Mal partit blaugrana

Des del principi del partit, ha fet la impressió que estaven veient altre cop el matx disputat a Belgrad corresponent a la final four de l’Eurolliga. L’equip blaugrana fallant en tots els departaments, amb un atac sense grapa i el més greu defensant, per dir-ho d’alguna manera, sense intensitat. Els blancs pel contrari, sense esforçar-se gaire, desfeien els apocats atacs del rival sense problemes, mentre que el seu atac era molt senzill. Arribar, fer un parell de passades per trobar al jugador desmarcat, passar-li la pilota i que fes cistella. Així de fàcil.

Tot això ha succeït durant tres quartes parts del matx. En canvi, quan el partit estava ja totalment decidit, l’equip dirigit per Sarunas Jasikevicius, ha jugat els seus millors minuts d’avui. Atacs ben estructurats, carregant el rebot, defensant amb dents i ungles, en definitiva millorant les seves prestacions, fins al punt d’obligar al tècnic rival, Jesús Mateo, a demanar un temps mort per evitar mals majors. Els blaugranes han acabat els quaranta minuts de joc sabent que han de fer si volen aconseguir capgirar la situació, que ara mateix és molt complicada per revalidar el títol. Però, i això és el millor de tot plegat, encara són a temps.

Bon inici local

Les coses començaven bé pels locals. Nikola Mirotic anotava els primers cinc punts del matx, cistella després del salt inicial i un triple pel 5-0. Els blancs responien des de la línia perquè els locals feien la impressió que no volien concedir cistelles fàcils. El rebot defensiu sota control, de moment, perquè els blaugranes, que avui no disposen de Sertac Sanli per la lesió patida a Badalona, pateixen molt en el joc interior. Una cistella de Nigel Hayes-Davis permetia mantenir l’avantatge local en tres punts, 7-4. Era qüestió de temps que els visitants capgiressin el marcador perquè els locals han començat a patir en el rebot defensiu i a més arribava el primer triple blanc, Fabien Causeur, pel 7-9.

El desgavell defensiu dels locals permet l’escapada blanca

Els atacs locals molt aviat han perdut eficàcia per culpa de la bona defensa blanca i el poc encert blaugrana. Cory Higgins és ara el pal de paller de l’atac local i seus són els següents quatre punts per mantenir-se dos per sota al marcador, 11-13. Un nou triple de Causeur comença a obrir forat, 11-16. Saras Jasikevicius demana un temps abans que les coses empitjorin. Però el pas per la banqueta serveix de poc perquè l’equip continua sense trobar com atacar en condicions.

Un nou triple, ara de Guerschon Yabusele, eleva el marge blanc als 8 punts, 11-19. Calathes primer i més tard Mirotic al pal baix anoten, reduint momentàniament el marge rival, 15-21, abans que un nou triple ara d’un exblaugrana, Adam Hanga, l’ampliï, 15-24. Les cistelles de Kyle Kuric i d’Alberto Abalde posen el punt final als primers deu minuts de joc, amb clar avantatge foraster, 17-30.

La situació arriba a ser dramàtica

Una cistella després de rebot ofensiu de Nico Laprovittola refà la moral blaugrana. Moral que torna a quedar tocada per culpa d’un nou triple, ara de Rodolfo Fernández que obre un parcial de 0-7 que envia, altre cop, als jugadors locals a la banqueta, 20-37. És el que dèiem al principi, els blaugranes no poden ni arribar a llançar mentre que els rivals els costa molt poc anotar. Està clar que la defensa blaugrana és ara mateix inexistent.

El pas per la banqueta, de moment atura la sagnia, i a més es redueix el marge visitant gràcies a set punts seguits de Kuric, cistella, triple i dos tirs lliures, pel 27-39. Després d’un triple d’Hanga, els locals només poden respondre amb dos tirs lliures que anota Mirotic. Malgrat això un parcial 0-5, amb Vincent Poirier aprofitant la feblesa interior dels locals, fan arribar l’avantatge visitant als 20 punts, 29-49. Una cistella a quatre segons pel descans de Laprovittola, deixa el marge foraster en 18 punts, quan els dos equips marxen als vestidors, 31-49.

