Domini abassegador d’un Barça excels

Després d’un grandiós partit, amb un Gonzalo Pérez de Vargas imperial, l’equip blaugrana s’ha classificat per la final de la Super Globe per intentar guanyar-la per sisè cop en la seva història. La superioritat barcelonista ha estat de tal nivell que els quinze últims minuts del matx s’ha vist a un Kielce capcot i derrotat que no tenia més remei que acceptar la seva desfeta sense posar cap més resistència davant el joc desplegat pels avui visitants.

Talant Dujshebaev, fidel al seu estil, ha mantingut el seu mal caràcter habitual, però era més per fer alguna cosa més que intentar que els seus homes plantessin cara. Remuntada, que des de qualsevol punt de vista, era totalment impossible. I estem parlant no d’un equip qualsevol sinó d’un dels millors equips d’Europa, que en la pràctica vol dir del món.

Un parcial blaugrana de 0-5 comença a trencar el matx

Ja des d’un bon començament s’ha vist que avui Gonzalo estaria al seu millor nivell. En la primera arribada dels polonesos el de Toledo responia amb una doble aturada, la segona des dels sis metres. Tot i això, una pilota perduda de Timothey N’Guessan permetia una contra que finalitzava Dylan Naih, pel 1-0.

El comandament al lluminós dels avui locals duraria fins al 3-2, amb els gols blaugranes fets per Luka Cindric i Ludovic Fàbregas. A partir d’aquí les coses han canviat. Gonzalo ha continuat fent les seves aturades inversemblants mentre que en atac dos gols de Dika Mem, altres dos de Cindric i un d’Aitor Ariño, aconseguien un primer parcial 0-5 que deixava el 3-7 a l’electrònic.

Amb Dujshebaev sense reaccionar a la banda, a més de l’actuació del porter blaugrana, destacava sobre manera la gran defensa que feien els catalans. Un parell d’atacs malbaratats pels homes de Carlos Ortega, Andreas Wolff també estava fent un bon partit a la porteria rival, eren aprofitats pels polonesos per reduir el marge blaugrana als dos gols, després dels anotats per Szymon Sicko i Arkadiusz Moryto, 5-7.

Els catalans no afluixen

Anotava N’Guessan amb resposta de Daniel Dujshebaev, tot just abans que Aleix Gómez fallés un llançament des dels set metres. Mal partit avui del de Sabadell. Tot i això, al marcador no es patia perquè de nou apareixia Gonzalo, mentre que Fàbregas aprofitava que el Kielce jugava sense porter per fer des de la seva zona de sis metres el 6-9.

Domen Makuc, ara és el central perquè el tècnic malagueny es veu obligat a utilitzar el pla B per l’exclusió patida per Cindric en fer malament un canvi. Amb el nou director de joc, els blaugranes no se’n ressenten, tot i que el seu avantatge s’ha tornat a reduir, ara fins als dos gols després de l’anotat per Nicolas Tournat.

De nou Gonzalo, amb dues parades consecutives, és fonamental, perquè els gols que anoten Blaz Janc, Domen Makuc i Fàbregas fan arribar el marge visitant als cinc gols per primer cop en el matx, 7-12. Dujshebaev no espera més i demana un temps mort perquè veu perillar el partit. Tot i la pausa les coses al contrari del desig del tècnic dels polonesos, encara empitjoraran més, ja que al gol anotat per Hauknur Thrastarson, ré la resposta primer Melvyn Richardson, des dels set metres i posteriorment de Fàbregas pel 8-14.

No acaba d’arribar la reacció polonesa

Amb l’exclusió d’Ariño, el Kielce aprofita l’avinentesa per jugar amb set jugadors de pista que els serveix per anotar un parell de gols que tornen a desinflar el marge blaugrana fins als 10-14. Els homes de Dujshebaev no se’n surten. Després d’un parell de pilotes perdudes pels blaugranes, Haniel Langaro i Makuc, Ortega fa sortir altre cop de central al pla A, Cindric.

A menys de cinc minuts pel descans, Ariño torna a ser exclòs, circumstància que aprofita el tècnic del Kirguistan per ordenar tornar a jugar amb set de pista. L’avantatge blaugrana es redueix altra volta, gràcies a un gol d’Artsem Karalek, però entre les aturades de Gonzalo, 15 de 25 a la primera meitat, i els gols anotats per N’Guessan i Cindric s’arriba al descans amb el Barça dominant de cinc, 11-16.

