La màgia del Palau, altre cop

Entre la defensa blaugrana, avui molt més intensa que el passat dilluns, i la màgia del Palau, convocada de nou, han fet possible la victòria d’un Barça amb molts dubtes, però que aquest cop, com ja vam dir, sabia que havia de fer per guanyar el partit. La determinació al darrere ha estat la clau d’un triomf que ha de servir per recuperar-se mentalment i aconseguir, com a mínim, guanyar un partit més per mantenir el factor pista en aquest play-off final.

El Barça es refà d’un mal inici

El matx no ha començat gens bé. Entre triples fallats i pilotes perdudes, els locals veien com els blancs agafaven un avantatge de deu punts en un tres i no res, 2-12 amb Cory Higins anotant els pírrics dos punts locals des de la línia. Això obligava a Sarunas Jasikevicius a aturar el matx quan s’havia jugat, gairebé, la meitat del primer capítol.

A la represa, l’atac local està més intens a l’hora de treballar en zones properes a la cistella que defensen els rivals. Alhora augmenten la duresa de la seva defensa i els següents atacs dels visitants no trobaran posicions clares de tir. El rebot defensiu es controla i de tot plegat es rebaixa el desavantatge gràcies a cistelles d’Higgins, Nico Laprovittola, un triple de Kyle Kuric i un tir lliure de Nikola Mirotic, el primer dels 26 punts que el montenegrí anotaria avui.

El marge foraster és ara de quatre punts, 10-14. Amb el Palau sent altre volta màgic, un triple de Jeffery Taylor vol desanimar tant a l’equip com a l’afecció culer, però el triple que converteix Rokas Jokubaitis manté les esperances locals. 14-17 al final del quart.

La defensa continua sent la clau

Els locals revitalitzats per la seva defensa, continua fent una molt bona feina sota el seu cèrcol i això els permet reduir encara més el marge foraster, després d’una cistella de Brandon Davies, 15-17. Després d’un triple d’Adam Hanga, els locals es tornen a capficar en fer una mala selecció des de més enllà de la línia de tres i això fa que la renda madrilenya creixi fins als set punts, 15-22.

Una cistella amb addicional de Rolands Smits, una cistella de Davies i una cistella posterior del de Morón, fan que el matx amb un Palau embogit quedi empatat a 22. Un parcial 7-0 pels locals que ha arribat gràcies al fet que la defensa barcelonista ara mateix treu fum. Davies des de la línia manté l’empat, abans que una penetració de Calathes avanci per primer cop en el partit als locals, 26-24.

L’exercici defensiu dels locals és de manual. Els blancs tornen a aprofitar una errada en el triple dels blaugranes per aconseguir un parell de cistelles per tornar a manar al marcador. Situació que queda corregida després d’un triple de Mirotic, 29-28, quan entrem en el tram final de la primera meitat. Després que anotin els visitants, en els seus dos atacs, Higgins empatarà el matx a 32 anotant un tir lliure i una cistella poc abans que els dos equips marxin als vestidors.

Un magnífic tercer quart posa als Barça al davant

A la represa les coses es mantindran igualades amb els dos equips intercanviant cistelles, entre elles triple de Gabriel Deck, amb Mirotic oficiant d’estrella local. Seus seran els set punts, amb dues cistelles, una amb addicional i dos punts de tir lliure, 39-39. Però els forasters insisteixen malgrat que la defensa blaugrana treballa bé, perquè en el seu torn l’atac blaugrana no troba la manera d’anotar.

Un parcial 2-7, amb cistella de Kuric per part blaugrana i un segon triple de Taylor pels blancs, obre un petit forat que els locals gairebé taponaran gràcies a una cistella de Davies, un tir lliure de Laprovittola i dos de Jokubaits que deixen les coses molt igualades, 46-47.

Quan sembla que la situació està sota control per part blaugrana, es torna a obrir una escletxa per culpa dels errors en atac perquè no s’anota res, ni de tir lliure, amb Davies fallant els dos que prova. En canvi, els forasters estan més encertats. Un triple de Sergio Llull, obliga el tècnic local a demanar un temps mort amb sis punts de renda pels visitants, 46-52.

De nou apareixerà Mirotic qui primer anota després de rebot ofensiu i després transformarà un triple per deixar les coses molt ajustades, 51-52. Guerschon Yabusele, el millor anotador dels blancs avui, falla un addicional i això permet que entre Kuric i Smits, qui anota un addicional, posin als blaugranes al davant quan entrem en el darrer capítol, 56-54.

L’últim quart comença de color blaugrana

Amb el Palau pressionant de valent, l’inici del darrer període serà clau per la victòria final dels blaugranes. S’ajuntaran dos factors, per un costat, la defensa s’intensifica tallant les línies de passi i a més es controla perfectament el rebot, i per l’altre cantó, l’atac local passarà pels seus millors moments en el partit. De tot plegat s’aconseguirà un parcial 9-3. Triple de Mirotic, contraatac de Jokubaitis, triple d’Higgins i un punt de tir lliure, Mirotic, per falta tècnica assenyalada a Deck, que dona un marge de vuit punts als locals. El 65-57 sembla deixar el matx sembla ben encarat pels locals.

La reacció blanca no es fa esperar. Yabusele rep falta en un intent de triple. Anota els dos primers, fallant el segon, però de manera incomprensible ell mateix captura el rebot per fer una cistella fàcil que redueix el marge blaugrana a 4 punts, 69-65. A partir d’aquí, els atacs locals no se’n surten i els rivals anotaran de tir lliure per culminar un parcial 0-8 que torna a empatar el matx, ara a 65.

L’atac blaugrana es bloqueja en el pitjor moment, Laprovittola fallarà fins a tres triples i per acabar-ho d’adobar Davies torna a fallar dos tirs lliures. La situació és un pèl dramàtica, però per sort, serà la defensa qui tregui les castanyes del foc no permetent tirs fàcils als visitants.

En el tram final, el Palau és decisiu

Qui anota és Mirotic, qui sinó, per anotar el 67-65. Els blancs no volen donar facilitats i aprofiten la superioritat de Walter Tavares al pal baix per empatar a 67. La seqüència es repetirà. Anota, ara a tauler, Mirotic i el de Cap Verd fa una altra cistella fàcil al pal baix per l’empat a 69 quan queda 1 minut. La jugada local acaba amb triple fallat per Mirotic, però el rebot és capturat per Laprovittola. Finalment, l’atac local acaba amb falta de Tavares sobre Higgins. El de Danville anota els dos tirs per avançar als locals a 22 segons per la fi, 71-69.

Després de temps mort demanat per Jesús Mateo, la jugada visitant dissenyada serà un triple que Fabien Causeur falla quan queden 6 segons. La pilota després de tocar el ferro arribarà a mitja pista on lluiten per la possessió Rodolfo Fernández i Laprovittola. El mallorquí la toca amb la cama esquerra fent que l’esfèrica traspassi la línia de mig camp mentre el temps s’esmicola. Sona la botzina i el matx acaba amb victòria local.

@PBBMeritxell

Estadística