Gran victòria del Barça en la reedició de la darrera final de l’EHF Champions League

En un Palau Blaugrana que recordava al de les grans ocasions, no era per menys perquè es repetia la darrera final de l’EHF Champions League, el Barça de Carlos Ortega ha aconseguit una victòria de prestigi davant el Kielce polonès.

Les dues parts han estat molt similars. Al començament domini visitant amb resposta local demolidora que ha acabat per assolir una victòria que la temporada passada tan sols es va aconseguir en la final i pels llançaments des dels set metres, després d’acabar empatats, tant el temps reglamentari com la pròrroga. Avui ha estat diferent.

Tot i un bon inici visitant, els blaugranes reaccionen

Com hem dit, els visitants començaven forts. Una pilota perduda per Blaz Janc permetia una petita escapada polonesa, 0-2, després dels gols anotats per Artsem Karalek i Szymon Sicko. La reacció local no s’ha fet esperar. Un set metres d’Aleix Gomez i els gols de Dika Mem i Ludovic Fàbregas capgiraven el marcador, 3-2. L’avantatge local la manté Mem, excels en aquesta fase del matx, però els polonesos aprofiten que els blaugranes pateixen el càstig d’un parell d’exclusions per obtenir un parcial 0-3 que els torna a posar al davant.

Els atacs locals no acaben d’assentar-se i a més Andreas Woll, el porter polonès està fent un gran partit. Després del 5-6 anotat per Timothey N’Guessan, tot i que el francès també és exclòs, serà Melvyn Richardson qui empati el matx a 6. Com ja s’esperava el partit estava sent molt igualat. S’avancen els forasters abans que els gols de Mem i Fàbregas tornin a posar als locals al davant, 8-7. Les coses es mantindran igualades fins a l’empat a 10 amb els gols blaugranes anotats pel mateix Fàbregas i Hampus Wanne.

Els locals pateixen una nova exclusió, en aquest cas Thiagus Petrus, fet que no impedeix que els barcelonistes trobin la manera de fer arribar la pilota a Fàbregas perquè el francès amb dos gols obri forat al marcador per primer cop pels de casa, 12-10. Una exclusió de Nedim Remili, l’aprofiten els locals per augmentar la renda gràcies a un gol d’Aleix Gómez amb Wolff arribant tard a l’àrea, 13-10.

Els locals aprofiten uns molt bons minuts d’Emil Nielsen per obrir forat al marcador

El botí dels blaugranes els hi dura poc perquè els polonesos no estan disposats a permetre que el forat es mantingui. Entre Sicko i Arkadiusz Moryto retallen el marge local que torna a créixer amb un gol de Mem, 14-12. Talant Dujshebaev opta per canviar de porter, Mateusz Kornecki substitueix a Wolff. Amb Emil Nielsen aturant gairebé tot el que proven els visitants, els gols d’Aleix Gómez, des dels set metres, i N’Guessan serveixen per tornar a ampliar la renda local, 16-13.

Nielsen es converteix en l’heroi blaugrana al fer una espectacular doble aturada en un set metres executat per Moryto i això fa que el gol anotat per Luka Cindric porti el marge local, per primer cop en el partit, als quatre gols, 17-13. Marge que s’amplia encara més perquè Nielsen torna a aturar un set metres, ara a Sicko, mentre que N’Guessan no falla i anota el 18-13 a 11 segons pel descans. Dujshebaev demana un temps mort per gestionar els darrers 10 segons del primer temps, però l’atac visitant s’estavella en un inspirat Nielsen que fins i tot està a punt de fer un gol de porteria a porteria, però falla pel molt poc, 18-13 al descans.

Els polonesos tornen a reaccionar

La segona part comença amb Nielsen sota els pals locals, mentre que per part polonesa torna Wolff a ser el porter. Una nova aturada del porter danès permet que Mem faci arribar el marge català als sis gols, 19-13. Però això serà un miratge perquè de cop i volta es fonen els llums a l’equip blaugrana. L’atac visitant és més punyent, mentre que els locals entren en una fase de desconcert.

Tot comença en un set metres que Aleix Gómez envia al pal, posteriorment Aitor Ariño no pot amb Wolff en dues rematades gairebé consecutives. Els dos equips rivalitzen en pèrdues de pilotes que perjudiquen més als locals. En poc més de vuit minuts els visitants han fet un parcial 0-4 que els torna a la vida quan estaven molt tocats. Una exclusió de Karalek l’aprofita N’Guessan per trencar la mala ratxa atacant dels locals, 20-17. Avantatge que mantindrà Aleix Gómez des dels set metres. Els polonesos faran un altre parcial, ara de 0-2, per ajustar encara més el marcador, 21-20.

Després d’un temps mort arriba l’embranzida blaugrana

El tècnic blaugrana ha de demanar un temps mort per recompondre la situació. Gonzalo Pérez de Vargas substitueix Nielsen, qui ara està menys encertat que en els primers trenta minuts. Anota Blaz Janc abans que Benoit Kounkoud estavelli una pilota a la cara de Gonzalo. El jugador francès és òbviament exclòs i això permet que Luis Frade anoti el 23-20.

Estem ja en els darrers 15 minuts de l’enfrontament. Una aturada de Gonzalo, recuperat de la pilotada rebuda, precedeix al 24-20 anotat per Richardson. Renda que mantindran entre Cindric i el mateix Richardson, 26-22. Tornen a reaccionar els polonesos, amb Frade rebent una targeta vermella per una acció prou dura segons el criteri arbitral. Entre Alex Dujshebaev i Moryto retallen el marge local fins al 26-24. L’exclusió d’Igor Karacic permetrà que els gols d’Aleix Gómez, des dels set metres, i Fàbregas portin el marge català als tres gols, 28-25.

Una nova aturada de Gonzalo, permet que Haniel Langaro ampliï el marge fins al 29-25 quan queden menys de cinc minuts de joc. El marge es manté amb un gol de Wanne de contraatac, abans que des dels set metres, Karacic superi a Gonzalo pel 30-27. Després d’una aturada de Wolff a xut de Cindric, l’equipo foraster, retalla encara més el marge local amb un gol de Moryto, 30-28. A 49 segons per la fi Cindric anota i encara hi ha temps per una recuperació defensiva dels locals que precedeix a un gol de Wanne pel 32-28 final, que queda certificat amb una darrera aturada de Gonzalo.

@PBBMeritxell

Estadística