La segona part comença sota els mateixos paràmetres

Sense canvis a les porteries comença la segona part. El gol que anota N’Guessan demostra que els blaugranes continuen endollats. Però el Kielce se suposa que ha de reaccionar tant sí com no. Res d’això acabarà passant. Anoten Medim Remili i Karalek, amb el lateral de Massy mantenint el tipus, 13-18.

Entre Ariño i Cindric que continua sent el director d’orquestra blaugrana, tornen els sis de renda que després del gol anotat per N’Guessan es mantenen en el minut cinc de la segona meitat, 15-21. La pressió que estan fent els homes d’Ortega comença a ser insuportable per un Kielce que no troba ni a la pista ni a la banqueta cap solució. Fins i tot, un llançador des dels set metres infal·lible com és Moryto, en llança un fora intimidat per un Gonzalo que ara mateix sembla invulnerable.

Festival blaugrana

Amb el de Toledo signant una actuació de clínic, els blaugranes completaran, davant la impotència de Dujshebaev, un parcial de 0-6 amb els quatre darrers gols anotats per Ariño, Blaz Janc, Cindric, Fàbregas i Mem que deixen el matx totalment decidit, 15-26, quan queden per jugar-se poc més de vint minuts. Han estat sis minuts d’un festival ple de llum i de color per part d’un Barça immens.

A hores d’ara l’equip polonès està desorientat i desesperat. Ningú a les seves files és capaç de treure les poques castanyes que els hi queden del foc. Ningú sap exactament que ha de fer. El desgavell és total. Wolff li atura un llançament a Cindric i això encén un petit llum d’esperança a uns polonesos totalment superats. Però la realitat és dura. Janc estira un pèl el parcial, fins al 0-7, abans que arribi el primer gol polonès en gairebé vuit minuts de joc, Tiurnat és qui supera Gonzalo pel 16-27, però el mal ja està fet. Luis Frade no té compassió anotant el 16-28.

A la banqueta polonesa no troben cap solució

Després d’un gol de Daniel Dujshebaev, Gonzalo torna a intimidar, ara a Remili, en un set metres. Aturada que permet que el gol anotat per Richardson posi el 17-29 al lluminós. Els dotze gols d’avantatge es mantenen després dels anotats per Mem i Janc, 29-31. El tècnic del Kirguistan, decideix canviar de porter, per demostrar que ell fa alguna cosa, entra Mateusz Kornecki per Wolff. Per la seva banda, Ortega opta pel pla C, fent entrar per la posició de central a Richardson, mentre Makuc s’ocupa de jugar de lateral esquerre.

Un tir de N’Guessan va fora i el gol anotat per Daniel Dujshebaev deixa el 21-31. Tot això abans que Mem anoti el 32è gol blaugrana. Ortega ordena el canvi de porter, sortint Emil Nielsen per un Gonzalo fantàstic que al final del matx rebrà per segon partit consecutiu el premi de MVP del matx.

Un parell d’atacs malbaratats per Jonathan Carlsbogard i Luis Frade donen la falsa sensació que l’equip blaugrana afluixa el seu rendiment. Res més lluny de la veritat, com ho demostra el fet que després de les dues errades, és Makuc qui fa el 21-33. Estem ja en els darrers deu minuts de partit i la victòria no se’ls pot escapar a uns blaugranes que estan jugant de somni.

La possible reacció del rival queda només en foc d’encenalls

Tot i la clara superioritat, els polonesos que per fi han reaccionat, poden aconseguir un parcial 3-0 que sembla maquillar el resultat. De nou la sensació és errònia, perquè els blaugranes són els que anoten un 0-3, amb Makuc i Luis Frade, aquest per dos cops, pel 24-36, quan queden poc més de cinc minuts al partit.

La notícia, la veritable notícia, és que els jugadors dirigits per Carlos Ortega estan jugant un final de partit, davant el Kielce, atenció a això, amb tota la tranquil·litat del món perquè el matx està ja decidit. Richardson anotarà els darrers 3 gols dels blaugranes en el matx, amb resposta polonesa que només en els darrers instants del partit deixarà la desfeta en només onze gols perquè Daniel Dujshebaev converteix un set metres davant Nielsen pel 28-39 final. El rival a la final serà el SC Magdeburg que en partit jugat abans s’havia desfet de l’Al-Alhi egipci per 36-28.

@FCBhandbol