Decebedor final de curs

El partit d’avui ha estat un reflex de com ha anat la temporada. En el tram final dels 40 minuts de joc, l’equip ha fet figa. Sense trobar la manera de superar els problemes que li ha creat durant tot el matx el joc interior dels blancs. Els visitants han estat víctimes de la seva poca capacitat a l’hora de buscar solucions per arreglar el que estava passant, acabant per acotar el cap, tot i que ho han intentat, però entre les mancances, alguna decisió errònia i sobretot la pèrdua de possessions que han suposat, la majoria de cops, punts regalats als rivals.

Tot plegat ha condemnat als blaugranes en el partit i de retruc en el campionat quan semblava, almenys això feia pensar el joc de l’equip de principis de curs, que enguany podrien repetir títol. No ha estat així. I com que ni a Europa, ni a la lliga domèstica s’han fet els deures, això demana una reflexió en profunditat del què i sobretot del com ha passat.

Després d’un mal inici, els visitants salven els mobles

En el partit d’avui, les coses no podien començar pitjor. Tot eren males notícies. El rebot defensiu començava a ser un problema, de fet ho seria tot el partit. Es perdien moltes pilotes, fet que també es repetiria i a més els locals trobaven facilitats per anotar. En els primers 7 minuts de joc, tan sols una cistella al pal baix de Nikola Mirotic era tot el bagatge ofensiu dels forasters, mentre que els rivals anotaven, per sort, amb poca quantitat, 9-2.

Amb Nick Calathes havent fallat un parell de tirs lliures, una cistella amb addicional transformat per Sertac Sanli redueix la ferida a només quatre punts, 9-5. Però es continuen perdent pilotes i el rebot defensiu és una rèmora. Malgrat els nombrosos entrebancs, cinc punts de Rokas Jokubaitis, un triple i una cistella, alleugereixen la ferida fins a deixar-la en els tres punts de marge blanc que hi ha al final del primer capítol, 13-10.

Els blaugranes també comencen malament el segon període

L’inici del segon quart serà dramàtic. Dues pilotes perdudes més, arriba la tercera falta de Sanli i a més Sergio Llull transforma dos triples seguits, el segon amb addicional, pel 21-10. Saras Jasikevicius demana un temps mort, que serveix per fer entrar a Dante Exum. Després de dos triples fallats pels forasters, un d’anotat per Rodolfo Fernández eleva el marge blanc als catorze punts, 24-10.

L’equip blaugrana sembla al llindar del desastre, però de cop i volta ressorgirà. Una cistella de Brandon Davies, horrorós el partit del de Philadelphia i una de Rolands Smits redueixen el marge blanc, 24-14. Vincent Poirier anota cistella i addicional, amb resposta visitant en forma de dos triples, el primer de Mirotic i el segon d’Exum, 27-20. La pregunta que et ve al cap, és perquè Exum no ha jugat gens en el primer període?

El partit s’ajusta en arribar a la mitja part

Chus Mateo demana temps mort. Però el pas per la banqueta no els soluciona res als locals, perquè els visitants troben la manera de superar la defensa blanca. Mirotic des de la línia i un triple de Kyle Kuric deixen en només quatre punts el marge blanc, 29-25. De nou castiga i molt una nova pilota perduda, que acaba amb falta de Davies la seva tercera, amb el pivot tenint més faltes que punts, 34-25.

Un triple de Calathes, bon partit del de Casselberry, i una nova cistella de Kuric redueixen la ferida altre cop als quatre punts, 34-30. Amb Smits entrant per Davies, un triple d’Exum deixa en tan sols un punt la renda local, 34-33. Resultat que hi ha al marcador quan els jugadors marxen als vestidors gràcies a un tap de Mirotic sobre Gabriel Deck.

Els blaugranes fan els seus millors minuts per capgirar el marcador

Com ha passat a l’inici del segon quart, les coses no van bé pels forasters quan comença la segona part. El rebot defensiu es deixa de controlar i Kuric perd llastimosament una pilota. Tot i això, Smits anotarà quatre punts, esmaixada i dos tirs lliures, per deixar l’avantatge local altre cop en un sol punt, 38-37. La mala notícia és que el letó fa la seva tercera falta.

Els locals es tornen a escapar al marcador, ara manen de set punts, però els triples que anoten Kuric i Mirotic ho deixen en tres, 46-43. Tot i el bon percentatge en el triple, no hi ha continuïtat i el marge local es torna a eixamplar. Una cistella de Laprovittola i un triple de Calathes fan que el marge local torni als quatre punts, 52-48. Renda que creix perquè Llull transforma cistella i addicional, mentre que Mirotic només ho fa de tir lliure, 55-50.

En el tram final del tercer període, es tanca millor el rebot defensiu i a partir d’aquí es podrà fins i tot capgirar el marcador. Dos tirs lliures d’Exum i una cistella de Calathes posen la por al cos al tècnic local qui demana temps mort. Però qui anota és Kuric a set segons de la fi del quart, culminant una contra, pel 55-56. Els locals capgiraran el marcador després d’una falta de Calathes sobre Poirier que els àrbitres consideraran després de revisar-la com antiesportiva. La sacada de banda acaba en no res i s’arriba al darrer quart amb els blancs guanyant d’un sol punt, 57-56.

La revifada blanca no la pot aturar un Barça amb poca esma

Tot i que el primer tir del darrer període és un triple fallat per Mirotic, la cistella que anota Calathes torna a posar al Barça al davant d’un punt, 57-58. Serà l’últim cop que això passarà, perquè el mateix Calathes perd l’oportunitat d’ampliar la renda al fallar un triple i el tir posterior després d’agafar el seu propi rebot. Qui no falla el triple és Adam Hanga, per posar als blancs al davant de dos punts, 60-58. Serà el principi de la fi pels blaugranes.

Tornen els problemes amb tirs fallats i pèrdues de pilotes, mentre Walter Tavares continua fent mal sota el cèrcol. Ara anota cistella i addicional, un més, pel 63-58. Els blaugranes, però, no es rendeixen i aconseguiran tornar a reduir el marge rival a quatre punts després d’un tir lliure de Smits i una cistella d’Exum, 65-61. Una bona acció defensiva no té premi al fallar Mirotic un triple i això ho aprofiten els locals per marxar de vuit punts, 69-61. Saras demana un temps mort. Una cistella al pal baix de Smits és resposta per l’enèsima cistella amb addicional de Tavares per fer arribar la renda blanca als onze punts, 72-61.

Els visitants no tenen cap opció en els minuts finals

Entre una cistella de Calathes i un triple d’Exum deixaran el desavantatge en cinc punts, 73-68, a manca de 2.30 per la fi. Un rebot ofensiu més dels locals els permet una altra cistella amb addicional de Causeur pel 76-68. Mirotic anota dos tirs lliures, però un triple del francès deixarà el matx decidit, 79-70 a 1.13 per la fi del matx i de la temporada.

Temps mort demanat pel tècnic lituà. Una esmaixada de Davies, que arriba a bona hora, és el seu quart punt en el matx, deixa el marge local en set punts, 79-72, que serà el que hi haurà al marcador al final del matx perquè primer Higgins anota dos tirs lliures abans que Deck amb una esmaixada certifiqui el definitiu 81-74. Un triple final de Calaths troba el ferro per posar el punt final a una molt decebedora temporada del Barça que s’ha quedat sense premis al final d’un curs que, cal dir-ho sense embuts, ha estat un fracàs sense pal·liatius.

@FCBbasket

Estadística