El Barça deixa escapar la Supercopa, en quedar-se sense resposta davant el joc interior blanc

Els blaugranes després de dominar tres quartes parts del partit, ha arribat a disposar d’un avantatge de dotze punts, 33-45, no ha pogut aturar l’embranzida dels blancs en el tram final del tercer període que els ha fet creure en la victòria. Els barcelonistes s’han refet, tot i els problemes que els generava el domini del joc interior de Walter Tavares i l’enorme diferència en les faltes personals, vint-i-set assenyalades als blaugranes i catorze als blancs.

El partit ha anat a la pròrroga, tot i que l’equip blanc ha passat trenta-tres cops per la línia, mentre que els blaugranes han disposat de vint tirs lliures. També s’ha de dir que els catalans han tirat menys i pitjor des de la línia. En el temps afegit, l’encert blanc en el tir lliure ha estat decisiu.

Sertac Sanli es posa el vestit de superheroi en un inici espectacular

El matx començava força igualat. També en els errors. L’inici de Sertac Sanli ha estat imponent. El turc era la referència del seu equip en atac. Els primers onze punts dels blaugranes eren signats pel pivot turc. Els homes de Sarunas Jasikevicius han començat amb problemes en el rebot defensiu, però la bona defensa que feien minimitzava l’atac blanc, 13-11, després del primer triple de Sanli.

Tavares es convertia en un malson. Saras no ha trobat encara l’antídot per evitar la intimidació que provoca el de Cap Verd, tant en defensa com en atac. Tot i els evidents entrebancs, una cistella de Rokas Jokubaitis, els primers dels blaugranes d’algun que no fos Sanli, empaten el matx a 13. Jan Vesely amb una esmaixada torna a empatar el matx, ara a 15, abans que la inevitable cistella de Tavares doni el primer quart als avui locals, 17-15.

La millora en defensa dels blaugranes els permet dominar a la mitja part

El segon quart comença amb tres tirs lliures consecutius fallats per Nikola Kalinic, com s’han trobat a faltar aquests tirs lliures al final del temps reglamentari. Millora el rebot defensiu culer, i això fa que entre Vesely, una cistella de Kalinic després de rebot ofensiu i dos punts de Rokas Jokubaitis posin als blaugranes al davant, 17-21. Temps mort immediat demanat per Jesús Mateo.

Tot i la pausa, els avui forasters continuen a la seva, triple de Kyle Kuric i dos tirs lliures transformats per Àlex Abrines per mantenir els cinc punts amunt, 21-26. La defensa treballa bé i entre Vesely i un triple de Kuric augmenten el marge blaugrana, ara als vuit punts, 23-31. De nou Mateo talla el partit. Ara qui falla dos tirs lliures és Vesely, que també es trobaran a faltar al final.

Un parell d’espectaculars taps del pivot hongarès sobre Guerschon Yabusele i Sergio Llull, serveixen per mantenir els vuit amunt després de dos tirs lliures transformats per Abrines, 25-33. Marge que mantindrà Kuric i que més tard ampliarà Kalinic a l’anotar culminant una contra pel 27-37. Una cistella de Dzanan Musa, el millor dels blancs en el primer temps, deixa el 29-37 amb el qual marxen els dos equips als vestidors.

Malgrat començar bé la segona meitat, els barcelonistes es descomponen al final del tercer quart

L’inici de la segona meitat dels blaugranes és excel·lent. Perfectes en defensa, dues cistelles de Sanli i una de Nico Laprovittola, bon partit del de Morón, porten el marge català als 12 punts, 31-43. Marge que mantindrà altre cop Sanli. La renda es reduirà una mica perquè Vesely fallarà un tir addicional,36-4. Ai aquests tirs lliures fallats….. Mateo torna a tallar el matx.

El jugador que manté el tipus per part blanca és Musa, qui anotarà un parell de cistelles, arribant als 16 punts anotats, que seran l’inici de l’embranzida blanca a la qual ens referíem al començament. Embranzida que els blaugranes no saben aturar tot i passar per la banqueta.

Laprovittola anotarà els únics dos punts blaugranes en els darrers 3.54 del tercer capítol. Per part blanca tot el contrari. S’afegeix a la festa Llull amb dos triples seguits que capgiren el marcador, 50-49. Quan arriba el temps mort demanat per Saras, ja és massa tard. L’atac blaugrana ara és un desastre i Llull anota el seu darrer triple del partit pel 55-49 amb el qual s’arriba als darrers deu minuts reglamentaris.

Els blaugranes reaccionen

Els blaugranes semblen fora del partit, però revifen gràcies a un immens Sanli qui anotarà quatre punts, dos de tir lliure que afegits als quatre que aporta Kalinic, dos també des de la línia, deixen el matx en un puny, 58-57. La defensa blaugrana ha despertat i després d’una recuperació defensiva, Kuric culmina un contraatac per posar als seus al davant de nou, 58-59. A 6.31 Sanli comet la seva quarta falta personal. L’otomà ha de marxar a la banqueta, substituït per Vesely. L’equip torna a avançar-se al marcador, però un triple de Jokubaitis posa al Barça al davant, 61-62.

El matx està sent un frec a frec. Un nou triple, ara de Mike Tobey dona dos punts de renda als avui visitants, 63-65. Ara els blancs busquen i troben a Tavares qui fa i desfà a plaer dins la pintura. El Barça resisteix, gràcies als tirs lliures, Tobey i Laprovittola empaten el matx a 69. Queden 1.50 per la fi. L’equip blanc continua buscant desesperadament a Tavares i el de Cap Verd anota dos tirs lliures per avançar als seus. Una esmaixada de Kalinic empata el matx a 71. La darrera possessió és blanca, però Gabriel Deck falla el triple impossible que prova enviant el matx a la pròrroga.

A la pròrroga, el superior joc interior dels blancs s’acaba imposant

El temps afegit comença fatal pels blaugranes. Una falta sobre Musa provoca una protesta d’un Jasikevicius, que no ha pogut escollir pitjor moment per protestar. Llull transforma el tir lliure. Musa anotarà un dels dos tirs lliures de la falta rebuda, pel 73-71. Un triple de Laprovittola avança als blaugranes, 73-74. Avantatge que el de Morón s’encarrega de mantenir, 75-76.

El matx torna a ser un frec a frec. El domini al marcador passa a mans blanques perquè, després d’una cistella de Llull, Tavares li posa un tap a Kalinic i acaba rebent falta personal. Els dos tirs lliures els transforma el de Cap Verd pel 79-76. Anota Tobey de cop de palmell, mentre que Jokubiatis anota una cistella per mantenir el punt de renda dels blancs, 81-80.

Una recuperació blaugrana acaba en tirs lliures de Laprovittola qui falla el primer, 81-81. L’empat es manté, després de cistella de Jokubaitis, fins que Yabusele transforma els dos tirs lliures que avançaran de forma definitiva a l’equip blanc, 85-83. Un triple desesperat de Laprovittola toca el ferro i la jugada acabarà en dos tirs lliures transformats per Deck, 87-83. Sanli falla al llançar a cistella i a dos segons pel final fa la seva cinquena falta personal. Deck no falla els tirs lliures pel definitiu 89-83. No hi ha temps per més i el partit s’acaba amb derrota blaugrana.

@PBBMeritxell

Estadística