El Barça conquesta una nova Supercopa de Catalunya

Convincent victòria del Barça que aconsegueix el primer títol del curs. Després d’un partit en el qual han dominat des de molt aviat, els homes de Carlos Ortega han ofert una molt bona imatge i més si tenim en compte que estem a les beceroles de la temporada. Amb una bona defensa, sobretot a la primera meitat, i un atac esmolat, en el qual destacava un Ludovic Fàbregas molt encertat, els blaugranes no han donat opcions a un Granollers molt jove que mostrava força qualitat, en un any on tindrà el repte de jugar la màxima competició europea.

Amb Ludovic Fàbregas exercint de líder, els blaugranes obren forat al marcador

Els blaugranes començaven dominant amb gols de Fàbregas i Dika Mem, però després de l’empat anotat per Adrià Martínez, una pèrdua de pilota dels avui locals, permetia que un gol d’Esteban Salinas avancés als del Vallès Oriental, 2-3. Els barcelonistes responien de seguida amb gol de Luka Cindric, però Pol Varela superava des dels set metres a l’avui titular Gonzalo Pérez de Vargas per mantenir al seu equip al capdavant. Un parell d’aturades de Gonzalo són claus per a què els gols dels laterals blaugranes, Mem i Timothey N’Guessan tornin a avançar als seus, 5-4.

Serà partir de l’empat a 5 quan el matx es trenca. Els homes de Carlos Ortega pugen un graó la seva intensitat defensiva, mentre que el seu atac feia miques la, fins el moment, ordenada defensa rival. Els gols de Fàbregas, N’Guessan, Cindric i un parell més del pivot francès trenquen per l’espinada la resistència dels rivals, 10-5.

Obert el forat al marcador es tractava de mantenir el ritme de partit. Entre Hampus Wanne i Fàbregas conserven el marge, 12-7, moment en el qual Antonio Rama demana un temps mort. Pausa que no servirà de gaire perquè els avui locals defensen bé i en atac anoten tres gols, Luis Frade, que ha entrat per donar descans a Fàbregas, Cindric i Blaz Janc, que fan arribar l’avantatge blaugrana als set gols, 15-8.

El domini blaugrana continua en el tram final de la primera part

El marge aconseguit es mantindrà després dels set metres transformats per Varela i Aleix Gómez. El de Sabadell tornarà a anotar des dels set metres un parell de cops més per mantenir la diferència de set gols, 18-11. Amb el Granollers amb problemes en atac, perquè el seu central Varela està sent aturat per la defensa blaugrana, el marge arribarà als nou gols, 20-11, després dels dos anotats per Wanne.

Després d’un gol anotat per Salinas i ja en el tram final de la primera part, serà el tècnic blaugrana qui demani temps mort per preparar l’atac. La jugada no sortirà com estava dissenyada, fins al punt que Gonzalo ha d’aturar una perillosa contra rival. El descosit en atac continua amb pilota perduda de Cindric i gol de Varela pel 20-13. Encara hi ha temps per una desgràcia més. Cindric, en una jugada absurda, és exclòs per retardar la sacada rival. L’única cosa positiva pels blaugranes és que en els darrers vuit segons de la primera part, no passa absolutament res. S’arriba al descans amb el 20-13 al marcador.

Al començament de la segona meitat, els blaugranes mantenen amb comoditat la renda

A la segona meitat, hi ha canvis a les dues porteries. Emil Nielsen substitueix a Gonzalo, mentre Marc Guàrdia fa el mateix amb Rangel Luan. El matx continua amb intercanvi de gols que l’únic que fa és afavorir al que dur l’avantatge. Per part blaugrana anoten Janc per dos cops i Dika Mem pel 23-16 després d’un set metres transformat per Varela.

Com havia passat a la primera part, els homes d’Ortega aprofiten la superioritat als sis metres de Fàbregas per augmentar la renda fins als vuit gols, amb tres de consecutius anotats pel pivot francès. Quan Aitor Ariño transforma una contra el marge blaugrana arriba als nou gols, 27-18.

Un passi magistral de Cindric permet a Fàbregas mantenir la renda, tot just abans que després d’una aturada del danès Nielsen sigui Janc qui faci arribar el marge culer als deu gols, 29-19. Avantatge que es mantindrà uns minuts més gràcies als gols anotats per Mem i Janc, 31-21. Anoten els homes d’Antonio Rama un parell de gols, aprofitant una aturada de Guàrdia davant Ariño, que retallen el marge blaugrana als vuit gols, 31-23.

El BM Granollers no pot amb el ritme infernal que imposen els homes de Carlos Ortega

Serà el jove Artur Parera, que ha substituït al pivot francès, qui després de dos gols retorni altre cop el marge als deu gols, 33-23. Renda que mantindrà el jove jugador després del seu tercer gol. Les coses continuaran igual després dels gols anotats per Thiagus Petrus i Pablo Urdangarin, 36-26.

Un set metres aturat per Nielsen serà el definitiu punt d’inflexió del matx. Un segon gol de Petrus fa arribar la renda blaugrana als onze gols, 37-26. Ariño, Urdangarín i N’Guessan mantenen el marge, 40-29, abans que les aturades de Nielsen permetin que els gols de Melvyn Richardson, Parera, Urdangarín i Petrus tanquin el matx amb el resultat de 44-30.

En l’entrega de trofeus, Fàbregas rep el premi a millor jugador i màxim anotador, mentre que Gonzalo s’emporta el de millor porter abans de rebre la Supercopa de Catalunya que els jugadors celebren amb l’afecció culer que s’ha desplaçat fins el pavelló Can Cases de Martorell.

Felicitats, CAMPIONS!!!!

@PBBMeritxell & @FCBhandbol