Clara victòria d’un Barça força superior

Còmoda victòria d’un Barça força superior davant un CE Noia que no ha estat capaç de superar la feina defensiva dels culers. Tot i el clar marcador final, el matx ha estat ajustat en la primera meitat, en la qual, després que s’avancessin els locals, els visitants han estat capaços d’empatar poc després. La sort dels barcelonistes ha estat que, també de forma immediata, han recuperat el comandament en el marcador. Això els ha donat la suficient tranquil·litat per jugar segons el seu llibre d’estil, deixant als de Sant Sadurní amb molt poques possibilitats de revertir la situació. L’enorme feina defensiva dels homes d’Edu Castro no els permetia rematar amb comoditat i quan en comptades ocasions ho podien fer, s’han trobat amb un magnífic Sergi Fernández.

Els blaugranes s’avancen, però l’avantatge els durarà poc

El matx començava tal com s’esperava. Els visitants intentant plantar cara i un Barça confiat en el seu joc habitual. Molt aviat els culers s’han apoderat del control del matx, amb arribades d’Ignacio Alabart i Matías Pascual. La sensació era de domini total dels locals, però en el minut 4.42 hi ha un ensurt. Una jugada per la dreta del seu atac de Jordi Bargalló, li permet arribar davant el porter de Calvià. El gran dels Bargalló opta per intentar aixecar la bola i picar, aconseguint superar a Sergi Fernández, però immediatament, els àrbitres anul·len el gol per aixecar massa l’estic.

Un cop superat l’ensurt, els homes d’Edu Castro han continuat dominant el ritme de joc, amb poques arribades dels visitants. En el minut 7.25 s’inaugura el marcador. Una jugada per la dreta de l’atac local de Pau Bargalló acaba amb un passi al segon pal, el dret de la porteria rival, per on apareix Matías Pascual qui només ha d’empènyer la bola al fons de la xarxa. És l’1-0. Quan aquest gol semblava ser el punt de partida d’un partit plàcid, arriba l’empat. Tan sols 26 segons després del primer gol, una jugada per darrere la porteria blaugrana d’Aleix Esteller, acaba amb un xut que després de colpejar l’esquena de Sergi Fernández, ultrapassa la línia de gol.

La resposta local arriba de forma immediata

És l’empat a un. Immediatament, Edu Castro demana temps mort. La pausa tindrà un efecte catàrtic, perquè nou segons més tard, Pau Bargalló puja per la dreta del seu atac, en una posició molt similar a la del primer gol, però aquest cop en lloc de fer una passada el que fa és xutar, sorprenent Blai Roca, qui es fa un embolic amb la bola i el seu estic, i l’esfèrica, després de tocar el pal acaba entrant a la porteria. És el minut 7 quan el 2-1 puja al lluminós.

Aquest segon gol dels blaugranes fa molt de mal a un Noia que tot i voler no pot amb un rival molt superior. Per acabar-ho de confirmar, no tardarà a pujar un nou gol al marcador. Ara qui condueix la bola és Helder Nunes. El de Barcelos patina en direcció la porteria defensada per Roca, i quan tot just trepitja l’àrea fa un passi a la seva esquerra per on circula Joao Rodrigues. El d’Oeiras recull l’excel•lent passada que l’ha deixat sol davant el porter visitant, i aixecant i picant de forma suau el supera. És el minut 10.06 quan el 3-1 puja a l’electrònic.

Els forasters no poden amb la defensa local

Ara es Pere Varias qui demana un temps mort, no obstant això, el matx continuarà amb domini local. Els blaugranes disposaran de diverses ocasions de gol que Roca resolt. Per part visitant hi ha alguna arribada com la que es produeix en el minut 12.18 quan Kyllian Gil, jugador blaugrana que juga cedit al Noia, disposa d’una molt clara ocasió de gol que el de Calvià desbarata. El matx no canvia gens, ampli domini local amb poques ocasions en les quals els visitants superen el dispositiu defensiu establert pels culers.

Ja en el tram final del matx, es produiran un parell de clares ocasions pels forasters. La primera en el minut 23.52 quan Xavi Costa pot xutar davant mateix de Sergi Fernández, però el porter local desvia el llançament amb una molt bona acció. Poc després, Jordi Bargalló supera al de Calvià, però el seu xut va al pal dret en lloc de la xarxa. Cal destacar que els àrbitres durant aquests vint-i-cinc primers minuts han deixat jugar als dos equips, com a mostra recordar que el marcador de faltes és una pel Barça i cinc pel Noia. El matx arriba a la fi del primer temps sense que es torni a moure el marcador.

Dos gols dels blaugranes a l’inici de la segona meitat tanquen el partit

La segona part comença amb Esteller assegut al banc dels exclosos per dos minuts, per una targeta blava que els àrbitres li han mostrat en el túnel de vestidors. De fet, la segona meitat començarà de la pitjor manera pels del cava. Una acció punible de Xavi Costa, jugador controvertit com tothom sap, és castigada amb un llançament directe que executa de manera perfecta Pau Bargalló. És el 4-1 que puja al marcador en el minut 26.41.

I per si hi mancava quelcom, no tarda en arribar el cinquè gol local. Una recuperació de Pau Bargalló davant el seu germà gran, Jordi, li permet pujar tot sol per banda dreta i quan encara no ha arribat a l’àrea etziba un xut ras per la dreta de Roca que el porter foraster no pot atrapar. És el minut 27.35 quan el 5-1 puja al lluminós. Aquest gol deixa el matx gairebé resolt.

Pere Varias ordena un canvi de defensa. Durant una bona estona, el Noia defensarà en zona, el que es coneix com a defensa en quadro que obliga el rival a desgastar-se en moltes passades a l’hora de buscar el forat en la defensa rival. Aquest tipus de defensa protegeix el seu porter, però per l’altra banda fa molt difícil, per no dir impossible, la recuperació de pilota i com a conseqüència els contraatacs desapareixen. Se succeeixen les rematades locals que Roca soluciona amb solvència.

Arriben tres gols més dels de casa sense resposta forastera

En el minut 32.56 el Noia comet la seva novena falta. En el 36.34, Pere Varias demana un nou temps mort, en el qual ordena tornar a defensa individual. El que no varia és el domini aclaparador d’un Barça que està superant clarament als de l’Alt Penedès. En el minut 42.19, els àrbitres assenyalen un penal d’Adrià Ballart sobre Alabart. L’encarregat d’executar-lo és Sergi Panadero qui supera a Roca per la seva esquerra. És el 6-1. Poc després, en el 43.04 el Noia comet la seva desena falta. El llançament directe el fa Alabart qui enviarà la pilota fora.

Després d’un parell d’oportunitats malbaratades per Panadero, arribarà un nou gol local. Una combinació per banda dreta de Marc Grau amb Alabart que després de portar de corcoll la defensa acaba amb un xut creuat del de Lloret que supera per sota a Roca. És el 7-1 que puja al marcador en el minut 44.36.

Com es pot comprovar el matx ja fa estona que està trencat. Els locals fan el que saben mentre que els forasters fan el que poden. Un atac conduït per Nunes finalitza amb un xut del de Barcelos que va a la tanca, la bola rebotada és recollida per Rodrigues qui aprofita per fer un xut per l’esquerre del porter superant-lo. És el definitiu 8-1 que no es mourà tot i que els visitants disposaran de diverses ocasions, com una de Gil que va al pal, però sense poder superar a un gran Sergi Fernández.

@PBBMeritxell