Clara victòria d’un Barça fluix a la segona part.

El Barça s’ha imposat al BM Torrelavega en partit avançat corresponent a la setena jornada de l’ASOBAL. En la data en la qual s’hauria d’haver disputat el matx, l’equip blaugrana estarà disputant la Super Globe. L’enfrontament ha tingut dues parts ben diferenciades. Els primers 30 minuts de clar domini local, fins al punt d’arribar a guanyar de deu gols, però els petits errors han permès que els visitants reduïssin el marge local fins a deixar-lo en només vuit gols, 22-14.

En canvi, la segona part ha estat una altra història. Els homes de Carlos Ortega no han estat gens fins pel que fa a la defensa, mentre que en atac patien força per superar la bona defensa visitant. Sorprenentment, l’equip dirigit per Alejandro Mozas ha arribat a perdre de tan sols quatre gols. Quan el matx ha entrat en els darrers set minuts d’enfrontament, els locals han pogut encadenar una bona sèrie de defenses amb atacs encertats, per acabar guanyant la segona part i en definitiva el partit.

Després d’un inici igualat, els locals obren forat al marcador

Amb Emil Nielsen sota els pals de la porteria blaugrana i Carlos Calle a la dels càntabres, començava un matx que en els primers minuts eren aprofitats pels deixebles de Mozas per posar en entredit la teòrica superioritat blaugrana. A una aturada inicial de NIelsen li seguia un gol de Domen Makuc que valia l’1-0. Tot i aquest primerenc gol local, els forasters aprofiten bé el seu joc buscant al pivot i les aturades de Calle, dues de consecutives sobre remats des dels sis metres de Ludovic Fàbregas, per dominar al marcador, 1-2.

En aquesta fase del matx, els blaugranes pateixen per superar el porter rival, ja que els seus tirs troben els pals en lloc de la xarxa. Melvyn Richardson en absència d’Aleix Gómez, anota des dels set metres per empatar a 2. Els visitants insisteixen i ara qui empata és Blaz Janc en jugada des de l’extrem pel 3-3. Aquesta igualtat al marcador durarà fins que després de gols d’Haniel Langaro i Melvyn Richardson, el francès havia errat un set metres amb un altre tir al pal, el matx s’iguala a 5.

Estem en el minut sis de partit i fins aquí arriba l’encert del Torrelavega. La defensa blaugrana ara treball força bé. Això permet que l’atac local completi un parcial 5-0, amb gols de Fàbregas, Ariño, altre cop Richardson i Janc, per posar al lluminós un clar 9-5. Reacciona el Torrelavega amb un gol de Martí Villoria, però entre Janc i Luís Frade, qui dona descans a Fàbregas, augmenten la renda, 11-6.

Els locals mantenen el matx sota control

Mozas que veu que el partit s’ha complicat, demana un temps mort. Tot i la pausa les coses no canvien. Nielsen continua aturant i en atac Langaro, després d’un nou set metres que Richardson envia al pal, fa el 12-6.

El matx s’ha convertit en el que s’esperava, domini local amb gols esporàdics dels forasters. Langaro i Thiagus Petrus anoten pel 14-7. El marge de set gols l’ampliaran entre Makuc i Hampus Wanne, qui ha entrat per Aitor Ariño, titular avui, pel 17-9. Amb el marcador clarament a favor, els locals, molt còmodes, continuen ampliant el marge. Frade i Jonathan Carlsbogard el faran arribar als 10 de renda després que el suec transformi un set metres, 20-10.

Estem en els darrers cinc minuts de la primera meitat. Els locals insisteixen amb les seves rematades al pal i això permet que els homes de Mozas retallin distància. Tot i els gols anotats per Dika Mem, el primer dels dos que marcarà avui, i Wanne des dels set metres, els forasters n’anotaran quatre que deixen el 22-14 que hi ha a l’electrònic quan els dos equips marxen als vestidors.

Tot i començar bé la segona part, les coses es compliquen pels blaugranes

La segona part comença amb el mateix Nielsen sota els pals de la porteria local, mentre que per part visitant, Mile Mijuskovic substitueix al titular Calle. Dues aturades del porter danès i dos set metres transformats per Wanne fan que els locals recuperin els deu gols d’avantatge, 24-14. Però això serà un pur miratge. La il·lusió dura una mica més, 25-15 després d’un gol de Langaro.

Els visitants continuen treballant força bé en atac tot buscant al pivot Daniel Ramos. Els forasters redueixen altre cop el marge blaugrana, malgrat el segon gol de Mem, 26-18, abans que entre Langaro i un contraatac signat per Pablo Urdangarín facin tornar els deu de marge, 28-18. A partir d’aquí, la defensa local no tindrà els seus millors minuts. Això ho aprofiten els visitants per reduir, altre volta, el seu desavantatge. Primer poc a poc, 30-21 amb els gols locals anotats per Wanne, des dels set metres, i Janc, per accelerar més tard fins al 30-25, en uns minuts on l’atac local no se’n surt. Només anota Wanne des de l’extrem esquerre.

No serà fins als darrers sis minuts de partit quan els locals tornin a ampliar la seva renda

No ha valgut de res tot el que ha proposat Carlos Ortega, qui havia demanat un temps mort quan els seus homes dominaven de vuit, però ja es veia a venir que les coses no giraven rodones. Torna a anotar Wanne, per fer pujar la renda als sis gols, avantatge que manté Carlsbogard, 32-26. Nikolai Czaplinski anota des dels set metres i el mateix fa Wanne.

Després del 33-28, l’extrem suec rep una clara falta quan anava a xutar a porta. En una decisió incomprensible, un dels àrbitres, el mateix que no ha vist la clara falta, l’exclou, segons ell, per fer teatre en la falta rebuda. L’àrbitre en qüestió, rep de forma unànime, un merescut premi de l’Acadèmia per una de les decisions arbitrals més absurdes mai vistes en un partit oficial. Sigui com sigui, l’atac local encadena un parell d’errades en la rematada que permeten als càntabres reduir a quatre gols la renda local, 33-29 després d’un gol de Ramos.

Estem en els darrers 7 minuts del matx. La defensa local per fi reacciona. Els gols anotats per Makuc i Janc donen un respir als blaugranes, 35-29. Avantatge que la bona feina al darrere permet augmentar gràcies a Janc, bon partit de l’eslovè, i Carlsbogard pel 37-29. Mozas torna a demanar un temps mort, però el cansament està fent estralls en el seu equip. Anota Makuc el definitiu 38-29.

En els darrers 158 segons del partit, els dos equips encadenen aturades dels porters i errades en atac i els 60 minuts de matx s’esgoten sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell