Merescuda victòria a Munich.

Gràcies a l’encert en el triple i la bona feina al darrere, el Barça ha conquerit l’Audi Arena de Munich. Els alemanys fidels al seu estil, han plantejat un matx força físic, que els blaugranes han resolt amb una forta defensa i sent molt curosos a l’hora de no donar segones opcions als locals. Igualant la proposta local, el bon percentatge en el tir de tres, 13 de 26, ha acabat sent decisiu.

Els blaugranes comencen bé, però els locals responen

El matx començava amb uns blaugranes molt intensos. Entre Sertac Sanli i Tomas Satoransky obrien forat molt aviat, 0-4, amb uns alemanys sense solucions per superar la bona defensa catalana. Però tot i aquest bon inici, el joc dels catalans no ha tingut continuïtat i s’han succeït els errors en el llançament dels dos equips fins que Augustine Rubit, el més encertat dels locals, inaugurava el seu caseller des de la línia. Un triple de Nick Weiler-Babb capgirava el marcador, però la resposta visitant no s’ha fet esperar. Entre una cistella de Nikola Kalinic, un triple de Nico Laprovittola i dos punts de Mike Tobey, tornava l’avantatge de quatre punts pels forasters, 7-11.

Un triple d’Othello Hunter ajustava les coses, abans que un cop de palmell de Kalinic, molt atent als rebots, deixés en tres punts el marge culer. Avantatge que desapareixeria immediatament gràcies a tres tirs lliures transformats per Rubit. Amb els blaugranes fent mal gràcies al seu rebot ofensiu, de nou s’avancen després d’una captura culminada en cistella de Sanli. Ara qui disposa de tres tirs lliures és Cassius Winston qui torna a avançar lleugerament als locals, 16-15. Un triple de Kalinic capgira el marcador abans que una cistella de Winston empati el matx a 18. Resultat amb el qual s’arriba a la fi del primer capítol.

Quatre triples d’Àlex Abrines seran claus per endur-se’n el segon període

Després d’una cistella local, arriba el primer dels triples d’Àlex Abrines, qui actuarà de desllorigador de l’atac blaugrana. Tornen a anotar el locals i el tècnic lituà no espera més per demanar un temps mort. La decisió de Jasikevicius tindrà efecte immediat. El segon triple d’Abrines seguit d’una esmaixada de Jan Vesely fan tornar els quatre punts amunt pels visitants, 22-26.

Ara és Andrea Trinchieri qui ha de demanar el temps mort. Tot i això, un nou triple d’Abrines, amplia el forat, 22-29, a poc més de 5 minuts pel descans. El marge es mantindrà després d’un punt de tir lliure de Cory Higgins i del quart triple d’Abrines, 26-33 quan queden 2.15 de la primera meitat. Un triple de Corey Walden refà la moral bavaresa. Anota Oscar da Silva, però de nou un triple, ara de Weiler-Babb, serveix per reduir el marge català a un punt, que quedarà en tres després d’una cistella de Laprovittola a dos segons del descans, pel 34-37 amb el qual s’arriba al descans.

Els visitants posen la directa en un bon tercer quart

En Saras decideix jugar amb els dos homes alts, Sanli i Vesely, a pista alhora. L’aposta funcionarà força bé. Un triple de Satoransky, una cistella del pivot txec i dos triples, marca de la casa, de Laprovittola, trenquen per l’espinada la resistència local, 36-48 en poc menys de dos minuts 30 segons. Òbviament, Trinchieri talla el joc. En la represa, un triple de Vladimir Lucic mitiga la ferida local, però no serà una solució permanent perquè els blaugranes ara juguen amb confiança. Esmaixada de Vesely, triple de Sanli pel 41-53, que torna a obligar el tècnic milanès a tallar el matx.

Un triple d’Ognjen Jaramaz vol ser l’inici de la recuperació local, però els blaugranes tenen una altra idea. Un triple de Laprovittola i dos tirs lliures de Vesely, serveixen per augmentar en dos punts la renda forastera, 44-58. Renda que creixerà encara més perquè els alemanys anoten tan sols un tir lliure, mentre que Mike Tobey transforma un triple pel 45-61 a 3.04 de la fi del període. Els setze punts de renda els mantindrà Satornasky des de la línia, abans que entre dues pilotes perdudes pels forasters i un triple de Walden la deixin en tretze punts, 50-63. Una cistella de Da Silva, seguda d’una altra de Jaramaz tanquen el tercer quart, amb els blaugranes dominant de dotze punts, 53-65.

Els forasters no permeten la remuntada local


Amb el rebot defensiu controlat, els visitants gràcies a l’encert ara de Rokas Jokubaitis, mantenen la renda aconseguida després de cistella i triple del base lituà, 58-70. Anoten els locals abans que en Saras demani un temps mort perquè no vol relaxacions. Tot i que els alemanys han augmentat la intensitat defensiva, els visitants mantenen l’avantatge gràcies a una nova cistella de Jokubaitis, un semi ganxo de Sanli i a un contraatac d’Higgins, 64-76 a 5.26 per la fi. Dotze punts que es mantenen primer per un alley-hoop dibuixat per Jokubaitis i culminat per Vesely, i posteriorment una cistella d’Abrines pel 68-80 a 2.05 per la fi. Vesely aporta quatre punts més, cistella després de rebot ofensiu i dos tirs lliures a 1.02 per la fi, 70-84. Un triple final d’Andreas Obst, deixa el 73-84 definitiu.

@FCBbasket