Gran partit dels blaugranes sense premi final

El Barça no ha pogut conquerir la seva sisena Super Globe, al perdre davant el SC Magdebrg, en un partit que ha anat a la pròrroga perquè el temps reglamentari ha acabat amb empat a 35. El matx ha estat dominat pràcticament en tot moment pel conjunt alemany que s’ha mostrat, tal com s’esperava, rocós i ferm que ha explotat fins a l’extenuació el seu joc ràpid en les transicions i a més fent una defensa tant dura com efectiva. Els homes de Carlos Ortega han suportat el fet d’anar pel darrer al marcador, aconseguint igualar el marcador en una feina titànica, quan semblava un fet totalment impossible.

Els blaugranes superen un bon inici alemany

El partit començava a tota màquina. Els alemanys imprimien un ritme altíssim al seu joc, fent tastar als barcelonistes la seva mateixa medicina. Els avui visitants s’avançaven després d’un gol de Timothey N’Guessan, avantatge que mantindria poc després Dika Mem per l’1-2. Els de la Saxònia-Anhalt remuntaven després del gol anotat per Daniel Petterson, l’extrem dret que faria molt de mal durant la primera meitat.

Després de l’empat a 3, anotat per Mem, els homes de Bennet Wiegert, imposen el seu alt ritme de joc, podent obrir forat al lluminós 6-3 amb Omar Magnusson i Petterson fent mal. Els blaugranes ho passen malament en atac perquè no troben la manera de contactar amb Ludovic Fàbregas, al qual la defensa teutona aïlla en la línia dels sis metres. El marge dels avui locals creixeria un pèl més després d’un parell de gols anotats per Magnusson i Lukas Mertens, mentre que per als avui visitants qui anotava era Aitor Ariño en una espectacular vaselina que supera Nikola Portner, el porter titular dels alemanys.

Perdent de quatre, 8-4, el tècnic malagueny demana temps mort. Entre un gol de Luka Cindric i un set metres d’Alex Gómez es redueix la ferida. Són bons moments pels catalans que aprofiten l’avinentesa per esmorteir encara més l’avantatge alemany. Els gols que anoten Mem i Blaz Janc deixen en un sol gol el marge rival, 9-8.

Els alemanys acaben la primera part dominant de quatre gols

Des dels set metres Aleix Gómez manté les coses abans que els de la Saxònia puguin estirar el marge fins el 12-9 després d’un gol de Mertens. Ortega decideix utilitzar a Melvyn Rixhardson de central. Entre N’Guessan i Fàbregas poden disminuir la renda alemanya altre cop fins a deixar-la en un sol gol, tot just abans d’entrar en una fase de desencert blaugrana.

En gairebé 4 minuts de joc, els blaugranes que continuen sense trobar a Fàbregas, només anotaran un gol, Dika Mem, mentre que els alemanys aprofitaran un parell de pèrdues catalanes per tornar a ampliar el seu marge, 16-12. Aleix Gómez transforma un set metres i junt amb un gol de Janc estabilitzen el marge alemany en tres gols, 17-14. Desavantatge que es manté després dels gols anotats per N’Guessan i Haniel Langaro, 19-16.

En el tram final de la primera part, hi ha canvi de porter al Barça, Emil Nielsen entra per Gonzalo. Malgrat aquest canvi, els gols de Mertens i Gisli Kristjansson fan arribar la renda alemanya als quatre gols, amb Aleix Gómez transformant un set metres pel 21-17 que hi ha al marcador al final dels primers 30 minuts.

Els barcelonistes, gràcies a una gran defensa, recuperen un desavantatge de sis gols

L’inici del segon temps serà una tortura pels catalans. Amb Nielsen sota els pals, els alemanys faran dos gols més mentre que els blaugranes fallen tot el que proven, fins i tot un set metres d’Aleix Gómez. Això fa que la renda dels de la Saxònia arribi als sis gols, 23-17. La situació a hores d’ara és dantesca. Perquè Hampus Wanne perd una pilota, que per sort ell mateix recupera. Anoten Fàbregas i Magnus Saugstrup deixant les coses iguals, 24-19. A partir d’aquí els barcelonistes canviaran la defensa que ara és 5-1 amb Aitor Ariño d’avançat.