La revifada blaugrana dura poc

Les coses comencen un pèl diferents a l’inici de la segona meitat. Calathes com abans Laprovittola, captura un rebot defensiu per acabar anotant, 33-49. Entre un triple de Rolands Smits i una cistella de Mirotic, es redueix una mica el desavantatge, 38-53. Ara l’equip ataca millor, però en defensa les coses es continuen fent malament. Entre una cistella al pal baix de Smits i un nou triple de Kuric, els blaugranes semblen revifar, 43-57. La defensa continua sent un problema i una cistella de Mirotic respon a una dels blancs pel 45-59. Un atac perdut per un triple fallat per Kuric permet una lleugera revifada blanca que Davies respon amb tan sols un tir lliure, 46-63.

El partit queda decidit al final del tercer període

Quan els blaugranes, després d’una bona defensa, redueixen el marge rival als quinze punts, reben com a resposta un triple de Jeffery Taylor, 48-66. Avantatge que es mantindrà tot i dos tirs lliures transformats pel pivot de Philadelphia, 50-68. Nou pas per la banqueta que soluciona ben poques coses, perquè el següent atac local acaba amb un triple impossible d’un Davies especialment negat.

De nou estem en un veritable desgavell ofensiu per part blaugrana on es fallen fins i tot tirs lliures, com fa Rokas Jokubaitis qui només n’anota un, 51-72. En Saras necessita fer quelcom i no se li acudeix res millor que provocar una falta tècnica que Daniel Hierrezuelo es veu en l’obligació d’assenyalar per la insistència del lituà. Tir lliure transformat abans que el jove Juan Núñez en falli un per al 51-74 quan arribem al desenllaç.

Estèril reacció blaugrana

El matx està totalment decidit a no ser que es produeixi un cataclisme. Amb el partit perdut, els locals comencen forts. Cistella de Jokubaits, triple de Smits, triple del jove lituà, cistella de Laprovittola culminant una contra i una nova cistella de Jokubaitis. I tot això arriba amb la defensa treballant amb la intensitat que no havia mostrat fins al moment.

Tot i que la banqueta visitant demana un temps mort, les coses no estan tan clares com semblaven, 63-74 a 7.13. A més Tavares falla el segon tir lliure, però el rebot és blanc i la jugada acaba amb triple de Gabriel Deck, 63-78. Dos tirs lliures anotats per Davies serveixen per continuar pressionant i de fet ara els blancs anoten en comptagotes. Una cistella del de Morón deixa el marge foraster en 12 punts, 67-79. Amb Deck fallant un tir lliure altre cop, en Saras demana un temps mort perdent de tretze, 67-80.

Intercanvi de cistelles per segellar la derrota local

Malauradament, la jugada acaba amb pèrdua de Mirotic, però després d’una nova bona defensa, una cistella amb addicional de Laprovittola tornar a revifar els ànims culers, 70-82. Una cistella de Davies deixa el desavantatge en deu punts, 72-82, quan queden 2.44 per jugar-se. El calvari del rebot defensiu torna a perjudicar els locals que veuen amb desesperació com Deck, amb molta sort, pot anotar i a més traurà tir addicional que transforma pel 72-85 quan queden 2.11. Un triple de Laprovittola fa arribar el desavantatge altre cop als deu punts, 75-85 abans que un triple de Causeur la deixi en els tretze finals, 75-88. Resultat que no es modificarà perquè en el temps que queda tots els tirs es fallen. Dimecres, 15 de juny, segon partit de la sèrie, en el qual esperem que els blaugranes aprofitin el que han après avui.

@PBBMeritxell

Estadística