El Barça comença molt bé la trentena edició de l’EHF Champions League

Una gran segona meitat, amb un Emil Nielsen molt encertat, ha estat la clau de la victòria blaugrana aconseguida al Pick Arena de Szeged. Els homes de Carlos Ortega que havien començat molt forts el matx, han passat, en un tram de la primera meitat, per uns moments de certa debilitat. Molt castigats per les exclusions i un criteri arbitral com a mínim curiós. A partir del canvi a la porteria, avui Gonzalo Pérez de Vargas no era el mur que acostuma a ser, l’equip ha millorat en defensa i a més ha recuperat la confiança en atac. Tot plegat feia que s’arribes al descans només perdent d’un gol, 15-14.

I com hem dit la segona meitat ha estat una altra cosa. Els visitants, liderats pels quatre mosqueters, Ludovic Fàbregas,Timothey N’Guesan, Melvyn Richardson i Dika Mem, no han donat cap opció als homes dirigits des de la banqueta per un desesperat Juan Carlos Pastor.

Els visitants, tot i un bon inici, pateixen molt

Com hem dit, el matx començava amb els forasters molt endollats, sobretot en atac. Els gols de Richardson, N’Guessan, qui anotava un parell, Domen Makuc i Fàbregas posaven als forasters dominant d’un gol, 4-5, tot i les exclusions que estaven patint. Recordem que Mem havia estat exclòs al cap de 53 segons de partit.

La ja coneguda baixa de Luka Cindric, amb els seus eterns problemes físics, era solucionada pel tècnic malagueny del Barça fent jugar primer a Makuc de central i més tard fent jugar a Blaz Janc en aquesta important posició.

Quan el matx semblava sota control, l’atac blaugrana comença a fer figa. Mirko Alilovic ara és un mur infranquejable a la porteria local. Fins i tot li aturarà un set metres a Aleix Gómez, mentre que en defensa Gonzalo, amb molt poca ajuda dels companys, tan sols toca un parell de pilotes. De cop i volta, amb un Richard Bodo i un Dean Bombac sensacionals, els hongaresos marxen de 5 gols, 10-5. Anota per fi Richardson, els catalans havien estat 8 minuts 28 segons sense anotar, però el marge local no es redueix, 11-6. En el minut 16.30 Ortega decideix fer el canvi de porter.

L’entrada de Nielsen canvia les coses

Nielsen entra per Gonzalo i les coses canvien. Els locals perdran un parell de pilotes recuperades per la primera línia blaugrana i els gols anotats per Mem, N’Guessan i ara si des dels 7 metres, per Aleix Gómez obliguen Pastor a demanar un temps mort perquè es veu a venir el drama, 11-9. L’avantatge local es mantindrà uns minuts més, amb els gols blaugranes anotats per Thiagus Petrus, un incunable com tots els seus, Mem i Aleix Gómez, ara infalible des dels set metres, 14-12.

Un parell d’aturades de Nielsen permeten que el gol anotat per Jonathan Carlsbogard deixi el desavantatge en la mínima expressió, 14-13. Mem anotarà el 15-14 i una recuperació defensiva forastera no acaba amb empat a 15 perquè Hampus Wanne trepitja l’àrea abans de superar a Alilovic. Amb el 15-14 al lluminós s’arriba al descans.

La defensa de la primera línia blaugrana serà clau

Tot i que els blaugranes comencen la segona part amb un jugador menys, Aleix Gómez ha estat exclòs per peus a 37 segons de la fi dels primers 30 minuts, els blaugranes són capaços d’empatar primer a 15 i més tard a 16, amb gols anotats per Fàbregas i Richardson. Bodo, amb les seves assistències continua fent mal, com també en fa Bence Banhidi, per donar dos gols de renda pels locals, 18-16.

Mem i Fàbregas mantenen les coses mig controlades, 19-18, tot just abans d’una nova exclusió ara de Fàbregas. Tot i això, els blaugranes defensen de manera excepcional i els dos gols que anota Richardson, tornen a posar al Barça al davant, 19-20, fet que no passava des del 4-5 del començament.

Pastor decideix fer com Ortega i decideix canviar de porter, Roland Mikler entra per Alilovic. Tot i el canvi a la porteria local, entre Aleix Gómez i Mem, fan arribar la renda catalana als dos gols, 20-22. De nou, el tècnic de Valladolid ha d’aturar el matx. El temps mort li servirà de ben poc, perquè als seus homes els hi comença a faltar oxigen. Tres bones accions defensives de la primera línia blaugrana acaben amb gols de Janc i tres de Fàbregas pel 21-26 quan estem en el minut 13.03 de la segona part.

Els forasters acaben el matx dominant amb claredat

Al tècnic dels locals li queda un temps mort que demana immediatament. Tampoc li servirà de res perquè als seus homes no els hi queden forces per interpretar el que ell vol. Luis Frade i Richardson porten el marge català als sis gols, 22-28. Nielsen és ara un problema per l’atac local.

Els hongaresos intenten canviar la defensa, però l’invent els durarà poc. Janc fa arribar la renda forastera als set gols, 22-29 amb el Pick Szeged mig entregat. Anoten els locals, Miklos Rosta, però la resposta blaugrana és brutal. Aleix Gómez amb dos gols i Richardson amb un, eleven el marge català als nou gols, 23-32, dintre ja dels darrers 10 minuts de partit.

Sense temps morts, Pastor impotent ha d’esperar que els blaugranes tinguin certa pietat per no fer la ferida massa gran. I això és el que acabarà passant. Mem i Fàbregas, dos dels quatre mosqueters, mantenen la diferència, 25-34, amb el públic local molt moix. En els darrers 8 minuts del matx, els blaugranes només faran un gol, una meravellosa rosca d’Artur Parera, mentre que els hongaresos n’anotaran tres per deixar el definitiu 28-35, amb el qual s’acaba l’enfrontament.

EHF

Estadística