Ajustada i treballada victòria d’un Barça molt irregular

 

Que el partit d’avui no seria normal, s’ha pogut comprovar molt aviat. Precisament des del moment en el qual els cincs inicials sortien a pista. El tècnic local, Sarunas Jasikevicius posava en escena d’entrada a Oriol Paulí i James Nnaji, fet que òbviament és poc habitual.

El desenvolupament, sobretot, del primer quart, demostrava que el matx seria de molt desgast, molta defensa i molt poca brillantor. El final del primer acte ho reflectia en el guarisme escarransit que hi havia a l’electrònic 10-12. Ha millorat l’efectivitat dels dos equips en els tres quarts restants, però com era d’esperar, el joc es plantejava ple de trampes defensives que els respectius atacs tractaven de superar sense massa fortuna.

Finalment, la victòria ha estat pels locals que han gaudit d’un Nico Laprovittola, excels, sobretot en la segona meitat, qui a més ha estat l’únic local amb anotació per sobre dels 10 punts.

Les defenses dominen el primer quart

Com hem dit, el matx s’iniciava amb sorpresa en el cinc titular local. Malgrat això, d’entrada les coses no acabaven d’anar bé pels blaugranes que tenien el punt de mira un pèl desviat. Entre triples fallats i pilotes perdudes per part local, els illencs ho aprofitaven per marxar de quatre punts, 0-4. El ritme anotador era molt baix perquè les dues defenses s’esforçaven a l’hora de no permetre tirs fàcils. Curiosament, era Nnaji qui obria la llauna jugant a prop de l’anella. Seus han estat la jugada que culmina Jan Veseley, tot i que la bola ja entrava, i la següent cistella que té premi de tir addicional que el nigerià no aprofita.

El 4-4 duraria una bona estona amb els dos equips incapaços de superar el plantejament defensiu del rival. L’única bona notícia que hi ha pels locals és que dominen el rebot defensiu. Nnaji falla dos tirs lliures fins que un triple de Sasu Sailin, encertadíssim el finés avui, acabaria amb 6 de 10 triples llançats, fa pujar el 4-7 que hi ha al marcador quan estem a punt d’entrar en els darrers dos minuts del període.

Els canaris marxen de cinc punts, fins que un triple de Sertac Sanli trenca la sequera local, 7-9. Però un nou triple de Salin, augmenta el marge visitant fins als cinc punts, 7-12. Els locals responen amb un tir lliure d’Oscar Da Silva, curiosament, els locals han fallat en aquest primer acte més tirs lliures que cistelles anotades, i una cistella final de Rokas Jokubaitis pel 10-12 amb el qual finalitza el primer capítol.

Els locals dominen a la mitja part de dos punts

El rebot defensiu continua dominat pels locals, fet que segueix sent el més positiu perquè es continuen perdent pilotes i fallant triples. Una cistella de Jokubaitis i un triple del base de Morón, empaten el matx a 15. Serà el mateix Laprovittola qui posa per primer cop en el matx al Barça al davant al lluminós, 17-15. Renda que es mantindrà després d’un alley-hoop dibuixat per Jokubaitis i culminat per Vesely, 19-17.

Tot i que el base argentí posa el marge local en quatre punts, un tercer triple de Salin desfà el moment, 21-20. Da Silva pot anotar gràcies a una esmaixada, tot justs abans que Salin, amb un triple, com sinó, empata el matx a 23. Malgrat que ara el rebot defensiu culer és menys efectiu, els illencs no ho aprofiten i un triple de Jokubaitis dona tres punts de renda als locals. Una cistella visitant seguida d’un tir lliure anotat per Da Silva, el quart i darrer punt que avui anotaria l’alemany-brasiler, tancarà l’anotació de la primera part amb el 27-25 que hi ha al marcador quan s’arriba al descans.

Els blaugranes semblen despertar

L’inici del segon temps serà decebedor pels blaugranes. Triples i tirs lliures fallats, ara Vesely i poca cosa més. Això si, el rebot defensiu millora. Per fi els locals demostren una certa continuïtat en atac i d’aquí arribaran dos triples consecutius, Paulí i l’inevitable de Laprovittola pel 35-29. Màxima renda local fins al moment. Avantatge que augmentarà gràcies a un cop de palmell de Sanli i a un nou triple del base argentí que, coses de la vida, donen un avantatge de dos dígits als locals, 40-29.

Un triple de Jaime Fernández posa aigua al vi, abans que entre dos tirs lliures de Cory Higgins, i una cistella de Jokubaitis tornin els dos dígits de renda pels locals, 44-34. Els canaris tornen a estroncar la ratxa blaugrana amb dos triples, el primer d’Aaron Doonerkamp i el segon de Salin, pel 44-42. Els culers podran refer-se, acabant el període amb dos tirs lliures d’Higgins i un contraatac signat per Paulí pel 48-42 amb el qual s’arriba al darrer quart.

Ja en el darrer quart, les coses semblen sota control pels barcelonistes

L’inici del darrer capítol és positiu pels locals i això és notícia. Entre Sanli i Nikola Kalinic, inèdit fins al moment, fan tornar els deu punts de renda pels locals, 52-42. Les bones sensacions s’acumulen pels barcelonistes. El rebot defensiu es torna a controlar i a partir d’aquí els atacs es resolen amb certa solvència.

A una cistella de Vesely, li segueix un triple de Paulí i una falta tècnica de Giorgi Shermadini que Laprovittola aprofita per transformar el tir lliure pel 58-45. Nova màxima renda local. L’alegria durarà poc i entre una cistella d’Elgin Cook i òbviament un triple de Salin, redueixen el marge català als vuit punts, 58-50. La resposta blaugrana no tarda a arribar i serà també una cistella de tres punts executada per Laprovittola, que fa tornar els dos dígits d’avantatge, 61-50 a 4.19 per la fi. A partir d’aquí, el matx se li complica molt a un Barça molt tendre.

Nico Laprovittola s’ha de posar el vestit de superheroi

El mateix Laprovittola ha de ser qui mantingui la flama, 63-54, tot just abans que l’atac local col·lapsi. Sense ningú que ajudi al de Morón, el mateix Laprovittola ha d’anotar altre cop pel 65-57 a 1.38 per la fi. La pressió del Tenerife, res de l’altre món, fa molt de mal a uns blaugranes que no se’n surten. A més, cau el rebot defensiu i això és un veritable problema.

Sense trobar qui anoti per part local, els illencs reduiran el marge local fins als cinc punts, 65-60. Després d’un tir mal dirigit d’Higgins, un triple de Doornekamp toca el ferro i el rebot se l’enduu el de Morón que és l’únic blaugrana que està endollat. Una esmaixada de Cook deixa la renda local en tan sols tres punts, 65-62.

Queden sis segons per jugar-se i Saras demana temps mort. La sacada es fa en atac. A correcuita els canaris fan faltes, només en porten tres, sobre Laprovittola, ja hem dit que és l’únic espavilat a les files locals. Després de rebre una nova falta, l’argentí transforma els dos tirs lliures pel 67-62 a 3 segons per la fi. Tim Abromaitis transforma un triple pel definitiu 67-65, perquè en el poc més del segon que queda de partit, els locals no cometen cap error i el matx s’acaba amb l’ajustada victòria blaugrana.

@PBBMeritxell

Estadística