Una molt bona segona meitat permet aconseguir als blaugranes una clara victòria

Una gran segona part dona la victòria al Barça a la semifinal de la Supercopa ACB. Els blaugranes han sortit molt encertats en els triples, però la seva fluixa defensa els ha perjudicat força fins al punt de permetre la reacció verd-i-negra. El domini dels badalonins tant del joc com al marcador ha durat fins al descans. Saras Jasikevicius ha estat capaç d’alliçonar prou els seus homes que han sortit a la represa molt més intensos en defensa. A més ha aparegut un imperial Nico Laprovittola qui ha estat molt encertat en el triple. Tot plegat ha fet impossible qualsevol nova reacció del rival.

Tot i l’encert blaugrana inicial en el triple, els verds-i-negres capgiren el marcador

Com hem dit, el matx començava amb un Barça encertat en el triple. El primer era del de Morón seguit de dos d’Àlex Abrines i entremig un de Tomas Saroransky que portaven als blaugranes a dominar de set punts, malgrat un triple de Kyle Guy, 12-5. Tot i l’avantatge, en defensa no es feien les coses bé. Entre la pèrdua del control del rebot defensiu i la poca predisposició dels barcelonistes a buscar en atac el joc interior, permeten als de Badalona capgirar en un tres i no res el resultat. 12-16 després dels triples anotats per Henry Ellenson i Guy, a més de cistella i addicional de Joel Parra.

La reacció del Barça, arriba amb cistelles de Sergi Martínez, després de rebot ofensiu, i de Nikola Kalinic, que deixen el marge dels avui visitants en un sol punt, 16-17. Un triple de Pau Riba torna a enfilar el marge badaloní als quatre punts, 16-20. Avantatge que es mantindrà al final del primer quart amb dos punts més per cada equip, els blaugranes aconseguits des del tir lliure per Sergi Martínez, 18-22.

Malgrat que els barcelonistes intenten refer-se, el Joventut domina el segon període

El segon quart comença amb la mateixa tònica, fluixa defensa dels avui locals i encert verd-i-negre en atac. Un triple d’Andrés Feliz els dona set punts de renda, 18-25. Reaccionen els culers amb dos tirs lliures de Rokas Jokubaitis i un triple de Cory Higgins pel 23-25. També es produeix una momentània millora defensiva que permet ajustar el marcador, malgrat fallar un parell de triples fallats, 28-29 després del segon triple de la nit de Laprovittola i una cistella de Jokubaitis. Una pilota perduda del base lituà acaba amb tres tirs lliures convertits per Guy pel 28-34.

Després d’una cistella de Jokubaitis, bons minuts del lituà, un tir lliure fallat per Kalinic ajuda al fet que el desavantatge blaugrana arribi als vuit punts, 31-39 després de cistella i addicional anotats per Ellenson.

La complicada situació queda resolta de moment gràcies als triples anotats per Mike Tobey i Laprovittola, obligant a Duran ha de demanar temps mort perquè de nou el marcador s’ha ajustat, 37-39.

Després de passar per la banqueta, els blaugranes fallen un parell de triples, ampliant-se altre cop la renda badalonina, 37-43. Tot i els evidents problemes en atac patits pels avui locals, una bona jugada defensiva d’Higgins li permet acabar la contra, però un triple de Ribas sense resposta blaugrana deixa el marge badaloní en set punts, 39-46, quan acaba la primera part.

La millora defensiva i l’encert de Laprovittola en el triple, són les claus de la revifada blaugrana

Els segons 20 minuts comencen amb un canvi d’intensitat defensiva dels blaugranes. Ara no permeten tirs còmodes, es millora en el rebot defensiu i en atac no fallen. Dos triples de Laprovittola i una cistella de Satoransky culminant un contraatac capgiren el marcador, 47-46. El temps que demana Duran li serveix de poc perquè arriba el sisè triple de la nit del de Morón, 50-46.

Intenten reaccionar els de la costa, tot i una cistella de Satoransky, un triple de Parra ajusta el marcador, 52-51, però tot queda en res per una nova embranzida culer. Dos tirs lliures del base argentí, un tercer tir lliure, per tècnica a Duran, també convertit per Laprovittola i una cistella de Sertac Sanli fan arribar el marge als 6 punts, 57-51. Avantatge que es manté amb un nou triple, el setè, del de Morón, 60-54. Una altra cistella de tres punts, aquesta de Kalinic, fa arribar la renda als 9 punts, 63-54. Marge que Sanli, primer des de la línia i més tard amb un triple, amplia fins als onze punts, 68-57. Acabant-se el quart amb tres punts més pels de Badalona pel 68-60.

Els blaugranes amplien el seu avantatge per encarar el tram final del partit amb comoditat

Ja en el darrer període, Jokubaitis recupera la pilota per augmentar l’avantatge als deu punts, 70-60. En ple descontrol de l’atac badaloní, una cistella després de rebot ofensiu de Sanli augmenta el marge fins als dotze punts, 72-60. La recuperació badalonina és ja una quimera. Ho confirmen els triples de Sanli i Tobey i un contraatac de Laprovittola 80-63 a 6.30 per la fi.

Un temps mort de Duran vol revifar als seus, però això no passarà. En canvi, qui anota un tir lliure és Martínez, abans que un altre triple, aquest d’Oriol Paulí ampliïn el marge culer fins als 22 punts, 87-65.

Queden 4.30 per la fi del matx, però no hi discussió possible. L’únic que poden fer els verds-i-negres és maquillar un pèl el resultat aprofitant una baixada de tensió dels avui locals. Una cistella de James Nnaji i un contraatac de Paulí posen el punt final a l’anotació blaugrana pel 91-74 final.

@PBBMeritxell

Estadística