La persistència blaugrana obté el premi de la victòria

En un partit més complicat del que diu el marcador, els blaugranes s’han pogut desfer dels eslovens en un magnífic tram final de partit. El Celje d’Alem Toskic, que la setmana passada havia guanyat al THW Kiel, arribava al Palau sense res a perdre perquè, òbviament, el gran favorit en el matx era l’equip català. El cert és que han fet un gran partit i no han acabat d’aconseguir la victòria per la gran feina de Dika Mem i un excel·lent defensa blaugrana en els últims 13 minuts de joc.

Els locals comencen bé

El matx començava amb un equip local encertat en els dos laterals. Timothey N’Guessan i Dika Mem posaven el 2-0 al lluminós. Tot semblava sota control, però els eslovens no tardarien a reaccionar. Una aturada de Yassine Belkaied a xut de Luka Cindric, el central titular blaugrana, permet que els visitants equilibrin el marcador, 2-2.

Entre Ludovic Fàbregas i Hampus Wanne tornen a obrir un lleuger forat que els forasters aniran trampejant fins que la defensa local recuperarà un parell de possessions i això permet que els gols que anoten altre cop Wanne, Cindric i Thiagus Petrus, culminant un contraatac, facin arribar la renda local als quatre gols, 7-3. Tot i un gol d’Aleks Vlah, els anotats per N’Guesssan i Fàbregas augmenten l’avantatge fins als cinc gols 9-4.

El partit a hores d’ara sembla força còmode per un Barça que no pateix gens. El marge torna a disminuir per una rematada al pal de N’Guessan, mentre que els forasters aprofiten les seves ocasions, 9-6. El marge es manté en els tres gols d’avantatge gràcies als anotats per Melvyn Richardson qui transforma dos de consecutius, 12-8. Gonzalo Pérez de Vargas que no està tenint un gran dia sota els pals li atura un set metres a Gasper Marguc, amb la mala sort que el rebuig el recupera l’eslovè per anotar el 12-9. El marge blaugrana s’estabilitza en els quatre gols de renda, gràcies als anotats per Luis Frade i Wanne, 14-10.

Apareixen els dubtes

Després d’un gol anotat per Blaz Janc, els locals entren en una fase de desconcert en atac que aprofitaran els eslovens per tornar a reduir la renda local. El tècnic blaugrana veient que l’equip comença a patir a l’hora de la creació de joc opta pel pla B, és a dir fer jugar a Domen Makuc de central. Els gols de Patrik Martinovic i Vlah deixen l’avantatge blaugrana en tan sols dos gols, 15-13.

Els locals que ara ho estaven passant una mica malament, es recuperen perquè poden connectar amb la línia de sis metres on Fàbregas és un valor segur. El seu gol seguit d’un anotat en transició per Aleix Gómez faran tornar a renda blaugrana als quatre gols, 17-13.

El germà de Blaz Janc, Mitja, fa el 17-14, abans que els gols de Mem i Wanne tornin a enlairar el marge local, 19-14. Vlah anota. El darrer atac local del primer temps és blaugrana.

A 20 segons pel descans, Carlos Ortega demana temps mort. La jugada acabarà en pèrdua de possessió que no té conseqüències al marcador perquè Gonzalo atura la rematada eslovena. 19-15 quan els dos equips marxen als vestidors.

La defensa barcelonista s’afluixa a l’inici de la segona meitat

Tot sembla, de color rosa per un Barça que ha estat força superior a l’eslovè. Però quan comença la segona meitat, les coses no són com eren. El que primer es detecta és una lleugera davallada en la intensitat defensiva. En un atac dels rivals, Gonzalo atura per dos cops rematades dels eslovens, en una extraordinària doble intervenció, però ara els homes de Toskic no tenen gaires problemes en superar la defensa local.

L’atac barcelonista continua una mica desconcertat tot i que s’ha tornat al pla A, posant altre cop a Cindric de cap d’operacions. Els gols d’Aleix Gómez, des dels set metres, Wanne i N’Guessan mantenen el marge aconseguit en la primera part, 22-18, però aquest avantatge durarà poc. Els forasters aprofitaran un xut fallat per N’Guessan i una pilota perduda per Cindric per reduir el marge català fins als dos gols, 22-20, i encara sort perquè Tadej Mazej falla incomprensiblement un llançament a porteria buida.

Ara la qüestió ja no és només la mala defensa que fan els locals sinó que en atac tampoc ho acaben de fer prou bé. Mem anota, però els visitants deixaran l’avantatge local en la mínima expressió després que anotin Stefan Zabic i Ante Ivankovic, 23-21.

Els eslovens són capaços de capgirar el marcador

Carlos Ortega no té més remei que demanar temps mort en el minut 9.04 de la segona part. El tècnic malagueny conscient que les coses no funcionen pren dues decisions. La primera, ordenar el canvi de porter, Emil Nielsen substitueix a Gonzalo, i la segona, optar pel pla C, posant a Janc de director de joc. En la primera jugada amb Janc de central, l’eslovè perd la pilota i això permet als rivals empatar el matx a 23. La situació comença a ser dramàtica. Dika Mem, conscient de com van les coses, decideix prendre les regnes de l’equip en atac. Seu és el 24-23. Empata Mazej i amb un jugador exclòs en les files visitants, Aleix Gómez no pot amb Belkaied en un tir des dels set metres. Un gol d’Ivankovic avança per primer cop en el matx als visitants, 24-25.

Amb l’equip local mig trencat, torna a ser Mem qui pren la responsabilitat, 25-25. Després d’una aturada en un set metres de Nielsen a xut de Marguc, Frade no pot amb Belkaied. Ortega veient que els seus tres primers plans no li han funcionat, opta pel pla D, Richardson ara és el central. Quan res no funciona, res millor que encomanar-se a Mem, 26-25. Els eslovens capgiraran el marcador, per una pèrdua de Richardson, amb gols de Matic Suholeznik i Ivankovic, 26-27. Una rematada molt forçada d’Aleix Gómez permet que els eslovens puguin ampliar la renda, però es trobaran amb un mur anomenat Nielsen.

Un temps mort dels visitants ho canviarà tot

Richardson fa el 27-27 tot just abans que Toskic demani temps mort de forma incomprensible, perquè les coses li estan anant bé al seu equip. Queden per jugar-se gairebé 14 minuts El temps mort, tindrà un efecte catàrtic pels blaugranes. La defensa local recupera la seva intensitat i això permet que Wanne de contraatac avanci als locals, 28-27. Després d’una nova recuperació defensiva, Jonathan Carlsbogard fa el 29-27. Amb la defensa treballant de valent, Haniel Langaro anota i el mateix fa Wanne de contraatac, 31-27.

En poc més de tres minuts el partit s’ha capgirat després de l’efecte bumerang del temps mort. Vlah anota un set metres, però Mem anotarà dos gols consecutius, 33-28 quan queden menys de set minuts de joc. Langaro amb dos gols més fa arribar la renda als sis gols, 35-29. Mazej rep una targeta vermella per una clara falta que els àrbitres consideren violenta i l’envien a la grada.

Ara mateix el Celje és un equip trencat per l’espinada. Nielsen atura i Aleix Gómez i Mem fan arribar el marge als nou gols, 38-29, que quedarà en vuit perquè Ivankovic anota el darrer gol del matx i Mem fa un llançament que surt fora, 38-30. Cal recordar que després del temps mort de Toskic, el parcial d’11-3 ha decidit un partit que estava empatat a 27.

@PBBMeritxell

Estadística