El Barça supera amb claredat al Girona

Després d’un partit un pèl irregular, amb bons moments i d’altres no tant, el Barça s’ha classificat per la final de la 43a edició de la Lliga Catalana de Bàsquet. L’equip blaugrana presentava els seus sis nous jugadors que han tingut en línies generals on bon debut.

Amb les baixes de Sertac Sanli, Cory Higgins i Nikola Mirotic, l’equip dirigit per Sarunas Jasikevicius ha fet uns bons segons quarts de cada part, per imposar-se amb solvència davant el Girona d’Aito Garcia Reneses. El jugador que ha estat determinant per l’equip blaugrana ha estat un excel·lent Rokas Jokubaitis qui a part d’anotar ha dirigit amb mà ferma l’equip.

Els blaugranes reaccionen a un bon inici gironí

El cinc inicial blaugrana mostrava per on poden anar les coses enguany. Amb tres jugadors dels nouvinguts a pista, les coses no començaven gaire bé. Tot i la cistella inicial de Tomas Satoranski, els homes d’Aíto capgiraven molt aviat el marcador amb un parcial 0-9, amb Dusan Miletic com jugador destacat pels gironins. Els blaugranes no tarden a reaccionar aprofitant el seu domini en el rebot defensiu i l’encert en el triple. Els tres tirs de tres punts anotats per Satoranski, Oscar da Silva i Nico Laprovitola, als quals s’hi sumen un punt de tir lliure de Jan Vesely i una nova cistella de Da Silva, configuren un parcial 12-0 que desfà l’avantatge del rival, 14-9.

La renda es manté després d’una cistella de Jokubaitis, que ha entrat fa poquet substituint al base hongarès, abans que un triple d’Ondrej Hanzlink la deixi en només dos punts, 16-14. Després que els homes d’Aíto empatin el matx, una cistella de James Nnaji, fallant el tir addicional, torna a avançar als blaugranes. Mike Tobey, l’americà amb passaport eslovè mostra la seva vàlua. En un final de quart esplèndid, anota les darreres dues cistelles del quart pel 22-16 amb què s’arriba al final del període.

Rokas Jokubaitis lidera un Barça força consistent

L’inici del segon quart continuarà amb la mateixa tònica. Amb Jokubaitis als comandaments, l’equip avui local jugarà prou bé. Fins al punt d’augmentar la seva renda fins als 10 punts després de cistella i addicional del base lituà, triple de Kyle Kuric, cistella de Vesely i triple de Satoranski, 33-23. Tot i entrar en una fase no massa brillant en atac, els blaugranes gairebé mantenen l’avantatge gràcies a una cistella de Vesely i un nou triple de Satoranski, 38-29.

Els gironins volen reaccionar, però les cistelles d’Oriol Paulí i Laprovittola, aquesta amb addicional, fan que l’avantatge dels avui locals es mantingui en els vuit punts, 43-35. Marge que serà al mateix al descans després d’una cistella de Nnaji amb rebot ofensiu inclòs, 45-33,

Als barcelonistes se’ls apaguen els llums a l’inici del tercer període

La sortida blaugrana a la segona meitat ens ha recordat al que es va viure en molts partits la temporada anterior. Desconnexió total dels blaugranes en atac i el rival fent més o menys el que vol sense massa oposició. De fet, els de Jasikevicius anotaran tan sols un triple de Kalinic en gairebé 4 minuts de joc i això permet que el Girona arribi a empatar a 48. Un tir lliure del mateix Kalinic torna a avançar als seus, mentre que una cistella de Jokubaitis, qui ha tornat a entrar per Satoranski, deixa el marge en 3 punts, 51-48.

Ara qui pateix força per anotar és l’equip gironí, fet que aprofiten els blaugranes per ampliar el marge altre cop. Triple d’Àlex Abrines, 54-48. Després d’un nou triple de Jokubaitis, els homes d’Aíto poden retallar el marge blaugrana després de cistella i addicional transformat per Éric Vila, 57-55. Un triple de Tobey talla la ratxa rival tornant als cinc punts amunt. Aquests cinc punts quedaran retallats després d’un triple de MIletic, 60-58.

El tram final del tercer quart serà blaugrana. Amb el Girona estavellant-se contra la defensa barcelonista, que continua dominant el seu rebot defensiu, una cistella de Satoranski, un punt de Vesely i un triple de Tobey deixen el 66-59 que hi ha al marcador a manca del darrer període.

Els homes de Jasikevicius no donen cap opció a l’equip gironí

Entre una cistella de Vesely i un triple de Laprovittola, el marge blaugrana torna als deu punts, 71-61. Això provoca un curtcircuit en l’atac gironí. De nou ho passa malament davant la defensa blaugrana, que permet als de Jasikevicius arribar als 15 punts de renda. Cistella de Vesely i triple d’Abrines pel 76-61. Un triple afortunat de Quino Colom vol tallar la ratxa blaugrana, però una cistella amb addicional de Kalinic la fan tornar, 79-64.

Queden 6.15 per jugar-se i Aíto, veient que les coses no els hi van bé, demana temps mort. Els gironins reaccionaran amb quatre punts seguits, que són contrarestats per un nou triple d’Abrines, 82-68, dins ja dels darrers cinc minuts de partit.

Els homes d’Aíto ho intenten, amb més voluntat que encert, però dos tirs lliures de Jokubaitis i un alley-hoop entre el lituà i Nnaji mantenen, gairebé, el marge blaugrana, 86-73.

Anoten els gironins, abans que Saras Jasikevicius demani un temps mort a 1.42 pel final. Ara qui fa un alley-hoop és Da Silva a passi de Michael Caicedo pel 88-75. Els gironins abans que acabi el matx reduiran el desavantatge aprofitant dos tirs lliures fallats per Nnaji pel 88-77 final amb el qual acaba el matx.

@FCBbasket