Victòria sense contemplacions.

En un partit força còmode, el Barça ha aconseguit la seva quarta victòria consecutiva a l’EHF Champions League en la seva visita a l’Hakons Hall de Lillehammer, que és on juga els seus partits de la màxima competició europea l’equip noruec de l’Elverum.

El matx ha estat dominat totalment per l’equip blaugrana que no ha donat cap opció als homes de Börge Lund. Els visitants han sortit a tota màquina des de la sacada inicial i, gràcies al ritme que han imposat, han acabat escapçant a un conjunt que no ha variat el seu joc en els seixanta minuts de partit.

El ritme frenètic dels blaugranes ofega als locals

Com hem dit, els barcelonistes posaven molt aviat fil a l’agulla tot i que el matx començava amb una pilota perduda de Dika Mem, en la primera jugada del matx. L’errada era solucionada per la defensa forastera i dos gols d’Aleix Gómez, el segon des dels set metres. Donaven el primer avantatge als visitants que ja no veurien amenaçada la seva superioritat a l’electrònic en el que restava de joc. Amb Luka Cindric jugant de central, les coses anaven bé. El croat anotava i el mateix feia Timothey N’Guessan pel 2-4. El marge continuarà creixent gràcies a una aturada, la segona en el que es portava de partit, d’Emil Nielsen, i a un gol d’Aleix Gómez culminant una contra, 2-5.

Els homes de Carlos Ortega, estaven fent el que més els agrada, una forta defensa, recuperació de la possessió i ràpid contraatac. L’abc del joc blaugrana. El marge no tarda a arribar als quatre gols, després dels anotats per Hampus Wanne i N’Guessan, gran partit del de Massy, 4-8. A la pista, el ritme noruec no varia, de fet no ho farà en els seixanta minuts i excepte les aparicions d’Uros Borzaz i Kassem Awad, el matx sembla un monòleg blaugrana.

Per un moment reaccionen els locals a l’aprofitar un xut mal dirigit de Cindric i una pilota perduda per Aleix Gómez per retallar el marge visitant, 6-8, però els gols que anoten primer Mem i posteriorment N’Guessan, fan tornar els quatre amunt pels barcelonistes. Lund es veu obligat a demanar temps mort. En la rotllana, el tècnic local els demana als seus jugadors més intensitat, però tot queda en una petició retòrica, perquè quan el matx es reprèn qui anota per dos cops és l’equip català, Cindric i Thiagus Petrus pel 6-12.

Els blaugranes deixen el partit decidit al descans

Lund opta per canviar de porter, Simon Mizera substitueix al que ha estat titular, Emil Kheri Imsgard. Tot i el canvi a la porteria, les coses no varien. Un parell de gols de Cindric eleven el marge foraster als set gols, 7-14, quan entrem en el darrer quart d’hora de la primera meitat. El tècnic malagueny ordena els primers canvis, amb l’entrada de Jonathan Carlsbogard i Luis Frade. Tot i un gol de Mem, els locals poden reduir el marge gràcies a un parell de gols, però els visitants no volen sorpreses i desfan el moment local a base de contundència en atac. Wanne i Aleix Gómez anoten un gol cadascú per l’11-17.

Ja amb Melvyn Richardson a pista, el marge torna als set gols després de l’anotat per Cindric. Ortega ordena l’entrada de Domen Makuc substituint a Cindric en la posició de central. El que primer fa el jove eslovè és perdre una pilota que permet als locals tornar a retallar el desavantatge, però altre cop els catalans es refan. Els gols anotats per Luis Frade, Haniel Langaro i Ludovic Fàbregas, fan arribar el marge culer fins als vuit gols, 13-21. Un altre cop es repeteix la seqüència. Pèrdua blaugrana i dos gols locals, abans que els anotats per Mem i Aleix Gómez, des dels set metres, tanquin el primer temps amb vuit gols de marge pels catalans, 15-23.

Els locals no poden superar el joc foraster

La segona part comença amb canvi a les dues porteries. A la local torna Imsgard, mentre que a la blaugrana, Gonzalo Pérez de Vargas entra per Nielsen. A més, Ortega canvia els dos extrems. A la dreta apareix Blaz Janc i a l’esquerre ho fa Aitor Ariño. Els dos jugaran tota la segona part.

El ritme blaugrana en atac es redueix un pèl, malgrat que Cindric torna a ser el central. La baixada de tensió no influeix perquè els visitants tornin a incrementar l’avantatge, que ara és de nou gols, després d’una aturada de Gonzalo i els gols anotats per N’Guessan, Aitor Ariño i Richardson pel 17-26. Els noruecs no canvien gens el que fan a pista i això, òbviament, ho aprofiten els visitants per ampliar la ferida. Entre Janc, N’Guessan i Fàbregas faran arribar la renda als onze gols, 18-29 amb un equip local que no té, ni les busca, solucions per superar a la defensa blaugrana ni a Gonzalo en darrera instància.

Fàbregas serà l’encarregat de mantenir el marge aconseguit amb un parell de gols, marca de la casa, 20-31. Renda que manté N’guessan. Després d’una pilota perduda per Cindric, Lund demana temps mort que no li servirà per canviar res de res, perquè es manté fidel al seu sistema. Els visitants tampoc forcen les coses i es limiten a mantenir el marge per tenir el matx sota control. Anoten Fàbregas, N’Guessan, Cindric pel 25-35. Una aturada de Gonzalo és el preludi d’un gol de Luis Frade per tornar als onze gols amunt, 25-36. Avantatge que es manté després d’un gol d’Ariño.

Els forasters acaben per destrossar la defensa local

Lund torna a fer el mateix que ha fet a la primera meitat, Mizera substitueix Imsgard a la porteria local. No cal dir que el canvi de porter no tindrà gaire repercussió en el matx. Una pilota perduda per Mem permet que els noruecs redueixen el desavantatge fins als nou gols, 28-37 quan entrem en els darrers deu minuts de joc.

Amb el matx completament decidit, tot sembla indicar que es mantindrà el marge fins al final dels 60 minuts de partit, però després d’un gol anotat per Cindric, en un set metres pels locals, executat per Tobias Grondahl, Gonzalo fa una doble aturada de molt mèrit. Amb Makuc altre cop al comandament de l’atac blaugrana, arriba un xut de Frade que va al pal.

Lund demana temps mort. La jugada local acaba amb pilota perduda i gol de Janc de contraatac. En el següent atac local, torna a passar el mateix, recuperació defensiva dels blaugranes i gol anota per Janc, 28-40. Anota Borzas, abans que els forasters, gràcies a una bona defensa, puguin anotar dos gols consecutius, Janc i Ariño, pel 29-42. Borzas farà el darrer gol local, que els forasters respondran amb gols de Langaro i Janc, abans que els anotats per Frade i el mateix Gonzalo, aprofitant que els noruecs juguen sense porter, posin la cirereta al pastís pel 30-46 amb el qual finalitza el matx. Merescudament, N’Guessan és anomenat com el MVP del matx.

EHF

Estadística