En un primer moment, l’alternativa defensiva no té gaire èxit, ja que els homes de Wiegert poden augmentar el marge aconseguit, 26-20, amb Fàbregas anotant el gol català. En el minut 8.10, el tècnic blaugrana demana temps mort. En la rotllana, Ortega demana als seus homes més profunditat en la defensa que a partir d’ara i pràcticament fins al final del partit serà gairebé una 3-2-1, amb Ariño desgastant-se en la posició d’avançat.

Ara sí que l’atac alemany pateix força per la gran defensa que fan els blaugranes. Fruit d’això arriba una remuntada blaugrana que ajustarà el marcador fins a empatar el matx després d’un parcial 2-8, amb els gols dels blaugranes fets per Fàbregas, Aleix Gómez, qui en fa quatre, Ariño repetint la vaselina de la primera meitat, i Mem pel 28-28 a poc menys de 15 minuts per la fi.

Tot i una nova escapada alemanya, els blaugranes ho tornen a fer enviant el matx a la pròrroga

Dues aturades en el mateix atac alemany de Nielsen donen la possibilitat d’avançar-se als barcelonistes, però Makuc perd malauradament la possessió, però de nou Nielsen esmena la situació abans que Portner aturi un llançament des dels sis metres de Fàbregas. Qui no falla des dels set metres és Magnusson qui anota el 29-28. Wanne empata també des dels set metres. Una altra pèrdua de pilota penalitza als blaugranes que ara estan dos per sota, 31-29 després del set metres convertit per Magnusson. Wanne des dels set metres per part catalana i Tim Hornke, qui en aquesta segona meitat ocupa l’extrem dret per part alemanya mantenen les coses, 32-30.

Cindric torna a ser el central blaugrana amb Janc fent ara d’avançat en l’esforçada defensa blaugrana. Els alemanys són capaços d’augmentar la renda gràcies a una nova pilota perduda, ara de Mem, 34-31 a poc més de cinc minuts per la fi. Els homes d’Ortega treuen tot el que tenen i amb mol d’esforç empataran a 34 després dels gols anotats per N’Guessan, Janc i Fàbregas. Queden 1.03 per la fi. Mertens anota tot just abans que Ortega demani un temps mort. Amb Janc de central, Wanne transforma un set metres per l’empat a 35. Ara és Wiegert qui demana temps mort. Queden 4 segons per la fi. La darrera possessió és alemanya, però el tir d’Hornke va al pal.

Les coses continuen igualades en la primera part del temps afegit

La primera part de la pròrroga comença amb una oportunitat de Fàbregas que Portner atura. Qui no falla és Mertens. Wanne des dels set metres empata a 36. Els blaugranes que continuen fent la seva defensa avançada recuperen una pilota que Wanne aprofita des dels set metres per avançar als culers, 36-37, per tercer cop en el matx. Saugstrup empata a 37. L’atac blaugrana és fulgurant. Aleix torna a posar als seus al davant per quart cop, però Kristjansson deixarà l’empat a 38 amb el qual finalitza la primera part del temps afegit.

El Barça acaba perdent

Ja en els darrers cinc minuts de partit, Aleix disposa d’una oportunitat que Portner salva. Qui no falla és Magnussson, 39-38. Janc que està fent uns minuts increïbles, empata a 39 quan queden 2.26 per jugar-se. Les dues defenses no permeten res. Un set metres transformat per l’infal•lible Magnusson serà determinant, perquè Wanne per la seva part no pot amb Portner també des dels set metres. Saugstrup posa fil a l’agulla fent el definitiu 41-39 perquè el darrer atac blaugrana acaba en dobles de Janc.

@FCBhandbol