Victòria còmoda en la visita al Nou Congost.

En un partit en el qual Saras Jasikevicius, per culpa de les lesions i per la normativa existent, ha presentat un roster de circumstàncies, el Barça ha acabat enduent-se una victòria del sempre complicat Nou Congost. En l’equip local també ho passaven malament per la marxa sobtada d’un dels que havien de ser els referents de l’equip, Justin Hamilton. Les coses començaven bé pels locals, però un cop s’ha ajustat la defensa per blaugrana, els visitants aconseguien un avantatge de disset punts, que al cap i la fi ha estat determinant.

Després d’un bon inici local, la defensa blaugrana serà clau per aconseguir un parcial de 17 punts

Com hem dit les coses començaven força bé pels locals. Dos triples de Jerrick Harding donaven sis punts de marge als de casa, 8-2, amb Sertac Sanli fent els dos únics punts culers des de la línia. A partir d’aquí, la defensa blaugrana ha començat a funcionar i gràcies a la seva intensitat es tallava de soca-rel la producció local. Una cistella del pivot turc, una altra de Tomas Satorasnsky, un triple d’Oriol Paulí i dos tirs lliures transformats per Nico Laprovittola conformaven un parcial 0-10 que capgirava l’electrònic, 8-12.

El comandament al marcador dels blaugranes duraria fins al final del matx. Els locals intenten respondre, però es troben amb l’encert primer de Cory Higgins, més tard d’Àlex Abrines des de la línia i de Jan Vesely al pal baix que augmenten la ferida, 10-18, obligant Pedro Martínez a demanar un temps mort. Un triple de Dani Garcia dona una mica d’aire als manresans, que de nou patiran per l’encert blaugrana. Una cistella i dos tirs lliures d’Abrines, seguits d’un contraatac d’Oscar Da Silva i d’una cistella d’Higgins obren un forat que arribarà als disset punts després de dues cistelles més de l’alemany-brasiler que conformen el 13-30 amb el qual acaba el primer capítol.

Els visitants controlen el segon quart

L’inici del segon quart és favorable als locals que aprofiten les errades visitants i la capacitat de salt de Musa Sagnia qui pot taponar primer a Higgins i posteriorment a Rokas Jokubaitis, i a més converteix un triple. El rebot defensiu dels blaugranes comença a ser un problema. Malgrat tot això, els visitants continuaran anotant de nou gràcies a Sanli pel 20-34, abans que els locals anotin sis punts consecutius que augmenten l’autoestima manresana i que un triple d’Abrines i una cistella amb addicional de Satoransky, portin el marge culer als divuit punts, 22-40.

La mala notícia pels homes de Pedro Martínez recau en el fet que els visitants han recuperat el control del rebot defensiu. Una esmaixada de Da Silva fa arribar el marge visitant als vint punts, 22-42, que obliguen Pedro Martínez a tallar el partit. Giordano Bortolani converteix un triple, seguit d’una cistella d’Elias Valtonen. Ara és el tècnic blaugrana qui demana un temps mort. Els seus deixebles responen a pista. Cistella de Sanli i triple de Jokubaitis per tornar als vint punts amunt, 27-47. El rebot defensiu blaugrana torna a patir, però els locals no acaben d’aprofitar les segones oportunitats que concedeixen els forasters. Una cistella final de Juanpi Vaulet tanca la primera part amb 29-47 al marcador.

Tot i que els locals ho intenten, no poden reduir el marge blaugrana

Ja en el segon temps, les coses continuen igual. Laprovittola porta el marge culer altre cop als vint punts, tot i que es reprodueixen els problemes en el rebot defensiu. Harding rep una falta tècnica que el de Morón no aprofita. Sanli anota un triple que fa arribar la renda visitant als vint-i-un punts, 31-52. Laprovittola fa cinc punts, cistella i triple, per augmentar el marge blaugrana, 35-57. Vint-i-dos punts que mantindrà Sanli.

Per un moment, els blaugranes s’ofusquen en atac i això ho aprofiten els locals que estaven amb l’aigua al coll per fer un parcial 7-0 que culmina Bortolani amb un triple, 42-59. Es fallen tirs lliures i Vesely comet un falta en atac. D’aquest descontrol blaugrana, els manresans treuen profit per continuar descomptant al lluminós, arribant a perdre tan sols de tretze punts, 46-59, a manca de 4.14 per la fi del quart.

En Saras ha de demanar un temps mort per recompondre el descosit. Una cistella al pal baix de Vesely trenca la mala ratxa forastera. Un triple d’Higgins i una cistella de contraatac del pivot txec amb addicional inclòs acaba amb la remuntada local, 48-67. Després de dos punts manresans, entre una cistella del mateix Vesely i un punt de tir lliure de Nikola Kalinic, fan arribar el marge visitant altre cop als vint punts, 50-70. Vesely anota dos tirs lliures per mantenir la renda, abans que un triple de Bortolani la deixi en disset punts, 55-72. El marge foraster augmentarà després de la cistella de Jokubaitis que tanca el tercer període amb el Barça guanyant de dinou, 55-74.

El darrer període també se l’emporten els forasters

Amb el matx pràcticament decidit, comença el darrer capítol. Un triple d’Abrines i un punt de tir lliure d’Higgins deixen el marge blaugrana en vint-i-un punts. Marge que mantindrà Kalinic, abans que Higgins al fallar un tir lliure el deixi en vint punts, 61-81 a manca de 7.22 per la fi. Durant una estoneta, cap dels dos atacs podran amb les respectives defenses fins que Paulí obri la llauna amb un triple pel 61-84. A partir d’aquí l’atac visitant es quedarà mut, però amb els manresans no sent capaços d’aprofitar-ho més enllà d’una cistella de Marcus Lee i dos tirs lliures de Vaulet.

Dos triples consecutius de Jokubaitis posaran punt final a la possible remuntada local, 68-90. A una cistella amb addicional de Marcis Steinbergs, respon Da Silva culminant un alley-hoop que havia iniciat Jokubaitis. Una nova esmaixa de l’alemany-brasiler porta el marge blaugrana fins als vint-i-cinc punts, 69-94. Les cistelles de Garcia i Harding donen fe de vida de l’atac local abans que anoti el jove Rafa Villar pels visitants. Una cistella amb addicional fallat de Da Silva deixa al marcador el marge de vint-i-tres punts pels visitants que hi haurà al final després dels triples de Jokubaitis i Garcia pel definitiu 78-101.

@FCBbasket

Estadística