Bones sensacions en la presentació del nou projecte de Carlos Ortega

L’equip blaugrana s’ha classificat per la final de la Supercopa de Catalunya d’handbol en superar clarament al CH Esplugues en un partit que ha servit per a la presentació en partit oficial dels nous fitxatges, Emil Nielsen, Jonathan Carlsbogard i Hampus Wanne. El partit ha servit per veure les beceroles del segon projecte de Carlos Ortega com a entrenador blaugrana. Els culers s’han aplicat en defensa demostrant que és un aspecte del joc que volen millorar enguany.

Tot i el bon inici dels blaugranes, els locals mantenen el tipus

Amb Nielsen sota els pals, les coses començaven bé pels forasters. Amb atacs ben resolts, els gols d’Haniel Langaro, Ludovic Fàbregas i Dika Mem, capgiraven el primer gol local, per donar-los tres gols de marge després del segon gol del brasiler, 1-4. Reaccionaven els del Baix Llobregat ben dirigits a pista pel central David Martorell. De fet, els espluguencs han retallat l’avantatge blaugrana fins a deixar-la en un sol gol, 3-4, després d’un parell d’atacs mal resolts per part barcelonista.

L’empenta local els permet arribar a empatar el matx a 5, tot i que Mem havia tornat a anotar. Durant una bona estona els dos equips s’han intercanviat gols amb Luka Cindric, Langaro i Fàbregas anotant els gols visitants pel 9-9.

Amb l’entrada dels nous fitxatges millora el ritme foraster

Era el minut 14.29 quan el tècnic malagueny ha demanat un temps mort que ha aprofitat per fer un canvi massiu. Han entrat els dos fitxatges blaugranes a pista, Wanne i Carlsbogard, a més dels joves Artur Parera, Pablo Urdangarin i Bruno Reguant. Després de la pausa, les coses milloraven pels barcelonistes que han tornat a dominar el matx amb gols de Parera, Wanne i Urdangarin pel 9-12.

Els locals han començat a patir les conseqüències de l’enorme esforç que havien fet fins al moment, intentant seguir el ritme que imposaven els visitants i els seus atacs s’estavellaven un cop i un altre en, l’ara molt efectiva, defensa forastera.

Mentrestant, l’atac blaugrana feia estralls en la porteria que ara defensava Gonzalo Andrés que havia substituït al titular Ignacio Santos. Els gols de Luis Frade, Urdangarin, Reguant, Melvyn Richardson, aquest des dels set metres, avui no estava a l’equip Aleix Gómez, i Wanne fan pujar la renda visitant fins als nou gols, 10-19.

Un magnífic fly dels locals els permet anotar abans que entre Carlsbogard i Wanne deixin l’11-21 amb el qual s’arriba al descans.

Els homes d’Alvaro Polo comencen força bé la segona meitat

La segona meitat començava per part blaugrana amb els mateixos sis jugadors de pista que a l’inici de l’enfrontament. L’únic canvi respecte al set inicial és a la porteria, on ara era Gonzalo Pérez de Vargas qui defensava els tres pals de la porteria visitant.

Si fa o no fa, aquests segons 30 minuts han estat molt semblants als primers, amb un Esplugues molt actiu en defensa, aprofitant el descans que els havia permès recuperar forces i amb el Barça mig endormiscat, tot i els gols de Timtothey N’Guessan i Fàbregas.

Del 12-23, s’ha passat en un tres i no res a un 15-23 després de tres pilotes perdudes en atac pels visitants que permetien tres gols, un d’ells magnífic amb un fly des de l’extrem al centre de l’atac i dues contres ben resoltes.

Tot i l’embranzida dels homes d’Alvaro Polo, no hi havia cap possibilitat d’una possible sorpresa. Per deixar-ho encara més clar, Frade, Aitor Ariño, Mem i Fàbregas eren els encarregats de tornar a posar els deu gols de renda que hi havia al final de la primera part, 17-27.

El ritme visitant torna a causar estralls en les files locals

Com ja havia passat en els primers trenta minuts, apareix el cansament a les files locals, i això ho aprofitaran els homes d’Ortega per augmentar el seu marge. Sense massa pietat, Dika Mem des dels set metres i Frade anoten pel 17-29.

A menys de 20 per la fi, Alvaro Polo demana un temps mort per demanar als seus homes un darrer esforç. Malgrat això, els visitants continuen la seva feina. Anoten Blaz Janc, Ariño, altre cop Janc i Mem, aquest per dos cops, pel 18-33.

Ara mateix pels del Baix Llobregat, Gonzalo és un mur de contenció infranquejable. Això permet que la renda forastera continuï creixent amb gols de Mem i Richardson, 19-35 a menys de dotze minuts pel final.

Els locals que ja fa estona que pateixen a pista, anoten el 20-36 abans que entre Wanne i Artur Parera facin arribar el marcador al 20-38. La defensa blaugrana es permet un respir i això és aprofitat pels homes de Polo per anotar un parell de gols més. Malgrat això, l’atac foraster aconseguirà mantenir el ritme anotador ara gràcies a Richardson i Carlsbogard.

Una darrera aturada de Gonzalo permetrà que el gol des dels set metres de Wanne amb el temps de joc esgotat, deixi el definitiu 22-41 al marcador. Al final del matx, Hampus Wanne és escollit el millor jugador del partit.

El rival dels blaugranes a la final de la Supercopa de Catalunya que es disputarà el dilluns 29 d’agost a Martorell serà el BM Granollers que va superar al Banyoles el passat dijous per 25-45.

@PBBMeritxell