Clara victòria per començar l’ASOBAL

Després de la victòria blaugrana a la final de la Supercopa, es tornaven a enfrontar, ara en partit de lliga, els blaugranes i el BM Granollers. La victòria, com en el matx disputat a Martorell, ha estat per un Barça que en una molt bona primera meitat ha aconseguit un marge d’onze gols, 23-12, que al cap i la fi han estat decisius perquè els locals s’emportessin els dos primers punts de la competició.

Com hem dit, la victòria s’ha construït en uns primers 30 minuts en els quals els homes de Carlos Ortega han fet un handbol de primera qualitat. Encertats en atac i durs en defensa han obligat als del Vallès Oriental a anar de corcoll per tal que el marge local no fos massa escandalós. Una altra cosa ha estat la segona meitat, en la qual, els joves blaugranes, Artur Parera i Pablo Urdangarín han gaudit de força minuts.

Una bona sortida local és resposta per un voluntariós BM Granollers

El matx s’iniciava amb un equip local molt intens tant al davant com al darrere. En atac es resolien bé les jugades i els gols anotats per Dika Mem, Timothey N’Guessan i Luis Frade posaven el primer avantatge seriós pels de casa, 3-1. Una baixada de tensió en atac permet que els forasters arribin a capgirar el marcador després d’un parcial 0-3 que dona un lleuger avantatge pels homes d’Antonio Rama.

L’ordre no tardarà a restablir-se. Ara són els locals els que milloren en defensa. Això és clau per un parcial pels de casa de 5-1 que deixa un pèl tocat a un Granollers que està posant molta voluntat mentre que ara qui posa la qualitat és un Barça desfermat. Els gols d’Hampus Wanne, Aleix Gómez, Blaz Janc i Dika Mem porten el marcador fins a un clar 8-5.

Els locals estan jugant força còmodes i això els permet continuar eixamplant el marge. Anoten Frade, Wanne des dels set metres i per dos cops Aleix Gómez per ampliar la renda fins als 7 gols, 14-7 tot i un temps mort demanat pel tècnic visitant. En plena ratxa local, torna a anotar Aleix Gómez un parell de gols que enfilen la renda blaugrana als 8 gols, 15-7.

Els locals imposen la seva classe en el tram final de la primera meitat

Antonio Rama, veient els problemes pels quals passa el seu atac, ordena jugar amb set jugadors de pista, però és una opció en la qual no creu perquè ho farà en un parell de jugades per deixar-ho estar molt aviat. Els gols que anoten Aleix Gómez i Melvyn Richardson serveixen per mantenir els 8 gols de renda, 17-9, quan estem ja en els darrers 10 minuts de la primera meitat.

Un gol de Jonathan Carlsbogard augmenta fins als 9 gols la renda local, tot just abans que el tècnic foraster demani un segon temps mort. Gràcies a una rematada d’Artur Parera al pal, els visitants anotaran un parell de gols que serveixen per retallar un pèl el marge local. Però els blaugranes no han dit la seva última paraula. Els gols que anoten Parera, Aleix Gómez i Melvyn Richardson més un set metres que Gonzalo Pérez de Vargas li atura a Pol Varela fan que la renda local torni a créixer 21-11. Anota Varela abans que entre Wanne i Richardson facin arribar la renda blaugrana als onze gols a dos segons de la fi de la primera meitat, 23-12.

Els visitants aprofiten la relaxació local per reduir el desavantatge

Ja hem dit que la segona meitat ha estat una altra història. Amb molt bon criteri, Carlos Ortega ha optat per reservar forces. Ludovic Fàbregas no ha jugat ni un segon, mentre que ni Luka Cindric, ni Domen Makuc han estat convocats. Artur Parera com Pablo Urdangarín han disputat, gairebé, tots els minuts, sobretot en atac.

Amb els blaugranes més relaxats, eren conscients que el matx difícilment s’escaparia, ho aprofiten els forasters per retallar una mica el marge blaugrana. Els gols locals arribaven en comptagotes, Mem, des dels set metres, Richardson i Ariño que serveixen, de moment, per mantenir els 10 amunt, 26-26. En defensa tampoc es força la màquina i això permet que els visitants mantinguin el tipus. De fet, els locals no han ultrapassat en cap moment el marge d’onze gols que hi havia al descans.

Un parcial 0-2 que deixa la renda blaugrana en vuit gols, 27-19, és el moment escollit per Carlos Ortega per posar ordre. Hi ha un canvi defensiu. Ara els locals fan una 5-1 amb Ariño d’avançat que destarota les combinacions forasteres que estaven sent massa còmodes. Blaz Janc continua fent de central, recordem que ni Cindric ni Makuc són al partit, i els de casa recuperen el to.

Una petita embranzida dels blaugranes els permet tornar als onze gols de renda

Després d’uns minuts en els quals es mantenen els vuit de renda amb gols locals anotats per Mem i Janc, arriba una aturada de Gonzalo que permet que un set metres transformat per Richardon posi el marge altre cop en els nou gols, 30-21.

Queden poc menys de 15 minuts de partit. Hi ha intercanvi de gols amb Frade i N’Guessan fent els dels blaugranes pel 32-23. Un altre set metres transformat per Richardson manté les coses iguals, 34-25. Una aturada de Gonzalo dona la primera oportunitat per tornar als doble dígits de renda, però això no passarà perquè en atac es perd la pilota.

Hi haurà una segona oportunitat, després d’una nova aturada del de Toledo que aquest cop si aprofita Carlsbogard per fer el 35-25. Urdangarín de contraatac torna els onze amunt, 36-25. Després d’un gol visitant els dos equips intercanvien aturades dels dos porters fins que Janc fa el definitiu 37-26 amb el qual acaba el matx.

@PBBMeritxell