un repte pels homes de Carlos Ortega que havien patit un fort desgast en la SuperGlobe de la setmana anterior. Però al contrari del que semblava, ha estat el conjunt danès el que no ha pogut suportar l’endiablat ritme imposat pels catalans. Refugiats en una portentosa actuació dels dos porters, Gonzalo Pérez de Vargas en el primer temps, Emil Nielsen a la segona part, els blaugranes han lluït en defensa. En atac han destacat Aleix Gómez i Dika Mem, que han portat de corcoll a Simon Gade, el porter titular avui pels locals.

El matx ha estat molt igualat, fins que ja en els darrers minuts del matx, els visitants han mantingut el ritme mentre els danesos es desfeien. Els homes de Stefan Madsen, només han pogut maquillar una mica el marcador en els últims minuts per deixar la diferència que ha arribat a ser de vuit gols, en els sis finals.

Els equips intercanvien el lideratge al marcador

Com dèiem, el matx començava molt igualat. Els gols de Timothey N’Guessan i Dika Mem posaven als visitants al capdavant al lluminós, abans que una pèrdua de Luka Cindric, permetés que els danesos s’avancessin per primer cop, 3-2. A partir d’aquí, amb els dos equips defensant amb un 6-0 molt clàssic, s’han intercanviat gols per mantenir les coses com estaven fins al 5-5. Amb els gols barcelonistes anotats per Aleix Gómez, amb dos gols, el primer des dels set metres, i un altre de Dika Mem. Una aturada de Gonzalo permet que un nou gol del lateral francès avanci als forasters, 5-6.

Durant una estona, seran els catalans els que portaran la iniciativa a l’electrònic. El marge visitant arribarà als dos gols després d’una nova aturada de Gonzalo i els gols anotats per Cindric i Aleix des dels set metres, 6-8. El petit marge s’esvairà molt aviat. Els blaugranes passaran per un mal moment en atac. Arriben a perdre fins a 4 possessions de forma consecutiva, que permeten als locals aconseguir un parcial 5-0 que capgira el marcador fins al 11-8 amb el públic local xalant d’allò més.

El mal moment blaugrana el talla Ortega en demanar un temps mort, tant obligat com necessari. L’aturada tindrà efectes balsàmics pels forasters. Ara defensen amb 6-0, però molt més profunda, que incomodarà l’atac danès. Dues aturades de Gonzalo són decisives perquè l’atac eixugui l’avantatge local. Gols de Luis Frade i Aleix Gómez a qui li atura el set metres Gade, però el de Sabadell recull el rebot per anotar. A aquests dos gols cal sumar l’obtingut per Blaz Janc per l’empat a 11.

La igualtat al lluminós durarà fins al descans

Els blaugranes han recuperat el bon joc abans que la ferida que havien provocat els locals fos inabastable. Ara qui demana temps mort és Madsen, però en el seu cas li serveix de poc perquè els homes d’Ortega poden anotar un nou gol, N’Guessan, que els dona de nou el control al lluminós. L’alegria durarà poc perquè dos gols d’Hangaard capgiren altre cop el resultat.

Els visitants han millorat en defensa amb un Thiagus Petrus clau, recuperaran d’aquesta manera la iniciativa amb gols de N’Guessan i Aleix Gómez, 13-14. Iniciativa que mantindrà Dika Mem, abans que un xut al pal d’Hampus Wanne permeti que siguin els danesos els que domin ara a l’electrònic, 16-15. El comandament al marcador torna a canviar gràcies a la feina al darrere dels forasters que mantenen el seu ritme infernal des del començament.

Els gols que anoten N’Guessan, gran partit del de Massy, i Aleix Gómez tornen a avançar als catalans, 16-17. Després de l’empat local anotat per Sebastian Barthold, serà per fi Wanne qui anoti el 17-18. Els locals es tornen a avançar després dels gols anotats pel pivot Jesper Nielsen i Barthold. Un gol de Cindric empatarà el matx a 19, resultat que no es mourà abans del descans per la bona feina dels dos porters.

Tot i la resistència local, els que fan un pas endavant són els culers

A la segona meitat, mentre no hi ha canvi a la porteria local, Emil Nielsen substitueix a Gonzalo a la blaugrana. L’empat que hi ha al lluminós es mantindrà una bona estona amb els gols dels forasters anotats per Wanne, Ludovic Fàbregas, inèdit a la primera meitat i Aleix Gómez des dels set metres, 22-22. Un xut al pal de Wanne, el suec continua amb el mateix rendiment irregular dels darrers partits, serà clau perquè els danesos s’avancin de dos gols, 24-22.

Una nova pilota perduda, ara de Cindric, podria haver estat dramàtica, però la rematada local que culmina el contraatac l’atura magistralment Nielsen, evitant un gairebé segur gol local. Aquesta aturada serà clau, perquè en lloc d’estar tres per sota, els catalans seran capaços de fer un parcial 0-3, amb gols de Mem, Fàbregas i Petrus i de nou Mem, per canviar el signe del marcador. Ara manen els blaugranes per 24-25. El matx tornarà a igualar-se gràcies al fet que els dos equips intercanvien gols fins al 27-28 anotat per Aleix des dels set metres.

 

Nielsen continua donant un clínic per a porters. Una nova aturada seva precedeix a un gol d’Aleix que fa arribar el marge català als dos gols, 27-29 quan ja estem en el minut 16 de la segona meitat. Ara l’Aalborg defensa en 5-1, mentre que els blaugranes no afluixen al darrere. La bona feina defensiva dels visitants tindrà premi, perquè després d’un gol de l’exblaugrana Aron Palmarsson, els gols de Mem i Aitor Ariño fan arribar el marge català per primer cop en el partit als tres gols, 28-31.

La gran segona part d’Emil Nielsen, serà clau per la victòria final

Entremig hi ha hagut un temps mort de Madsen, que Nielsen ha celebrat fent una aturada. Anoten els locals, abans que el segon gol d’Ariño en el matx, mantingui els tres d’avantatge, 29-32. Una nova aturada de Nielsen, davant l’altre exblaugrana, Mikel Hansen, precedeix a un parell de gols d’Aleix i Ariño pel 29-34, quan queden menys de 9 minuts de joc.

El marge de 5 gols pels forasters trenca la confiança local que ara passa pels moments més delicats, tant és així que fins i tot fallaran un set metres, del mateix Hansen. La renda catalana arribarà a ser de set gols després dels anotats per Frade i un Ariño que està incommensurable, 29-36 a punt d’entrar en els darrers cinc minuts de partit.

Tot i que Aleix envia un set metres al pal, després d’agafar el rebot fa el 30-37, abans que després d’un atac malbaratat pels locals, Frade aprofiti el contraatac per augmentar el marge fins als vuit gols, 30-38.

El matx ja està a la butxaca perquè queden encara no 4 minuts per jugar-se. Els locals, molt desesperats, acabaran jugant amb set jugadors de pista, després d’un temps mort demanat per un decebut Madsen. Això els permet anotar tres gols mentre que part blaugrana anotarà Wanne, el 39è gol català.

El partit s’acaba amb el definitiu 33-39 que serveix per mantenir-se invicte al capdavant del grup B de l’EHF Champions League.

@FCBhandbol

Estadística