Relliscada blaugrana

Pocs cops una jugada exemplifica per si sola un partit, i avui ha estat una d’aquestes poques vegades. Amb el Barça perdent de dos punts, a onze segons de la fi, Rokas Jokubaitis captura el rebot defensiu, puja la pilota i quan arriba molt a prop de la pintura rival rellisca i perd la pilota. La jugada acaba amb falta personal de Nico Laprovittola. Aquest és el resum d’un matx que ha estat una veritable relliscada d’un Barça que haurà de treballar molt si vol fer una temporada brillant, perquè pel que avui s’ha vist, l’equip està a les beceroles del que per nom i qualitat dels seus jugadors pot arribar a oferir.

El Gran Canària de Jaka Lakovic, ha portat el comandament del matx gairebé els quaranta minuts, de fet s’ha jugat al que els grocs proposaven. Ritme alt i molta transició, aprofitant el mal que feia el joc interior local davant una fluixa defensa blaugrana.

Els visitants comencen dominant el primer període

Ja des del salt inicial s’ha pogut veure que les coses avui no serien fàcils pels forasters. Els triples de Ferran Bassas i John Shurna donaven una renda de quatre punts als locals, 6-2, amb la cistella blaugrana anotada en una esmaixada de Sertac Sanli. Entre Tomas Satoransky i altre cop Sanli poden capgirar el marcador que arribarà a ser 6-9 després d’un cop de palmell d’Àlex Abrines.

Reaccionen els canaris amb sis punts consecutius abans que cinc punts de Nikola Kalinic, dos tirs lliures i un triple, avancin altre cop als forasters, 12-14. El lleuger avantatge es mantindrà amb penes i fatigues amb un tir lliure de Kalinic i un altre de Jokubaitis, abans que els locals es tornin a avançar, 17-16. Un triple de Kyle Kuric torna a posar als blaugranes al davant. Marge que es manté gràcies a una jugada individual del base lituà, qui anota una safata quan sona la botzina, 19-21.

La fluixa defensa blaugrana permet als locals posar-se al davant

Malgrat un triple local, Nico Brussino, una jugada amb cistella i addicional d’Oscar Da Silva, mantenen als visitants al davant. Fa el mateix Jan Vesely amb una cistella al pal baix. El problema que tenen els blaugranes és que no hi ha continuïtat en el joc i això permet que els grocs mantinguin el matx on el volen. Un nou parcial local de 6-0, els posa al davant. Vesely és l’encarregat de reduir el marge amb una cistella, però quan pot empatar el matx des de la línia, falla un dels tirs lliures, fet que castiga AJ Slaughter amb un triple que augmenta el marge local als quatre punts, 33-29.

Ara l’atac blaugrana passarà per un mal moment amb pèrdues consecutives de Kuric i Sergi Martínez que per sort els locals no aprofitaran. Amb els illencs manant de sis punts, 35-29, un triple d’Abrines és respost per un altre de Bassas, però el mallorquí tornarà a anotar de tres, ara sense resposta del català, 38-35. Desavantatge que mantindrà altre cop amb un tir de tres, el mateix aler mallorquí, 41-38. La resposta local arriba de les mans d’Olek Balcerowski qui anotarà també un triple fent pujar la renda local als vuit punts, 46-38. La intensitat defensiva dels blaugranes és molt deficient i això ho estan aprofitant els homes de Lakovic. Una cistella de Jokubaitis mantindrà els vuit punts per sota quan s’arriba al descans, 48-40.

Els forasters no se’n surten

A l’inici de la segona meitat, el ritme de partit no varia. Kalinic anota de tres i Sanli també anota després de rebot ofensiu, però el marge no disminueix perquè Bassas torna a anotar de tres, 53-45. Tot no està perdut perquè Sanli es converteix en la referència en atac dels visitants. El pivot turc afegeix al seu compte vuit punts més, dos triples, i dos tirs lliures per deixar l’avantatge local en dos punts, 55-53. Un nou triple d’Abrines capgira el marcador, però l’avantatge visitant dura poc perquè Miquel Salvó anota un triple fora de guió.

Els forasters estan patint per la manca de continuïtat a la qual abans ens hem referit. El tècnic lituà prova de fer quelcom amb un canvi massiu, però les coses no acaben de rutllar. Les cistelles de Jokubaitis i Vesely i el triple que anota Satoransky, per l’únic que serveixen és per deixar el marge local en dos punts, 65-63, perquè ara el rebot defensiu és un problema. La cistella i addicional que anota Damien Inglis dona als locals cinc punts de renda, que es mantindran al final del període després que anoti Kuric i faci el mateix Balcerowski, 70-65 a manca del darrer quart.

Tot i la millora defensiva, els errors propis condemnen als blaugranes

L’inici del darrer capítol és decebedor per uns blaugranes que tan sols anotaran dos punts, Kalinic de tir lliure, en poc més de tres minuts de joc. Per sort, els locals tampoc estan encertats i quan Abrines anota un triple deixa el desavantatge blaugrana en cinc punts, 75-70. Ara si que la defensa visitant funciona amb certa intensitat i una cistella de Kalinic redueix a tres els punts de la renda local, 75-72.

Encara tot és possible. I més quan Sanli amb un cop de palmell deixa la renda local en un sol punt, 75-74. Els grocs ara senten la pressió i els visitants gràcies a una cistella de Laprovittola s’avancen d’un punt, 75-76. Queden 4.51 per la fi. Anota Inglis pels grocs després d’un rebot ofensiu, però Kuric manté als seus al davant, 77-78.

Després de cistella local, el següent atac blaugrana acaba malament i els grocs marxen de tres punts, 81-78. Jasikevicius demana un temps mort. Una esmaixada de Sanli redueix la ferida, però Inglis respon. Ara qui anota és Kalinic des de la línia, 83-82 abans que un triple de Shurna faci molt mal, 86-82. Un contraatac conduït per Jokubaitis torna a reduir la ferida, 86-84.

Arribem al moment clau del matx. Jokubaitis captura un rebot defensiu, puja la pilota fins que arriba a prop de la pintura, on com hem vist abans, relliscarà per perdre l’esfèrica. En la lluita per la recuperació li assenyalen falta a Laprovittola i la cosa acabarà amb dos tirs lliures anotats per Shurna a manca de dos segons, 88-84. Temps mort blaugrana que acaba en una falta sobre Laprovittola abans que es reprengui el joc. El de Morón anotarà un tir lliure i en fallarà el següent, però ja no passarà res més i el matx s’acaba sense que es torni a moure el marcador.

@FCBbasket

Estadística