Brillant victòria en un ambient molt hostil

El Barça ha recuperat el factor pista després d’una brillant victòria al Municipal de Badalona. L’equip dirigit per Sarunas Jasikevicius ha estat capaç de fer un partit molt seriós en defensa i molt concentrat en atac fins al punt de dominar el marcador durant els quaranta minuts de joc. Amb les coses molt clares, els blaugranes no han permès que els locals tinguessin en cap moment la sensació de poder emportar-se el partit.

El Barça surt amb les idees molt clares

Com hem dit, l’avantatge visitant començava ja des de l’inici quan en defensa no permetien res als locals i en cavi en atac convertien les dues primeres cistelles del matx, Brandon Davies i Nick Calathes. Amb els locals molt precipitats en atac, el mateix Davies tornava a anotar després de rebot ofensiu per ampliar la renda forastera, 0-6. Responien els locals, però un triple de Nigel Hayes-Davis feia pujar el marge fins els set punts, 2-9. Els locals tot i no poder controlar les emocions, hi havia molta pressió al pavelló, transformaven un triple, Pau Ribas, ajustant el marcador, però els visitants ho tenien clar. Cory Higgins era l’encarregat de mantenir l’avantatge en sis punts després d’anotar dues cistelles pel 7-13.

El domini blaugrana en el rebot defensiu era clau i més després que Nico Laprovittola anotés cistella i addicional per tornar a augmentar l’avantatge fins als 9 punts, 7-16. El de Morón perdia una possessió que costava una cistella rival, però ho solucionava transformant un triple a continuació pel 9-19. Marge que es manté gràcies a una cistella de Sertac Sanli, abans que arribi un triple de Ferran Bassas pel 14-21. Una cistella en el darrer segon del primer capítol de Rolands Smits deixa el 14-23 amb el qual finalitza el període.

Entren en acció els tiradors blaugranes

L’inici del segon acte afavoreix a un Joventut força pressionat. Cinc punts seguits, amb triple de Guillem Vives, retallen el marge visitant fins als quatre punts, 19-23, però els forasters no es deixen intimidar i responen amb cistella i addicional de Davies. Després de cistella visitant, en Saras demana un temps mort. Un cop es reprèn el partit qui anota és Hayes-Davis. La defensa local augmenta la seva pressió i això els permet tornar a reduir el seu desavantatge fins a deixar-lo ara en tres punts, 25-28. Kyle Kuric apareix per fer el 25-30.

Amb els locals desfermats, 29-30, un parell de triples, Kuric i Nikola Mirotic, refreden la situació, 29-36. Un temps mort demanat per Carles Duran vol aturar la sagnia, però només l’ajorna perquè el de Pogdorica anotarà un altre triple pel 31-39. Avantatge que els blaugranes aguantaran, tot i una cistella amb addicional d’Ante Tomic, gràcies a un tir lliure de Mirotic i a una cistella culminant una contra de Rolands Smits pel 34-42. El marge culer augmentarà gràcies a un Higgins molt inspirat qui anotarà un parell de cistelles amb resposta de Tomic pel 36-46 amb el qual s’arriba al descans.

                                                           El Barça aguanta l’embranzida local

Tot i que la segona part comença amb els blaugranes dominant el seu rebot defensiu, una cistella amb addicional de Derek Willis, retalla el marge foraster. Calathes anota, però una nova jugada de tres punts, ara un triple, del mateix Willis deixa en tan sols cinc punts la renda visitant, 43-48. No obstant això, altre cop Higgins és qui refreda la situació abans que es compliqui amb un tir lliure de Tomic, un altre triple de Willis i una posterior cistella de Tomic pel 46-50.

Hayes-Davis anota al pal baix donant aire als seus, abans que una pèrdua de Laprovittola permeti una cistella fàcil a Bassas, 48-52. El matx ara està sent un frec a frec constant. Mirotic anota dos tirs lliures abans que Sergi Martínez transformi cistella i addicional pel 50-57 a 2.45 per la fi del quart. Un nou triple de Willis rebaixa el marge culer, abans que la resposta blaugrana sigui un triple del base de Morón, 53-61. Un triple final de Bassas deixa el 56-61 amb el qual s’arriba al darrer període.

La victòria no s’escapa i el Barça recupera el factor pista

A l’inici del darrer període, entre un triple de Kuric i dos tirs lliures de Davies fan tornar el marge blaugrana als deu punts, 56-66. Molta culpa d’això la té el fet que els blaugranes continuen controlant el seu rebot defensiu. A Jasikevicius se li presenta un problema greu en forma de faltes personals dels pivots. Tant Davies com Sanli estan molt carregats i això l’obliga a fer jugar a Smits de cinc per aturar Tomic. I d’això se n’aprofiten els locals per anotar quatre punts seguits.

Amb la tornada de Sanli a pista es millora en el rebot ofensiu que permet al turc anotar abans que una cistella al pal baix de Mirotic torni el marge visitant als deu punts, 60-70. Després de temps mort, els locals responen amb triple de Vives i dos tirs lliures de Joel Parra. Amb el pavelló sent una olla de pressió els visitants mostren els seus nervis d’acer, cistella de Hayes-Davis i triple de Mirotic pel 65-75. Altre cop els deu punts de renda pels visitants quan queden 3.22 per jugar-se.

Cinc punts dels locals amb un triple de Vives refan la moral local, 70-75, obligant a en Saras a demanar temps mort. Mirotic anota abans que entre dos tirs lliures d’Andrés Feliz i una cistella de Tomic deixin el marge visitant en només tres punts, 74-77. El següent atac blaugrana és clau i acaba amb un triple de Calathes que deixa el pavelló glaçat, 74-80 a 39 segons per la fi.

Els darrers segons del matx són de manual. Willis anota un tir lliure i Higgins en falla els dos que llança. Se succeeixen les errades fins que Mirotic transforma dos tirs lliures pel 75-82 a 18 segons. Tomic anota a 14 segons, amb Higgins tornant a passar per la línia. Aquest cop n’anota un dels tirs lliures pel definitiu 77-83 perquè el triple a 4 segons que prova Vives troba el ferro.

@PBBMeritxell

Estadística