Com en el cas del bàsquet, la temporada del primer equip d’hoquei patins va acabar sent decebedora. Ni en la Golden Cup, la nova competició creada pels clubs inscrits en l’Associació Europea de Clubs d’Hoquei Patins en contraposició a l’Euroleague, impulsada per la Federació Europea de Rink Hockey. Ni a l’OK Lliga l’actuació del Barça va ser l’esperada. En les dues competicions no va arribar a disputar el títol. Eliminat pel Benfica a quarts de final a la competició europea i eliminat pel Reus Deportiu a semifinals de la competició domèstica.

Tot i els dos títols aconseguits, Lliga Catalana i Copa, la valoració de la temporada només pot ser negativa. L’equip va perdre en el mateix Palau Blaugrana l’oportunitat de disputar el títol en una competició en la qual havia quedat primer classificat de la fase regular de manera brillant. 8 punts més que el Liceo, segon classificat i 15 més que el Reus Deportiu quart a la classificació.

A l’hora de la veritat, ni els fets de tenir als dos màxims golejadors de l’OK Lliga, Pau Bargalló (39 gols) i Joao Rodrigues (37) i als dos millors assistents, el mateix Pau Bargalló (31) i Helder Nunes (21), van servir de res en aquell trist cinquè partit davant l’equip del Baix Camp.

Deixem-nos de romanços i mirem que s’ha fet als despatxos per tornar a aspirar a tots els títols en disputa a la nova temporada que està a punt de començar.

 

Dues baixes

En plena competició, el 21 de febrer saltava la notícia. Aquell dilluns es va saber que al final de temporada Aitor Egurrola, el Pop, deixaria la pràctica professional de l’hoquei patins. El barceloní de quaranta-un anys havia sabut que el club no el renovaria per la temporada 2022/23. Aquest fet el va fer decidir que havia arribat el moment de penjar l’estic i les guardes perquè no tenia cap intenció d’iniciar una nova aventura en un altre equip. És cert que ell es trobava amb forces per continuar com a mínim un any més, però els responsables de la secció li van explicar que no el veien en el curs vinent defensant la porteria barcelonista.

Enrere quedaven vint-i-quatre anys al primer equip, en una trajectòria que va començar un 31 d’octubre de 1998 quan va haver de substituir al lesionat Carles Folguera en un partit A Coruña davant el Liceo, que es va empatar a 2 amb una actuació estel·lar del aleshores jove porter blaugrana. Des d’aquell dia ja no va deixar de pertànyer al primer equip i va aconseguir 78 títols que el fan el jugador més llorejat del club.

Com tots els adeus, la seva retirada deixa un polsim de nostàlgia i tristor que són lògics i més quan es tracta d’una de les llegendes del Palau. El pas del temps és inexorable i el comiat de les pistes del Pop és la prova palpable que res és etern.

Per altra banda, el 26 de maig es va fer oficial que Nil Roca havia decidit, tot i tenir una oferta de renovació del Barça, canviar d’aires, acceptant la proposta que li havia enviat el SL Benfica. El d’Arenys de Munt deia adeu a una trajectòria de 4 temporades, des de la 2018/19, al primer equip blaugrana en la qual s’ha guanyat l’estima i el reconeixement de l’afecció culer per la seva entrega i bon hoquei.

Les noves incorporacions

Per cobrir aquestes dues baixes, el club es va moure de pressa, fixant-se en dos jugadors del Liceo, els germans Grau. Carles per substituir a Egurrola i Marc per suplir la baixa de Roca.

Amb l’arribada de Carles Grau es fitxa a un porter de gran qualitat que pot aportar experiència en una posició cabdal.

 

Pel que fa al Marc cal destacar la seva capacitat d’anotar en faltes directes. Aquesta temporada ha transformat les 17 ocasions que ha disposat, aconseguint un percentatge del 100% en una situació que, com es va demostrar el dia del cinquè partit davant el Reus, avui en dia és primordial.

Per acabar farem un repàs a com queda configurat el planter blaugrana pel pròxim curs:

Porters: Sergi Fernández, Carles Grau

Defenses: Sergi Panadero, Helder Nunes, Matías Pascual, Sergi Llorca

Davanters: Pau Bargalló, Joao Rodrigues, Ignacio Alabart, Marc Grau.

No hi ha dubte que amb els nous fitxatges, l’equip s’ha reforçat prou bé i a les ordres d’Edu Castro, els blaugranes tornaran a ser un dels aspirants a guanyar-ho tot. Després els números freds dictaminaran com ha anat el curs.

@PBBMeritxell & @FCBhoquei