Una bona segona part dona als blaugranes el seu primer títol de la temporada

El Barça s’ha emportat la seva 23a Lliga Catalana després d’un partit que els verds-i-negres han dominat, menys una estoneta a l’inici del segon període, pràcticament fins que a manca de poc més de dos minuts pel descans, els blaugranes han aconseguit un parcial 0-10 que ha capgirat de forma definitiva la marxa del marcador. A partir d’aquí, els homes de Saras Jasikevicius han estat els que han dominat amb certa solvència el partit, arribant a guanyar de 12 punts. Liderats per un brillant Nikola Kalinic, s’han acabat per endur-se la victòria sense donar opcions a un rival voluntariós que finalment ha hagut d’acotar el cap.

Els badalonins dominen el primer quart

El matx començava amb un Joventut força endollat en el seu joc interior. Un triple de Sertac Sanli capgirava la cistella inicial d’Ante Tomic. Però era un miratge perquè els de Badalona faran un parcial 12-2, amb la cistella blaugrana anotada per Cory Higgins, que els donaria un marge de 9 punts, 14-5 amb Henry Ellenson anotant des de més enllà del 6,75.

El tècnic blaugrana ha de tallar el partit perquè les coses no van bé. Amb el cinc inicial assegut a la banqueta, els blaugranes reaccionen. Els punts que aporten Mike Tobey i Kyle Kuric, aquest amb un triple, són un petit bàlsam perquè l’atac blaugrana no acaba de funcionar. En defensa tampoc es fa una bona feina i els rivals anoten amb certa facilitat.

Després d’un triple de Guillem Vives, el marge dels avui locals s’enfila altre cop als nou punts, 19-10. Després d’una esmaixada de Jan Vesely, una clara falta antiesportiva de Pau Ribas sobre Àlex Abrines ofereix una oportunitat que els blaugranes no desaprofitaran. Als dos tirs lliures anotats pel mallorquí s’han d’afegir una cistella i un tir addicional aportats per Nico Laprovittola. De tot plegat el marcador s’ajusta, 19-17 quan queden poc més de set segons al primer quart. El poc que queda, ho aprofitarà Andrés Féliz per anotar el 21-17 que hi ha al lluminós quan s’acaba el primer quart.

Un parcial pels blaugranes de 0-10, capgira el signe del matx

Els avui forasters surten a pista a l’inici del segon període amb les coses clares. Augmenten la intensitat defensiva i això els permet donar la volta al marcador. Entre una esmaixada de Vesely, dues cistelles de Kuric i una esmaixada d’Abrines culminant una contra, els homes de Jasikevicius es posaran al davant, 23-25. El domini barcelonista al marcador durarà de Nadal a Sant Esteve perquè una cistella amb addicional transformat per Tomic torna a avançar als de la costa. Un cop de palmell d’Oriol Paulí torna a capgirar el lluminós, però els àrbitres xiularan una falta antiesportiva a Vesely que aprofitaran els verds-i-negres per tornar a obrir forat al lluminós, 32-27.

El Barça continua anant de corcoll perquè si en atac les coses no es fan malament, en defensa no es treballa prou bé. Tot i les cistelles d’Abrines i Sanli, els badalonins continuen manant a l’electrònic, 37-31 després de cistella i addicional del seu màxim anotador Simon Birgander. A menys de tres minuts per la mitja part hi haurà un canvi en el partit que serà transcendental. La defensa barcelonista fa un pas endavant, alhora que es tanca el rebot defensiu i en atac apareix un immens Abrines. Els seus dos triples consecutius és el toc de corneta que els seus companys esperaven. Rokas Jokubaitis anota un sol tir lliure, mentre que Sanli anota una esmaixada i el tir addicional per completar el 0-10 al qual ens referíem al començament, i que deixa el 37-41 al marcador quan s’arriba al descans.

Tot i els intents dels rivals, els homes de Jasikevicius dominen el tercer període

Els verds-i-negres surten a la represa amb ganes de capgirar el marcador, però els barcelonistes no sols no ho permeten sinó que, gràcies a una cistella de Sanli, un triple d’Higgins i una cistella de Jokubaitis culminant un contraatac, amplien la seva renda fins als set punts, 41-48. Un triple de Kyle Guy obre la porta a l’esperança dels avui locals, però una esmaixada de Tobey talla de moment la reacció costanera, 44-50.

Els homes de Carles Duran aprofitaran una davallada en el rebot defensiu blaugrana per apropar-se en el marcador, 48-50, però la resposta immediata de Sanli, Higgins i un triple de Jokubaitis desfà l’esperança verd-i-negra, 48-57 a 5.01 per la fi del tercer període.

Un temps mort de Duran vol tallar la ratxa blaugrana, però això no passa, perquè ara l’atac barcelonista és prou fluid. Anota Jokubaitis abans d’un triple de Kuric i d’una cistella de Vesely després de rebot ofensiu, 52-64 a 2.25 per la fi del quart.

Kalinic, inèdit fins al moment pel que fa a l’anotació, transforma un parell de tirs lliures per mantenir la renda de dotze punts que quedarà retallada en cinc punts gràcies a una cistella d’Albert Ventura i a cistella i addicional de Birgander. Kalinic anota la seva primera cistella en joc per deixar el 59-68 amb el qual s’acaba el tercer període.

Nikola Kalinic, clau en la victòria blaugrana

El darrer capítol comença amb una cistella d’Oscar Da Silva en la qual rep una clara falta que no és assenyalada per cap dels àrbitres. Això provoca una resposta airada de Jasikevicius que rep la falta tècnica habitual de gairebé tots els partits. L’avinentesa serà aprofitada per Guy per anotar el tir lliure i un triple per deixar la renda blaugrana en set punts, 63-70. Els barcelonistes aturen la possible sagnia gràcies a dos tirs lliures de Kalinic i un triple de Laprovittola per tornar als 12 punts de renda, 63-75. Guy insisteix amb un altre triple, però les coses no canvien gaire perquè el base de Morón anota dos tirs lliures, 66-77.

Si el Joventut, obligat per les circumstàncies, ha de pujar la intensitat defensiva, els blaugranes fan el mateix. Els badalonins rebaixen el marge dels avui forasters, abans que Laprovittola faci tornar els nou punts de renda, 70-79. Un triple de Ribas dona esperances als seus, que es veuran esvaïdes quan anota Kalinic, 73-81 a 4.38 per la fi. El de Subotica es convertirà en un malson pels rivals perquè de les seves mans sortiran dos tirs lliures i un triple pel 77-86 a 3.23.

Ara el control de la situació és totalment blaugrana. Féliz rep una falta tècnica que Higgins desaprofita així com el primer dels tirs lliures dels quals disposa. Una cistella de Laprovittola fa tornar el doble dígit a la renda blaugrana, 79-89. Un triple de Vives serà la darrera esperança verd-i-negra que quedarà desfeta des de la línia per Kalinic a 1.43 per la fi, 82-91. Els intents de triple desesperats primer d’Ellenson i més tard de Ribas s’hi suma una falta tècnica assenyalada al mateix Ribas que Kuric transforma pel definitiu 82-92 amb el qual s’acaba el matx.

Felicitats, CAMPIONS!!!!

@FCBbasket